Win7 de disket c yi kopyalamak mümkünmü?

mert63
01-03-2010, 23:16   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Notebook uma yeni bir bir hdd aldım (eskisinin kapasitesi yetmiyordu) eski hdd deki kurulu software ları kopyalamak mümkün mü ve yeni hdd ye atmak yeniden software kurulumu yapmadan.

Son Düzenleme: mert63 ~ 01 Mart 2010 23:17
Banned
01-03-2010, 23:52   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

true imajlada yapabilirsiniz ama ben ghost tavsiye ederim. İki seçeneğiniz var
1. si: Netten gost 12 yada daha üst sürüm boot cd versiyonunu indirip cd ye yazdırın. sonrasında yazılımı bilgisayarınıza kurun. Sonrasında ghosttan backup my komputer seçeneğine girip C diskinizin yedeğini HIGT sıkıştırma seçeneği ile D diskinize kaydedin. Sonrasında nu yedeği bir flaş diske, çıkarılabilir harddiske veya başka bir bilgisayara atın. BURASI ÖNEMLİ: Yeni aldığınız harddiske işlem yapmadan önce biçimlendirmeli ve ilk mbr kaydnı yazdırmalısnız. bu nedenle ister başka bir masaüstü bilgisayara ikincil olarak takıp biçimlendirin isterseniz kendi bilgisayarınıza takıp basitten bir xp kuruverin (sürücü vs kurmaya gerek yok). Sonrasında aldığınız yedeği yeni haddiskinizin  d partitionuna atın. Sistemi ghost cd ile başlatıp (işletim sistemi kuruyormuş gibi) recovery my computer seçeneğinden yedeği yeni harddiskinize yükleyin. İşlem tamamdır. Bu uzun olanıydı.

2.si: Yine ghostu indirip başka bir masaüstü bilgisayara kurun. Yeni haddiski bu bilgisayara takıp biçimlendirin.  Hem c için hemde d için bölüm oluşturun. Eski harddiskinizide söküp aynı bilgisayara takın. Ghostu çalıştırıp Tools menüsünden Copy my hard drive seçeneğini seçip öncelikle kopyalanacak diski (eski harddiskteki C diskini) sonrasında yeni harddikteki C olacak diski seçip sonraki aşamada copy mbr ve  Set drive active  seçeneklerini seçip işlemi başlatın. İşlem bitince yeni harddiskinizi bilgisayarınıza takıp kullanın. İlk açılışta yeni donanım bulundu deyip yeni harddiskin sürücüsünü yükleyecektir. Sonrasında herşey eski harddikinizdekinin aynısı olacaktır.

Sorun yaşamayasıız diye işlemleri uzun uzun anlattım ancak tüm işlemeler dikin doluluğuna göre ortalama yarım saat kadar sürücektir. Hatta aynı işi ben yapacak olsm bunları size yazana kadar çoktan işlem bitmiş olurdu.

mert63
03-03-2010, 22:20   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Çok teşekkürler...