Win 7 yi kurdum ama D yi görmedi

M_C
13-05-2009, 18:43   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
231 mesaj

win 7 yi kurdum c ye d deki hiçbirşeye dokunmadım ama bilgisayarımda d gözükmüyo..neden?

Banned
13-05-2009, 18:51   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
325 mesaj

Muhtemelen önceden XP yüklüydü bilgisayarında.
Çözüm:

Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas.
Bilgisayar Yönetimi adında bir pencere açılacak.
Depolama'nın altında Disk Yönetimi var. Ona tıkla.
D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla.
Karşına gelen küçük penceredn Ekle'te tıkla.
Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.

İşlem tamamdır.

loaddown
13-05-2009, 18:51   |  #3  
Yeni Üye
38 mesaj

yönetten baktınmı disk görünüyomu

M_C
13-05-2009, 19:01   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
231 mesaj
Yaşar Tuna
Çözüm:

D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla.
Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.

İşlem tamamdır.

aynı yöntem vistada da yapılıyo bunda da denedim gözükmüyodu hiç disk ler ama yeniden başlattım gözüktü sonra yaptım onu..tşkrlr yine de çok saol.

energydanger
13-05-2009, 21:41   |  #5  
energydanger avatarı
Üye
62 mesaj

bu sorun bende olmadı acaba pc den pc ye değişen bi sorunmu ? sonuçta aynı işletim sistemini kurllanıyoruz bende herşeyi otomatik tanıdı ve d sürücüm bilgisayarımda olduğu gibi duruyordu harf falan atamadım disk yönetiminden bi ayar yapmadım herşey yerli yerinde vistadan  alışageldiğim gibiydi yani.

Banned
13-05-2009, 21:49   |  #6  
Banlandı
406 mesaj
Yaşar Tuna
Çözüm:

İşlem tamamdır.

Yaşar tuna arkadaşımızın dediğini yap sonra windows 7 açılmasın.bazen sistem önbellek ve dosya birimini d: atar yer değiştirisen boot etmez açılmayabilir.

Banned
13-05-2009, 21:54   |  #7  
Banlandı
406 mesaj

Sen bence güzel bir format çek d: c: ye sonra temiz bir windows 7 yükle d: önemli dosyaların varsa ms-dos başlangiç bootcd leri var(xp Siyah inci gibi).ordan d: deki verileri kurtarabilirsin

Banned
13-05-2009, 21:55   |  #8  
Banlandı
325 mesaj

Bak arkadaşım bu sorun genellikle Sistemin primary non-active veya logical partition'a yüklenmesinden oluşur. Ve hayır. Ben işletim sisteminin bulunduğu disk için demedim göremediği diske harf ataması için söyledim. Hiç bir sorun olmaz.

Son Düzenleme: n/a ~ 13 Mayıs 2009 21:58
Banned
13-05-2009, 21:56   |  #9  
Banlandı
325 mesaj

Ayrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.

Banned
13-05-2009, 21:59   |  #10  
Banlandı
406 mesaj

işte bende sana onu diyorum ya bazen windows işletim sitemleri (önyükleme-açılış-boot) dosyalarını d: e: f: herhangibirine atabilir bu durumda yer değişirse d: e: olur e: ise D: ozaman windows sistem yolu ve boot yolu d:boot dosyalarını göremez ndrl.dll hatası ortaya çıkar windows 7 de oluyormu bilemem tabi.

Banned
13-05-2009, 22:03   |  #11  
Banlandı
406 mesaj
Yaşar Tuna
Ayrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.
Arkadaşım ben bunu bildiğim halde anlmakta zorlanıyorum o arkadaş bu dediğini bilse zaten bize sormaz.O yüzden anlıyacagı şekilde anlatıyorum kolay.

pentium_4
22-11-2011, 01:27   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

yaptım oldu d deki bilgiler de öylece duruyordu çok teşekkür ederim..