Win7 kurulumu

HPQ-User
27-02-2009, 17:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Serkan15 sormuş:
Bilgisayarımda Win XP kurulu sabit diskimin boş bir kısmına da Win7 kurup denemek istedim anlatılanlardan bu kadar düşük bir sistemde bile çalışabileceğini düşünerek fakat win7 beta 1 in iso dosyasını dvdye yazıp laptopta açmak istediğimde bir türlü dvdyi tanımıyor disk yokmuş gibi görünüyor boot ederken de açılmıyor. acaba bilgisayar donanım yetersiz olduğundan mı açılmıyor yoksa başka br problem mi olabilir? Normal herhangi bir dvdyi açmakta hiçbir sorun çıkmıyor? (Dvd başka bir laptopta çalışır durumda)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Asus A3000 laptop
1.7 GHZ Intel Centrino işlemci
1 GB Ram
64 MB paylaşımlı onboard ekran kartı
80 GB sabit disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; TuneUp HTML Client Embedded Web Browser from: http://bsalsa.com/; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.04506.30; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.04506.648; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

Banned
27-02-2009, 18:16   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

a.) DVD nin boot olma özelliği yoktur. Başka bir sistemde boot oluyorsa sorun yok demektir.

b.) Sisteminizin boot sıralamasında dvd okuyucu HDD den sonradır veya yoktur.Biosa girip boot meünden ilgili ayarları yapabilirsiniz.

furkan_e
03-09-2009, 06:16   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

sayın arkadaşım Virtual PC 2007 yi kullanarak xp üzerinde windows7 veya vista kullana bilirsin bunu yapman için gerekli olan şeyler büyük kapasiteli bir HDD ve olabildiği kadar çok ram
Virtual PC 2007 yi aşağıda vermiş olduğum linkten direkt microsoftun sitesinden indire bilirsin http://www.microsoft.com/downloa ... 73B6&displaylang=en
Virtual PC 2007 nin kendi içerisinde sanal bir CD sürücü var bunu kullanarak elindeki iso dosyası  ilede kura bilirsin istersen bilgisayarın CD sürücüne bir kurulum CD takarakta kurulumu yapa bilirsin ama bunu yaparken unutmamalısınki bu şekilde kurmuş olduğun bir işletim sistemi çalışan doğal olarakda bir kaynak tüketen sistemin üzerine kurulmuş olacağından ramı fazla yer buda çok azda olsa sistemi yavaşlatır ekran kartım yetermi diye korma çünkü  Virtual PC 2007  çalıştıracağı sistemin kaynaklarını yönetmene izin veriyo gerektiğinde sistemi çalıştırmak için ayırdığı ram miktarını ekran belleği yerinede kullana biliyo bu sana anlatmış olduğum şey birden fazla sistemi aynı kullananlar için olmazsa olmaz sana USB bellekten kurulumu da tavsiye etmek çünkü USB bellekten çalışan sistemlerde (boot)ön yükleyici çakışması oluşa biliyo buda baya bi uğraştırır sana şimdiden kolay gelsin