win 7 yi kurdum c ye d deki hiçbirşeye dokunmadım ama bilgisayarımda d gözükmüyo..neden?
Win 7 yi kurdum ama D yi görmedi
Muhtemelen önceden XP yüklüydü bilgisayarında.
Çözüm:
Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas.
Bilgisayar Yönetimi adında bir pencere açılacak.
Depolama'nın altında Disk Yönetimi var. Ona tıkla.
D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla.
Karşına gelen küçük penceredn Ekle'te tıkla.
Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.
İşlem tamamdır.
Yaşar TunaMuhtemelen önceden XP yüklüydü bilgisayarında.aynı yöntem vistada da yapılıyo bunda da denedim gözükmüyodu hiç disk ler ama yeniden başlattım gözüktü sonra yaptım onu..tşkrlr yine de çok saol.
Çözüm:Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas.
D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla.
Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.İşlem tamamdır.
bu sorun bende olmadı acaba pc den pc ye değişen bi sorunmu ? sonuçta aynı işletim sistemini kurllanıyoruz bende herşeyi otomatik tanıdı ve d sürücüm bilgisayarımda olduğu gibi duruyordu harf falan atamadım disk yönetiminden bi ayar yapmadım herşey yerli yerinde vistadan alışageldiğim gibiydi yani.
Yaşar TunaMuhtemelen önceden XP yüklüydü bilgisayarında.Yaşar tuna arkadaşımızın dediğini yap sonra windows 7 açılmasın.bazen sistem önbellek ve dosya birimini d: atar yer değiştirisen boot etmez açılmayabilir.
Çözüm:Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas.
Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.İşlem tamamdır.
Sen bence güzel bir format çek d: c: ye sonra temiz bir windows 7 yükle d: önemli dosyaların varsa ms-dos başlangiç bootcd leri var(xp Siyah inci gibi).ordan d: deki verileri kurtarabilirsin
Bak arkadaşım bu sorun genellikle Sistemin primary non-active veya logical partition'a yüklenmesinden oluşur. Ve hayır. Ben işletim sisteminin bulunduğu disk için demedim göremediği diske harf ataması için söyledim. Hiç bir sorun olmaz.
Ayrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.
işte bende sana onu diyorum ya bazen windows işletim sitemleri (önyükleme-açılış-boot) dosyalarını d: e: f: herhangibirine atabilir bu durumda yer değişirse d: e: olur e: ise D: ozaman windows sistem yolu ve boot yolu d:boot dosyalarını göremez ndrl.dll hatası ortaya çıkar windows 7 de oluyormu bilemem tabi.
Yaşar TunaAyrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.Arkadaşım ben bunu bildiğim halde anlmakta zorlanıyorum o arkadaş bu dediğini bilse zaten bize sormaz.O yüzden anlıyacagı şekilde anlatıyorum kolay.