win7 ile ilgili birkac sorunum

ruhat
18-09-2010, 08:53   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj

arkadaslar yeni bir asus laptop aldim ve original win 7 kurulu. sorunlarim ise sunlar
1-win7 ingilizce, Turkce yama yapabilir miyim, dilini Turkce'ye cevirebilir miyim?
2-bir adet polaroid pp46d marka photo printer'im var, win 7'ye uygun driver'ini bulamadim. acaba ben mi bulamadim, yok eger zaten yoksa bir caresi var mi? bilgisayarimda bu printeri surekli kullanmam gerekiyor.
3-eger bu printer'i kuramazsam, mecburen bilgisayari xp'ye cevirmek zorunda kalacagim. bilgisayar ise 64bit. soyle bir goz attim, Turkce 64bit XP goremedim. ben mi bulamiyorum acaba, bu konuda gorus ve cozumleriniz var mi?

meslegimi bu bilgisayardan icra edecegim, o nedenle biraz onemli bir konu

tesekurler

stalone
18-09-2010, 10:07   |  #2  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

1-windows update sayesinde dil paketini yükleyerek türkçeye çevirebilirsiniz.
2-windows 7 büyük olasılıkla yazıcınızı tanıyacaktır.Eğer tanımazsa yazıcının sürücü diskinden yükleyebilirsiniz.
yada windows update ten driver zaten gelir karşınıza.
3-64 bit xp çok nadirdir zaten.64 bit xp nin türkçesi yok bildiğim kadarıyla.o yüzden xp ye çevirmeye kalkmayın.

MertBJK1903
18-09-2010, 12:53   |  #3  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

printerda win7 drıverı yoksa vistanın drıverini yükleyin

ruhat
18-09-2010, 13:23   |  #4  
OP Üye
73 mesaj

1- malesef bahsettigim bilgisayarimi internete baglamiyorum; update disinda farkli bir yontem var mi?
2- yaziciyi bagladim, tanimadi. henuz uyumluluk modunu denemedim aslinda onu da deneyecegim. baktigim linklerde vista da yoktu, en son xp icin var.
3-acikcasi benim de xp'ye donme niyetim yok ama bunlar olmazsa baska carem de kalmayacak. ozellikle mevcut isletim sistemi lisanslidir da. yeniden bir odeme yapacagimi da sanmiyorum

tesekurler

Kapalı Hesap (172709)
18-09-2010, 14:24   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Alıntı: stalone  
2-windows 7 büyük olasılıkla yazıcınızı tanıyacaktır.Eğer tanımazsa yazıcının sürücü diskinden yükleyebilirsiniz.
yada windows update ten driver zaten gelir karşınıza.
3-64 bit xp çok nadirdir zaten.64 bit xp nin türkçesi yok bildiğim kadarıyla.o yüzden xp ye çevirmeye kalkmayın.
bu dediginiz butun windows 7 surumleri icinmi yoksa bazi surumleri icinmi bir bilginiz varmi acaba
ben bunlardan birini kurucamda.
Windows 7 HOMEPREMIUM  
Windows 7 Starter
Windows 7 HOMEBASIC

Kapalı Hesap (172709)
18-09-2010, 14:39   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Alıntı: ruhat  
arkadaslar yeni bir asus laptop aldim ve original win 7 kurulu. sorunlarim ise sunlar
1-win7 ingilizce, Turkce yama yapabilir miyim, dilini Turkce'ye cevirebilir miyim?
2-bir adet polaroid pp46d marka photo printer'im var, win 7'ye uygun driver'ini bulamadim. acaba ben mi bulamadim, yok eger zaten yoksa bir caresi var mi? bilgisayarimda bu printeri surekli kullanmam gerekiyor.
3-eger bu printer'i kuramazsam, mecburen bilgisayari xp'ye cevirmek zorunda kalacagim. bilgisayar ise 64bit. soyle bir goz attim, Turkce 64bit XP goremedim. ben mi bulamiyorum acaba, bu konuda gorus ve cozumleriniz var mi?

meslegimi bu bilgisayardan icra edecegim, o nedenle biraz onemli bir

buraya bir bakin belki isinizi gorur yabaci sayfa.

MertBJK1903
18-09-2010, 16:27   |  #7  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

en azından win7 pro yükleyip öyle xp mode kullanırsanız xpye gerek kalmaz çünkü sizin printer bayağı eski vista bile yok

özkan_oktay
19-09-2010, 04:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

eğer internet bağlantısı olmazsa yazıcı sürücüsü yüklenmez dolayısıyla yazıcıyı kullanamazsınız başak bir yerden yazıcının sitesine girip driverını bir flash bellek yada cd/dvd'den yükleyin. internet bağlantısı olmadığı için windows update hizmetinide kullanamazsınız benim bildiğim türkçe yama olmaz olsada yarım yamalak olur virüslü yada virüslü olabilir. geçici olarak biryerden internete bağlanarak windows update hizmetinden türkçe dil paketini indirin tabi windows 7 ultimate sürümü ise win 7'in eğer ultimate değilse windows update'den dil paketini indiremezsin. eğer hiç çare bulamadın internet cafeden falan win 7 türkçe cd'si al yükle..

mburak12345
19-09-2010, 10:55   |  #9  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
1,242 mesaj

yazıcına xp 64 bit sürücülerini tanıt kesin sonuç alırmısın bilemem ama ses ve ekran ve ethernet kartlarının çoğunu yiyor xp sürücüsü yüklersen, türkçe dil paketinide ister güncellemelerle yap istersen manual olarak indirip yükle

burdan indir lp isimli dosyayı masaüstüne at denetim masasından saat ve dünya simgeli bölüme gir instal display language'ye tıkla ordan masaüstünü göster sonra kursun kurarken başka birşey kurma sakın, yüklendikten sonra ileri diyorsun küçük bir kutucuk war ona tik koy( windows başlatılıyor ve hoşgeldiniz ingilizce olarak kalıyor yapmazsan) sonra reset atsın pc

mancukya
20-09-2010, 15:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Asusdan herhalde ultimate almadi bu arkadas yani update olayi hikaye.
program ile türkcelestirme yapicak ama aslinda 1 Asusdan yeni makine aliyor ve ingilizce geliyor bu bir hikaye update yapamam gene hikaye kusura bakma kardes netten cektigin paketi kurmusun düzgünce yaz cevapliyalim Vistalisator adli programla ultimate harici sürümlere dil atabilir Ultimate ve üstü sürümler ise win update gelelim drivers olayina belkide win update ile gelicek bu kadar korkuyorsan sorun olur diye orjinal kullanacaksin.