mrb arkadaşlar konuya girmeden önce bi sistemi tanıtyım;
intel e7400 2.8 ghz işlemci
4 gb ddr2 800 mhz
ati hd 4830 ekran kartı
şimdi arkadaşlar win 7 32 bit kullanıyorum bir arkadaşımdan duyduğuma göre win 7 32 bit ramlarn hepsini kullanmıyormus yani 4 gb ramn 2 gbsini kullanıyormus bu ne kadar doğru..bide dediğine göre ramlarn hepsini kullanması için 64 bit kurmak gerekiyormus bu bilgiler ne kadar doğru arkadaşlar..açıklama yaparsanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim..
Win7 32 bit ram hakkında
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
http://windows.microsoft.com/tr- ... tly-asked-questions
burayı oku.
mrb arkadaşlar konuya girmeden önce bi sistemi tanıtyım;
intel e7400 2.8 ghz işlemci
4 gb ddr2 800 mhz
ati hd 4830 ekran kartı
şimdi arkadaşlar win 7 32 bit kullanıyorum bir arkadaşımdan duyduğuma göre win 7 32 bit ramlarn hepsini kullanmıyormus yani 4 gb ramn 2 gbsini kullanıyormus bu ne kadar doğru..bide dediğine göre ramlarn hepsini kullanması için 64 bit kurmak gerekiyormus bu bilgiler ne kadar doğru arkadaşlar..açıklama yaparsanız sevinirim..şimdiden teşekkür ederim..
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
793 mesaj
Kısacası 32 bitte ramin 3.25 gb ini, 64 bitte tamamını kullanabilirsiniz yani şuan pcnizde 0.75 gb lik bir ram belleği kullanılamıyor
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
çok teşekkür ederim arkadaşlar çok yararlı oldu teşekkürler
ama hem 32 bit kullanıp hemde 4 gb ramı aktif eden bir program var önceden başkası benim pcye yüklemişti şimdi bende onu arıyorum bulamadım hala ama olduğundan eminim kullandıProgramsız yapımıda Veriyürütme sistemidir. Bunu ayarlarsanız 4 gb miktarı artırılabiliyor ama bu - bir özellikte katmakta şifrelemelerde zaman içinde büyük çaplı sorun oluşabilmektedir.