wın. xp ıle kablosuz aga baglanamıyoorum

davrom
17-09-2009, 21:20   |  #1  
davrom avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

merhaba,evde 3 arkadasız..1 masa ustu 2 tane laptop var.masa ustu ve laptopların 1 tanesı wındows vısta 1 laptopta wın xp var.vısta olanlar kablosuz ınternete baglanıyor ben xp ıle baglanamıyorum...şimdi soruna geleyım;xp ıle modeme baglanmaya calısıyorum,modemı ve cevredekı modemlerı goruyor,sıfreyıde dogru gırıyorum...tam baglancak ag adresı alınıyor dıyor 10 dakıka bu sekılde beklıyor sonra baglanamadı dıyor kapatıyor....ıstısnaı durum ıse eve arkadaslar geldınde onlarda baglanamıyor xp ıle..ama baska yerde baglanıyorum xp ıle....kafayı yıcem valla lutfen bırısı yardım etsın bana..modemın markası d link 2600u...

asesbaşı
17-09-2009, 22:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Şimdi dostum güvenlik duvarları ayarlarına bak birde ağ bağlantılarından IP adresinin otomatik olarak verildiğine emin ol

davrom
17-09-2009, 22:43   |  #3  
davrom avatarı
OP Taze Üye
10 mesaj

Ip otomatık alıyor orda sorun yok...guvenlık duvarıyla ılgılı bı sorun oldunu sanmıyorum cunku tu ayarları denedım,ornek olarak ne gıbı değişiklik yapmalıyım guvenlık duvarında

davrom
17-09-2009, 23:10   |  #4  
davrom avatarı
OP Taze Üye
10 mesaj

yahuu sorunuma care olacak kımse yokmu allah askına harbıden kafayı yıcem yaaaaaa

Batıkan Doğan
17-09-2009, 23:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Kablosuz ağ kartının kendi yazılımıyla bağlanmayı dene. Mesela Intel'se Intel ProSet/Kablosuz ile bağlanmayı dene. Üreticinin sitesinden en güncel sürücüsüyle beraber indirirsin. Birde ağın şifrelemesi WPA2'yse XP'de SP3'ün veya WPA2'yi içeren yamanın kurulu olması gerekir.

OnlyMann
17-09-2009, 23:15   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bu şekilde bağlanamamanızın nedeni;
1-modeme ilk bağlandığında şifre hatalı girilmiş olabilir ve ip alamadığı için bağlanamıyor olabilir. çözümü gelen kablosuz ağ bağlantısını silip yeniden oluşturmanızdır. bu şifre profil bilgisi olarak tutulduğu için şifre saklanır ve her bağlantı girişiminde bu şifre kullanılır.
2-makinanızda yüklü olan bir güvenlik yazılımı varsa o engelliyor olabilir. gelen ip dağıtım isteğini makinaya yapılan bir atak olarak görüyor ve bundan dolayıda ip almasına izin vermiyor olabilir. bu tür sorunlar içinde güvenlik yazılımında makinanın MAC adresine izin vermeniz gerekir.
3-modemde geçici olarak kablosuz bağlantı şifresini kaldırıp bağlanmayı denemelisiniz.
4-tanıla/onar yaparak ta kablosuz ağ bağlantınızı yenileyebilirsiniz. gerekirse kablosuz ağ sürücünüzü kaldırıp yeniden tekrar kurmanız da sorununuzu çözebilir.
ÖNEMLİ: kablosuz ağ bağlıyken kablolu ağ bağlantısı olmamalıdır.olursa döngü olacağı için sorun yaratacaktır.<

davrom
17-09-2009, 23:28   |  #7  
davrom avatarı
OP Taze Üye
10 mesaj

ınternetten arastırmıstım batıkanın dedıgı gıbı bısıler soyluyolardı...ama o sıfreleme programı nasıl olcak anlayamadım

davrom
17-09-2009, 23:30   |  #8  
davrom avatarı
OP Taze Üye
10 mesaj

makınanın kendı wırellesı de baglanmıyor ıntelın kı....ag adresı alamadı dıyor ve secılı aaga baglanamadı dıyor kapanıyor

OnlyMann
17-09-2009, 23:38   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modem üzerinde kriptolama WEP/WPA2 denemelisiniz. arkadaşın dediği gibi yama mevcutsa ki SP3 te zaten olmalı ama yoksa ms sitesinden bulup güncellemek gerekebilir. eğer orda yoksa makinanın (kablosuz ağ sürücüsünün olduğu sitede) bu konuyla ile ilgili yerden de olabilir en azından benzer sorunlar yaşayanlar dolayısıyla orada bir açıklama yapılmıştır.

Batıkan Doğan
17-09-2009, 23:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
Alıntı: davrom  
makınanın kendı wırellesı de baglanmıyor ıntelın kı....ag adresı alamadı dıyor ve secılı aaga baglanamadı dıyor kapanı
Intel'in sitesinden en güncel sürümünü indirdin mi? En güncel sürümüyle dene.

davrom
18-09-2009, 00:19   |  #11  
davrom avatarı
OP Taze Üye
10 mesaj

gereklı dosyalarıda yuklemeye calısıyorum ama pc uyarı verıyor zaten enyuksek surum yuklu buna gerek yok dıyor ve ıptal edıyor yuklemeyı....en ıyısı ben bılgısayarcıya gıdeyım....yapcak bısey yok malesef