öncelikle selamlar arkadaşlar.laptopun dvd rom bozuldu.bendede 2 gb lik usb var ve onu kullanarak xpyi format atabildim.yanlız ben win 7 kurmak istiyorum.harddiskim 2 bölümden oluşuyor c ve d.. d bölümünde önemli bilgilerim var ve 1 klsörümün içinde win7 dosyaları ve nt6.hdd var.d diskine zarar vermeden bilgiler silinmeden c diskine xp den win 7 ye nasıl çevirebilirim.şimdiden teşekkürler !!!!
win7 format yardım !1
usbden atamam çünkü 2 gb yazmıştım.öğrenmek istediğim d deki win 7 klasöründen nasıl format atacağım format başlangıçına kadar tarif etseniz yeter.gerisini biliyorum.
isodan çıkardım zaten çok sağol işletimlerden çok iyi anlarım aslında format atmak gibi ama dvd rom olmayınca harddiskten korktum.çünkü önemli fotolar videolar filan var d de o yüzden tedirgin oldum.setup ile deniyeceğim bilgiler için sağolun..
d deki klasörden setup ile başlattığımda xp yüklü c diskini biçimlendirip win 7yi sadece kuramaz mıyım??( xp ve win7 birarada kalacak demişsiniz)
XP den başlatığınız formatı ikisi bir aradayken yapabilirsiniz. Ancak kurulum bitiğinde XP başlangıcını windows 7 nin ayarlarından yok edebilirsiniz. Yani XP ve win7 yi bir arada tutacaksınız geçici süreliğine. Win7 ile başladığınızda msconfig e girin ve başlangıç seçeneklerini düzenleyin.
XP yi başlangıçtan kaldırın.
İsterseniz Xpnin kurulu olduğu yeri formatlayabilirsiniz.
Xp c disk ise bunun için c diskine işletim sistemi kurmak istiyorsanız win7 üzerinden tekrardan c: disk üzerine format yükleyin.
Ama diğer yöndede sorun yok sorunsuzca bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
winto flash bu programı indir / ve w7 klasörlerini en az 4 gb lık boş bi usb bellek olması lazım /
gerisi burada anlatılmış /http://www.bilgisayarbilisim.net ... pogrami-t54359.html kafana takılan bişey oldumu yardımcım olurum /
d diskinden setup a bastım ve c ye yükledim .daha sonra bittikten sonra c diskini açtığımda windows birde windows.old yazan klasör vardı.windows.old xp diye düşündüm programlarından klasörü sildim.şuan win 7 normal çalışıyor.yardımlarınız için teşekkürler !!!
winto flash la yapsaydın D diskinede zarar gelmeyecekti / direk USB den HDD ye format çekecekti
çok dikkat etmedim beaa zarar görmesin diye yazmış heralde öyle olunca yanlışmı dedik acaba ,zarar derken hani dosyaları falan silinme diye düşündüm beaa: )