Arkadaşlar bilgisayarımda vista kuruluydu win7 kurdum ama önceki dosyalar silinmedi ardından bi daha attım dahada doldu . 73gb olan C de 13gb boş yer var ne yapmam gerek yardım edermisiniz
Win7 kurdum ama hdd boşalmadı aksine dahada doldu
Bilgisayarım simgesini tıklayın, C sürücünü tıklayın, windows.old ve windows.old2 (veya windows2.old) lasörlerini silin. Silme işlemi biraz uzun sürebilir ancak diskiniz tertemiz olacaktır.
Yaptım ama silmiyo windows var windows.old var windows.old.000 vardı bi daha format attım windows.old.001 oldu :S
Arkadaşım tahminimce sen diske format atmadan direk Windows yüklüyorsun.khramn arkadaşın önerdiği yolun işe yarıyor olması lazım ancak neden silinmiyor anlamış değilim.Windows DVD'sini sistem başlangıcında boot ederek ve diskinize de format atarak Windows kurmayı deneyin.
Büyük ihtimal masaüstünden kurulum yapıyorsunuz.
Masaüstünden kurulum yapmayın , başlangıçta boot ederek kurun.
Eski dosyalar silinmiyo unlocker ilede denedim silinmedi bir sürü dosya var windows,windows.old,windows.old.001
Windows kurarken disk seçim ekranına kadar gelin. Disk seçim ekranında altta sürücü seçenekleri diye bir menü olduğunu görürsünüz. Bu neüü tıklayıp sürücü seçenekleri menüsüne geçin. Burada kuracağınız diski seçiğ biçimlendir deyip biçimklendirin sonrasında kurulumj yapın. o dosyalarının ortadan kalktığını ve temiz windows kurulduğunu görürsünüz.
Sürücüleri silmemişsiniz sanırım sadece Windows yükseltmişsiniz :)
O zaman eski programları silmez ve size dert olur çünkü programları silmemesine rağmen regedit (kayıt defteri)ni sıfırladığı için hiç bir program çalışmaz dolayısıyla o format işe yaramaz :)
Windows kurarken disk seçim ekranına kadar gelin. Disk seçim ekranında altta sürücü seçenekleri diye bir menü olduğunu görürsünüz. Bu neüü tıklayıp sürücü seçenekleri menüsüne geçin. Burada kuracağınız diski seçiğ biçimlendir deyip biçimklendirin sonrasında kurulumj yapın. o dosyalarının ortadan kalktığını ve temiz windows kurulduğunu görürsünüz.Ekleyim dedim,
Öyle bişeyler çıkmadı işte sade c-d çıktı c'yi seçtim oraya kurdu :)
format sırasında gelişmiş seçeneğini seçin ve bütün disklerinizi silin/biçimlendirin ve windows.old kalsörünü silin.