win xp sp2 firewall

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ozy_92
03-12-2004, 16:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
380 mesaj

arkadaşlar win xp sp2 nin güvenlik duvarı sizce yeterli mi???Soru

niyazi
03-12-2004, 16:51   |  #2  
Üye
95 mesaj

bence yeterli ama filtreleme özelliğide olsa (sakıncalı siteler için) daha güzel olurdu. O nedenle bir arkadaşım ek özellikleri nedeni ile Zone Alarm da kullnıyor. İşin gerçeği ben hala sp2'yi yükleyip yüklememekte kararsızım? Sence???

Banned
03-12-2004, 19:18   |  #3  
Banlandı
326 mesaj

Hayır yeterli değil.Yanında bir de 3. parti program kullanman da fayda var..Zone alarm bu konuda bir adım öne geçiyor...

zamkinos
04-07-2005, 18:13   |  #4  
Yeni Üye
39 mesaj

Bi kaspersky, bi spy-bot bi de sp2. Çok daha fazla program yükleyince sistem yavaşlıyo. Bence yeterli, hatta artarlı...

Sparhawk
20-09-2005, 16:19   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

Bilgisayarımı her açtığımda firewallu yeniden açmam gerekiyor. Acaba windowsun firewallunun her açılışta otomotaik olarak başlamasının bir yolu var mı?

Banned
20-09-2005, 17:32   |  #6  
Banlandı
153 mesaj

normal şartlar altında zaten bu program otamatik olarak aktif halde çalışır.winxp güvenlik duvarı ilk çıktığında yetrliydi fakat artık elek gibi oldu.yeni çıkan virüslerin çoğu artık güvenlik duvarını bile dinlemeden sisteme girebiliyor. ayrıca güvenlik konusunda herzamanki tavrımı koruyarak söylüyorum komple korunma çözümleri dışındaki çözümlere yönelip sorun yaşamayı.tabi eğer ücretli antivirüs yazılımı kullanılacaksa.şuana kadar 10 tane yazılımı test etme imkanı buldum.bunlarıniçinde ilk sırayı panda ve mcafee aldı.nedenine gelince diğer yazılımların realtime'larındaki açıklar çok büyük sorunlara neden oluyor.en az rami kullanıp %85 çözüm üreten yazılım mcafee.32 mb ramli bir sistemi hiç kasmıyor.panda rami çok kullanıyor.ama realtime okadar geliştirilmişki resmen çelik zırhla kaplamış gibi pc'yi dış etkenlere karşı koruyor.register ve sistem root'una yerleşen virüsleri bile hiç sorun çıkarmadan temizliyor.diğer yazılımlar gibi dataları silmiyor.eniyi ve diğer yazılımlarda olmayan bir özelliği ise virüslü makinalara kurulabiliyor ve virüs saldırılarından etkilenmiyor.eğer ek yazılım kullanmadan sitem güvenliği sağlanacaksa gerekli cevabı yazdım.ücretsiz çözümlere kesinlikle güvenmeyin.bu konuyla ilgili nerdeyse her ay konu açılıyor.çünkü bu yazılımlara virüs yokken bile virüs buldum diyebiliyor.en iyi örnek avast pandanın sitesinde ve dosyalarında virüs var deyip erişimi kesiyor.ama virüs yok halbuki olsaydı zaten panda bu işi bırakmak zorunda kalırdı.

atheke
22-09-2005, 09:25   |  #7  
Üye
98 mesaj

arkadaşlar ben size antivirus deyince iki tane şık sunabilirim ..bunlardan ilki bit defender pro v8 versiyonunu kullandım .. eş zamanlı koruması gayet  iyi geldi bana. hem de tanıdıgı virus sayısı yani virus signature sayısı cok fazla. bir digeri de kasperky .ben su anda 5.0.227 versiyonunu kullanıyorum.. kasperskynin bu sürümünde network ataklarına karsı da koruma sağlıyor..
bu arada bir sorum olacak sizlere : sorum özellikle de panda antivivirus kullanlara: panda antivirus u kaldırmak istediginizd kolaylıkla kaldırabiliyormusunuz?
saygılar

atheke
22-09-2005, 09:28   |  #8  
Üye
98 mesaj

bu arada bir seyy  daha eklemek isterim.. niyazi arkadas a bir tavsiye özellikle ..sp2 yi mutlaka yüklemeni öneririm ve tabiii windows için en son güvenlik güncellemelerini yapmayı da ihmal etme.antivirus dısında makinanı en temiz kullanmanın yolu en son güncellmeleri yapmaktan geciyor..

Banned
22-09-2005, 11:56   |  #9  
Banlandı
153 mesaj

kalkmaz olurmu hiç.o eski sorunlar aşılalı çok zaman oldu.ve bulunduğum şehirde bayağı favori bir yazılım.referansları saymakla bitmez.milletin dediğine bakmayın kendiniz inceleyin.ben bu yazılımın desteğini verdiğime hiç pişman değilim.nortonla ilgi teknik desteği kesmem çok iyi olmuş.antvirüs yazılımı satışında patlama oldu.şirketler hiç teredüt etmeden alıyor bu yazılımı.norton tambir rezalet boyna virüs yiyor.