Birşey dikkatimi çekti.Burnout paradise ve battlefield bad company 2 oynuyorum oyundan çıkar çıkmaz arkada catalyst açık zaten kart 60-65 derecelerde geziyor.XP varken 55 dereceyi geçmezdi kart şimdi boştayken 40 dereceden aşağıya inmiyor catalyst 10.3 yüklü açıkcası fan sesi rahatsız edici oyundan çıktından sonra bile 5 dk boyunca bağırıyor resmen xp varken boştayken 30-32 derecelerde geziyordu kasa temizliğine dikkat eden birisiyim her ay kompresör ile kasanın içini temizlerim.Win7 neymiş böyle bununda arkasını bırakmıycam kurcalamaya başladım
Win7 kurduk ekran kartı çoştu :)
Onları denedim fazla birşey değişmedi öyle olunca kötü gözüküyor zaten win7 ye yakışmıyor.Ekran kartını değiştiririm sorun düzelmez ise araştırmaya başladım zaten.Catalyst 10.3 ile ilgili bir problem sanırım 10.3 kuranlar sıcaklıkların arttığını söylüyor gizliden o.c mi yapıyor karta nedir
Zaten sorunu anlamışsın.Büyük ihtimalle driver kaynaklı.Bi ara nvidia da vardı bu olay.Yeni driver varsa onu kur.Yoksa bi öncekini kurup tekrar dene
Biliyorum nvidianın ki kart yakıyordu oyundayken fanı susturuyordu.Ama catalystta böyle bir durum söz konusu değil tam tersi fan ölümüne dönüyor :) şaka bir yana dediğiniz gibi eski sürümlere bakmakta yarar var ama değişen fazla birşey olacağını sanmıyorum.Şimdilik idare edicez termal macununu yeniliyeyim.
AMD-ATI işte. :P
Bence durum gayet normal. XP varken oyunlar DX9 ile çalışıyordu, şimdi ise DX10 veya DX11 ile. Dolayısıyla ekran kartı oyunlarda daha fazla iş yaptığından daha fazla ısınıyor olabilir.
Doğalgaz faturası ödemezsin artık:)
beyler benim 1,7 gb ekran kartım vardı. Windows 7 kurdum 2,3 oldu. Yemin ederim. Nasıl oldugu hakkında en ufak bir bilgim bile yok
Bende 10,3 sürücüsünde problem yaşamıştım.Bence problem yazılımda 10.2 yi yüklersen düzeleceğini sanıyorum.Çünkü benim kart düzeldi.
10.3 sürücü ile daha doğrusu hiçbir ati driverı ile oyunlarda sorun yaşamadım sadece win7 yi kurduktan sonra sıcaklıklarda bir artış var bundan başka bir sorun yok ki bunada sorun diyemeyiz sadece merak ettim nedenini sizlerle paylaşmak istedim.
Bende xp ile win 7 arasında sıcaklık farkı olmadı gpu 910 mhz memory 1030 mhz overclock lu normal değerleri hatırlayamadım fanı otomatik yaparsam %25 civarı dönüp 60 derece oluyor ama ben manual yapıyorum %35 fan ile 48 derece civarı %100 yapsam bile 45 in altına düşmüyor catalyst 10.3 normal sıcaklık değerleriniz sanırım
bu arada Sapphire HD 4890 kullanıyorum
HD4670 gibi düşük güç tüketen bir kart için boştayken bu sıcaklıklar fazla gibi 40 derece.Yazın bu değerler biraz daha artacaktır mutlaka 45-46 derecelere gelirse şaşmam oyunlardada 70 i görürürz herhalde.
Yav Barış bir şeyede çomak sokma be :D
AMD-ATI işte. :PArkadaşım Süleyman haklı ekran kartın Directx 10 ve ya 11 destekliyse ısınması ve oyundaki verimi artacaktır.
Bence durum gayet normal. XP varken oyunlar DX9 ile çalışıyordu, şimdi ise DX10 veya DX11 ile. Dolayısıyla ekran kartı oyunlarda daha fazla iş yaptığından daha fazla ısınıyor olabilir.
Onları bende biliyorum efektleri kaldırdım kalas gibi win7 oldu değişen birşey olmadı kart boştayken dün akşam 45 dereceyi gördü akşam fotoğrafını koyarım günden güne eriyor kart :):)
Directx Sadece aero açıkken ekran kartına yüklenir arkadaşlar. Adam demiş efektleri kaldırdım diye driver sorunu yada kart artık ömrünü tamamlıyor :P
Bu arada nvidia nın fanı nasıl duruyor oyunda onu anlamadım ben. Benimkisi kulak patlatacak derecede ses çıkartıyordu hiç durduğunu görmedim. Bu nvidia karamsarlıkları sana mı geliyor nedir.
İzmirde oturuyorum yazları bunaltıcıdır izmirin yüksek nemden dolayı nvidianın 2 driverı problemliydi onlar fanı susturuyordu morosarap tehlike arzedecek boyutta olmadığını biliyorum zaten sadece merak ettim paylaşma gereği duydum.