herkese merhabalar. 100 bilgisayarlı bi şirketim var. yeni windows server enterprise 2008 kurdurdum. sistemim xeon işlemci 16 gb ram var. sqp server da kurulduktan sonra 3-4 ay bu selikde kullandım. fakat öğle cok kasıyorkı pencereler bile aclııp kapanmıyor. nedenını dun cözdüm.serverimın sistem özelliklerine baktığımda işletim sistemının 32 bit kurulduğunu anladım. yani 3,5 gb ramlar calışıyor su an koca serverım :) biliyorum tek care yenıden format ama sizden ricam kuran kışıler neden boyle yaptılar. server 2008 enterprise kurulurken secenek çıkıyormu 32 veya 64 bit diye.. bnm lisanlı dvd i yoksa sadece 32 bit mi almısım.. genel bilgi verebilirmisiniz. tesekuurler...
win server 2008 32 bit :(
Benim bildigim enterprice editionlar 32/64 bit beraber gelir. Yani sadece 32 bit satilan versiyonunu bilmiyorum ama sadece 64 bit satilan versiyonu oldugunu biliyorum.
Bu arada , 2008 Enterprise 32 bit versiyonun 64 GB ram a kadar desteklemesi lazim, 64 bit versiyonu ise 2Tb. Seklinde biliyordum, sanirim senin problemin farkli bir konu.
Sistem ozelliklerinde ram olarak 3.5 gb mi goruyorsun?
sistem özelliklerine baktığımda 32 bit oldugunu goruyorum ama orada 16 gb ram yazıyor yanı destekliyormu nasıl oluyor 32 bit 16 destekliyor enterprisen ogle ozelliğimi var o zman
MİCRSOFTUN SİTESİNDEN ALDIM.. DEMEKKİ SUNU ÖĞRENDİK ENTERPRİSE 32 BİT BİLE 64 GB KADAR DESTEKLİYOR. TESEKKUR BİLGİLENDİRDİĞNİN İÇİNRAMAşağıda bu ürüne yönelik RAM gereksinimleri bulunur:
- En düşük: 512 MB
- Önerilen: 2 GB veya daha çok
- En çok (32 bit sistemler): 4 GB (Windows Server 2008 Standard için) veya 64 GB (Windows Server 2008 Enterprise veya Windows Server 2008 Datacenter için)
- En çok (64 bit sistemler): 32 GB (Windows Server 2008 Standard için) veya 2 TB (Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Datacenter veya Itanium Tabanlı Sistemler için Windows Server 2008 için)