win7 dvd - usb oluşturma !!!!

emrahcagigan
21-02-2011, 18:01   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
291 mesaj

meraba arkadaşlar
elimde win7 ultimate dvd var ama yeni bir dvd yazdırdığımda bootable olmuyo, arkadaşım direk yazdır dedi olmadı, ultra iso ile image çıkarıp tekrar denedim olmadı.. ne yaptıysam olmuyo DVD

usb yapma meselesine gelince elimdeki Kingston DTI/4gb flash bellek var ona da ne yaptıysam BIOS tan ayar yapmama rağmen (usb,dvd,hdd sırasıyla) olmuyo microsoftun programını denedim ondada iso yu görmüyo :S:S

xp de kullandığımız gibi bir n-lite programına da ihtiyacım var win7 için kullanılabiliyosa tabi...

Kapalı Hesap (172709)
21-02-2011, 22:02   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

http://non-pasaran.blogspot.com/
buraya bak çözüm bulursun vede daha başka bir çok yararlı bilgi.

Alıntı: emrahcagigan  
meraba arkadaşlar
elimde win7 ultimate dvd var ama yeni bir dvd yazdırdığımda bootable olmuyo, arkadaşım direk yazdır dedi olmadı, ultra iso ile image çıkarıp tekrar denedim olmadı.. ne yaptıysam olmuyo DVD

usb yapma meselesine gelince elimdeki Kingston DTI/4gb flash bellek var ona da ne yaptıysam BIOS tan ayar yapmama rağmen (usb,dvd,hdd sırasıyla) olmuyo microsoftun programını denedim ondada iso yu görmüyo :S:S

xp de kullandığımız gibi bir n-lite programına da ihtiyacım var win7 için kullanılabiliyosa tabi...
emrahcagigan
24-02-2011, 12:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
291 mesaj

yaw arkadaşlar neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama non-pasaran ın bütün yöntemlerini  denedim ama
dvd deki autorun.inf i atamıyorum flash a  buna yetkiniz yok yönetici yetkileriyle yapın gibi bi uyarı veriyo
arkadaşım kendi pc sinde usb deb önyükleme yapabiliyo ama bende olmuyo

siyah bir ekranda alt tire yanıp sönüyo 10 dk bekledim ama düzelmedi yapamıyorum bir türlüüü

Banned
24-02-2011, 13:00   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Neydi ? RT windows seven lite evet buydu nlite yazılımın windows 7 için yazılmış türevi. Bunu kullanarak hem boot olacak dvd oluşturabilir hemde usb belleğe boot özelliği le yazabilirsiniz.

Kapalı Hesap (172709)
26-02-2011, 19:04   |  #5  
Kapalı Hesap
2,757 mesaj
yaw arkadaşlar neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama non-pasaran ın bütün yöntemlerini  denedim ama
dvd deki autorun.inf i atamıyorum flash a  buna yetkiniz yok yönetici yetkileriyle yapın gibi bi uyarı veriyo
arkadaşım kendi pc sinde usb deb önyükleme yapabiliyo ama bende olmuyo

siyah bir ekranda alt tire yanıp sönüyo 10 dk bekledim ama düzelmedi yapamıyorum bir türlüüü
al birde burda bak fakat burada SP1 windows 7 dvdsine eklemeyi anlatıyor vede burada bootabel ve servis paket 1 ekli olarak windows 7 dvd hazırlamış olacaksın

http://alternatifblog.com/2011/0 ... dsine-entegre-edin/

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (85159) ~ 26 Şubat 2011 19:05
emrahcagigan
26-02-2011, 21:58   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
291 mesaj

rt lite seven ile sp1 entegresi yaptım okadar bekledim zahmet verdim  en sondaki proceed adımından sonra hata verdi program artık hiç açlmıyo benm pc de  WIM hatası gibi bişeden bahsediyo

Kapalı Hesap (172709)
10-03-2011, 19:55   |  #7  
Kapalı Hesap
2,757 mesaj

http://forum.shiftdelete.net/win ... -etme-anlatimi.html
araştırdım burada resimli anlatımınıda buldum üsteki linkte.
WIM hatası gibi bişeden bahsediyo internete araştırırsan iyi olur.

rt lite seven ile sp1 entegresi yaptım okadar bekledim zahmet verdim  en sondaki proceed adımından sonra hata verdi program artık hiç açlmıyo benm pc de  WIM hatası gibi bişeden bahsediyo

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (85159) ~ 10 Mart 2011 19:57
muhammedguler
10-03-2011, 21:46   |  #8  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
539 mesaj

flasha kopyalama işlemini cmd de xcopy komutu ile yap problemsiz kopyalar xcopy   e:*.*   /s   f:
(e yerine dvdnin bulundugu sürücü adını f yerine flasın adını yaz)