Win 7 yetmez: Microsoft her cephede savaşacak

CHIP Online
11-11-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Win 7 Microsoft için tek başına bir şey ifade etmiyor: İşte yazılım devinin diğer girişimleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/win- ... avasacak_16309.html

Resimlerle: Windows 7 işte bunları değiştirecek...

Microsoft Windows 7'yi çıkartarak sadece Vista'nın kötü ününü temizlemeye çalışmıyor, dünyanın önde gelen yazılım şirketi olarak yerini korumaya ve güçlendirmeye çalışıyor.

Windows XP döneminin ortalarında herkes Internet Explorer 6 kullanırken ve rakibi Netscape tarihe karışmışken Microsoft en parlak günlerini yaşadı. Farklı alanlarda yatırımlarını genişleten Microsoft, Vista ve aynı döneme denk gelen global ekonomik krizin etkilerini hissetti.

İnternet tarayıcılarda Firefox'un rekabet gücü yükseldi ve IE piyasa payı kaybetti. Ama bununla da kalmadı, Microsoft masaüstü yazılıma yatırım yaparken, internet arama motoru Google geldi ve internet uygulamaları alanında çok sağlam bir yapı oturttu. İzleyen yıllarda ve günümüzde Google'ın bulut bilgi işlem sistemlerinde ne kadar güçlendiğini görüyoruz. Microsoft'un kendi bulut bilgi işlem projeleri, internet uygulamaları şimdi bu alanda sert bir rekabetle karşı karşıya kalıyor.

Tüm konu: Win 7 yetmez: Microsoft her cephede savaşacak

İzleyin: Windows 7 reklamları hazır!

Resimlerle: Windows 7 işte bunları değiştirecek...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi alanda kim kazanır?

posicor
11-11-2009, 18:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Browser, çok belirsiz, kısa vadede IE bir süre daha kan kaybetmeye devam eder ama sonrasında ne olur, onu ancak 2010 sonlarına doğru göerbileceğiz.Chrome konusunda google bir sürü hata yapmış ve yapıyor olsa da desteğini devam ettiriyor, ama burada bing'in düştüğü duruma düşüyor, yeni pek birşey sunamıyor IE veya Firefox'a alternatif olacak.

Arama motoru konusunda google ile devam edeceğiz bir süre daha.Bing konusunda malesef ben bir fiyasko olacağı görüşündeyim, yeni hiçbirşey sunamıyor.

İşletim sistemi konusunda hiç kuşkusuz önümüzdeki 4-5 yıl microsoft'a bir rakip görünmüyor, ChromeOS veya benzeri bir işletim sistemi Windows'a pazar payı kaybettirecek olsa da bu sınırlı olacaktır.

Konsol konusunda hiç kıvırmaya gerek yok, wii hem xbox'ı hem de ps3'ü ezdi geçti (keza ds de psp'yi harcadı) Üstüne üstlük bunu çok daha zayıf bir donanım ile başardı.Bu konuda nintendo'yu tebrik etmek lazım, piyasayı iyi okuyup ilk defa sabaha kadar oyun oynayan ergenler için değil tüm aileye hitap edebilen bir konsol üretti.Sony ve microsoft ise konsollarını teknolojik olarak inanılmaz geliştirdi ancak kullanıcı taleplerini gözardı etti.Dolayısıyla süper düper donanımlarına, muhteşem grafiklerine ve bir sürü gereksiz özelliklerine rağmen wii karşısında güdük kaldılar.Elde ettikleri satış veya özellik farklarını bazı fanatikler abartsa da netice itibarı ile gözardı edilebilecek ufak tefek farklar.Üstüne üstlük yazılımcılar da ucuza maledip çok sattıkları wii ve ds platformlarını çok sevdiler.Bu iki konsol bir de buradan gol yedi, şu anda wii ve ds için üretilen oyun sayısı PS3, xbox veya psp için üretilenden çok daha fazla.

Ancak hem sony hem de microsoft bu durumdan ders almış gibi görünüyor.Krizden sonra gelmesi muhtemel yeni nesil konsollarla beraber bu sektör çok ilginç bir hal alacak.Heyecanla bekliyoruz :)

recycle bin
11-11-2009, 19:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
284 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

apple fiyatlarını aşağı çektikçe ve orta gelir grubunun alt kısmı da mac os a yöneldikçe hem işletim sistemi piyasasında hem de tarayıcı piyasasında apple biraz daha pay kapacaktır. windows üzerinde dahi safari kullanımı arttığına göre macos sistemlerle artış paralel olacaktır.
bulut bilgi işlem gibi projelerin buluttan ibaret olduğunu varsayıyorum ve bunun hakkında bir şey demiyorum.
Office konusunda ise microsoft gereğini zamanında yaptı ve macOs için office sürümünü çıkardı en azından ben macos kullanaların hiçbirinde microsoft office dışında bir ofis programı görmedim, tabi bu türkiyedekiler için geçerli.
arama motoru piyasası artık google tarafınca kapatıldı. bu piyasaya yeni birşey katmak için çalışmaya bile değmez.
ileriki zamanlarda işletim sistemi piyasasında iki taraffa doğru bir yönelme olacak, işleri sadece ofis programları ve internet oolanlar linux ve macos tarafına gidecekler ve windows kullanan kesimler oyuncular olacaklardır.