Win7 açılış hatası

alikan
21-08-2010, 15:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

İki gün önce pc de kopyalama işlemi yaparken birden dondu bekledim bekledim yanıt vermedi görev yöneticisi açılmadı birşey yapamayınca bende reset attım. Resetten sonra pc açılışta hata verdi hard diski görmedi. Onu düzelttikten sonra şuan her açtığımda DİSK BOOT FAİLURE İNSERT SYSTEM DİSK AND PRESS ENTER yazısı çıkıyor. (Türkçesini biliyorum) Win7 dvd sini takıp denedim sonuç vermedi. Şuan pc yi açılışta f8 load menüyle açıp kurulu olan hard diski seçiyorum windows öyle yapınca geliyor. Birde her açılışta ekrana kendi kendine not defteri açılıyor system32 ile ilgili bi yazı yazıyor. alta resim bıraktım.
Bundan nasıl kurtulurum.?

TeKNoToiK
21-08-2010, 15:50   |  #2  
Üye
96 mesaj

Harddiskini Otomatik Görmüyor

Eğer F8 Boot Seçme BölümündenHardiski  Başlatabiliyorsan

Aynını Açılışta F2 Tuşuna Basıp Bios Ayarlarına Gelip
BooT Bölümünden F8 İle Seçtiğini Orda Seçmelisin.Yani Harddiski

1.Konumda Seçtikden Sonra F10 Basarak Kayıt Et.
Başlarken OTomatik O Harddiskin İçindeki İşletim Sistemiyle Başlar

rizak
21-08-2010, 16:14   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
  2.  kutusuna msconfig yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
  3. Başlangıç sekmesini tıklatın.
  4. Konum sütunundaki Başlangıç Öğesi altında Ortak Başlangıç olarak listelenen ve aşağıdaki konumlardan birinde bulunan (Komut sütununda belirtilir) masaüstü girdilerinin yanındaki onay kutularını tıklatıp temizleyin:
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs
    • sürücü:\Documents and Settings\All Users\Start Menu
  5. Tamam'ı tıklatarak Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı'ndan çıkın.
  6. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözümlendiğini doğrulayın.
kaynak: Microsoft.

alikan
21-08-2010, 16:22   |  #4  
OP Üye
64 mesaj

Teknotoik kardeşim senin dediğin şeyi yapmıştım ama sonuç vermedi. Bios boot ayarında 1st device olarak hdd seçili ama bende iki tane hdd var biri sadece sistem için çalışıyo onu görmüyor. Birde rizak arkadaşın önerisini deneyeyim. Şimdiden teşekkür ederim ilginize.

alikan
21-08-2010, 16:32   |  #5  
OP Üye
64 mesaj

rizak kardeşim senin yorumuda deneyim dedim ama msconfig te senin dediğin seçeneği göremedim ben. Bendeki msconfig görüntüsü böyle.? Dediğin ayar nerden yapılıyo ki?

-R8-
21-08-2010, 16:43   |  #6  
-R8- avatarı
Yıllanmış Üye
446 mesaj

sistem hizmetleri bende tik şeklinde öyle bir dene

TeKNoToiK
21-08-2010, 17:27   |  #7  
Üye
96 mesaj

Benimkinde Normal Başlangıç Seçiliydi.Ama Yinede Seçmeli Başlangıcda Hepsi İşaretli
Sende İşaretli Olmaması Biraz Garip
İlk Önce ÖNYÜKLEME yazan Yere Gelip Windows 7 Yazıp Yazmadığına Bak
Bende Windows 7 Yazıyor..Sende Yazmıyorsa OTomatik W7 Açılmaz
Daha Sonra Eğer Normal Başlangıc Seçili Değilse Onu Seç.Seçmeli Başlangıc Olduğu İçin W7 Başlamıyor Olabilir

Normal BAşlangıcı İşaretle Uygula ve Bilgisayarı Kapat .Reset atmaki ayarlar uygulansın

araindir
21-08-2010, 23:13   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
47 mesaj

ya harddiskte fiziksel bir bozulma ,yada power supply'inde bir elektrik arızası vardır, önce farklı bir power bulup senin pc ye takıp öyle dene, eğer oda olmuyorsa harddisktendir.hdd ni değiş

alikan
22-08-2010, 00:50   |  #9  
OP Üye
64 mesaj

Pc ye format attım ama sorun düzelmedi hala aynı hatayı veriyor. Onun dışında yine aynı hard diske sistem kurdum ve sorunsuz çalışıyor. Tek sorun açılışta sistemin kurulu olduğu hdd yi görmemesi. Bunu neden yapabilir.? Pc yi açtığımda f8 le boot menüden sistemin kurulu oldugu hdd yi seçip giriyorum hdd de sorun olsa kurulumda yada seçimler de yada sistem çalışırken hata vermez mi?

TeKNoToiK
22-08-2010, 03:52   |  #10  
Üye
96 mesaj

Ya Açılıyormuş İşte Bilgisayarın

Bilgisayarını Fazla Kapatmıyorsan Sorun Değil

Benim Masaüstümde Bir Sorun Vardı Seninki Gibi Okumuyordu Hardiski F8 Basıp Hdd Seçmek Gerekiyordu ama f8 de işe yaramıyordu önce f2 basıp biosdan bişeyler ayarlıyordum sonra f8 basıp hdd yi seçiyordum seninki yine kolay :D

alikan
22-08-2010, 14:54   |  #11  
OP Üye
64 mesaj

Açılıyor ama böyle bir hatayı neden yapar daha büyük sorunlara yol açmasın. Formatta attık geçmedi hard disk te sorun olsa kurulumda da sorun çıkardı sistem şuan gayet stabil çalışıyor ama açılış sorunlu pff ;(