Merhaba Arkadaşlar PC çok kasmaya ve yavaşlamaya başlamıştı.eski performansında değildi.Arkadaşım yardımıyla HD Tune Pro programıyla bad sector taraması yaptırdım.Sonuç bu:
bu sorunu nasıl ve hangi yollarla (programlarla)çözebilirim
Merhaba Arkadaşlar PC çok kasmaya ve yavaşlamaya başlamıştı.eski performansında değildi.Arkadaşım yardımıyla HD Tune Pro programıyla bad sector taraması yaptırdım.Sonuç bu:
bu sorunu nasıl ve hangi yollarla (programlarla)çözebilirim
Low level format atmanız gerekiyor.Örneğin Max Blast var.Yada hard diskinizin üreticisinin kendi programı var ise onu kullanabilirsiniz.Programı cd ye yazdırıp.Boot edip format atıcaksınız ama oldukça uzun sürer.
naptın krdeşim.ben internette biraz araştırdımda.en son çare olarak low level atın diyolar.
1-Sadece bad sectorun oldugu bölümü bulup hdd den silebilirmişiz.
2-HDda2 vs. gbi programlarla düzeltebilirsiniz.
gibi konular gördüm.ne kadar dogru bilmiyorum ama ilk önce bunları denemelimiyim ?
bad sector fiziksel ise yapacak birşey yok
ama yazılımsal bad sector ise max blast killdisk vs. programlarla bootable bir araca (cd usb harici disk ) vs. boot edecek şekilde yazdır boot ederek hdd yi formatla ama bu sorun firmware sorunuda olabilir bunları yapmadan önce hdd nin firmwaresini güncelle eğer güncelleyemessen force write ile dene birde
o dediğin türden programlar hdd recovery vs. bad sector yazılımsal ise düzeltir evet checkdisk ilede düzeltebilirsin
ama donanımsal bad sector ise o yazılımsal bad sector u işaretler ve en son veri yaazılacak yer olarak işaretler
yani bad sector düzelmez
bad sector fiziksel ise yapacak birşey yokBu dediğin low level format olmuyor demi.hiç bir riski yok ?ama yazılımsal bad sector ise max blast killdisk vs. programlarla bootable bir araca (cd usb harici disk ) vs. boot edecek şekilde yazdır boot ederek hdd yi formatla ama bu sorun firmware sorunuda olabilir bunları yapmadan önce hdd nin firmwaresini güncelle eğer güncelleyemessen force write ile dene
Fiziksel oldugunu düşünmüyorum.Çok büyük ihtimal yazılımsaldır .tşkler söylediklerin için
Bu dediğin low level format olmuyor demi.hiç bir riski yok ?low level format evet ya gerek yok llf ye slow format yap xp cd si ile tamamdır
düzelmesse yüksek ihtimalle fiziksel bad sectordur ve düzelmez sadece bad sector revovery vb. yazılımlar ile en sona atacak şekilde işaretlersin yani geçici çözüm
Çok sagol gerçekten.bir sorum daha olucak.en baştan anlatıyım ben pcye format attım sonra win7 loaderı yükledim.ne olduysa ondan sonra oldu.kasmalar yavaşlamalar filan.en son hd tune proyla bad sector taraması yaptırdım.sonuç yukardaki gibi.Şimdi sen bana low level hariç bana en kesin çözümü anlatırmsınlow level format evet ya gerek yok llf ye slow format yap xp cd si ile tamamıdır
düzelmesse yüksek ihtimalle fiziksel bad sectordur ve düzelmez sadece bad secto r revovery vb. yazılımlar ile en sona atacak şekilde işaretlersin yani geçici çözü
şimdiden teşekkürler
Son Düzenleme: cfurkan123 ~ 06 Haziran 2012 00:12
Çok sagol gerçekten.bir sorum daha olucak.en baştan anlatıyım ben pcye format attım sonra win7 loaderı yükledim.ne olduysa ondan sonra oldu.kasmalar yavaşlamalar filan.en son hd tune proyla bad sector taraması yaptırdım.sonuç yukardaki gibi.Şimdi sen bana low level hariç bana en kesin çözümü anlatırmsındostum pm den gerekli şeyleri yazdım sorunsuz sıkıntı olmaz bende yazdıklarımdaki yöntemi kullanıyorumşimdiden teşekkü