Win7 diskimde 36 gb yer kaplıyor. user klasörlerim başka diskte yani bu 36 gb'ın içinde Aramalar, Bağlantılar, Belgelerim, Karşıdan Yüklemeler, Kaydedilen Oyunlar, Kişiler, Masaüstü, Sık kullanılanlar, Müziğim, Resimlerim, Videolarım klasörleri yok. Program Files 10 gb yer kaplıyor. Program files'ın dışında win7 26 gb yer kaplamakta. Daha önce hiç bir windowsun bu kadar şiştiğini görmedim vista ultimate bile böyle şişmiyordu. topu topu 6 aylık sistem. Gizli dosyaları göster aktif, Sistem tarafından korunan dosyaları gizle seçeneği ise pasif olduğu halde ben bu dosyarı bulamadım. Win7nin içindeki kullanıcılar klasörünün içinde 7 gb lık hayalet dosya var. klasöre özelliklerden bakınca 7 gb görünüyor ama içinde dosyalar görünmüyor. Win7'ım bu hayalet dosyaların işgali altında. Nenden böyle oluyor ne yapmam lazım.
(virüs taraması konusunda titizim. firewallarım açık, antivirüs ve antispyware'ım aktif ve güncel. updatelerım tam. Sistemimde başka sorun yok.)
Win7 niye bu kadar şişiyor? neredeyse 26 gb şişti?
geri yükleme noktalarını sil
Nedense bazı sistemlerde Windows 7 şişiyor ve bir kısım kullanıcı bundan şikayetçi.Windows 7 nin 36GB ye kapladığını söylemişsiniz ancak bende bu miktar 10GB bile değil.Büyük ihtimalle sisteminizde bir Spy veya Trojan var.Sisteminizi AVG veya Kaspersky 2010 gibi güncel programlarla haşeratlardan temizleyin ...
Şişmelerin en büyük ve en yayğın sebebi Spyware ve Adware'lardır.
Çünkü bu zararlı yazılımlar kendini sürekli eşleyerek ve internette dosya indirerek ve sistemi sürekli meşğul ederk. Hem sistemi hem hardiski yoruyor.
Bunu Güzel adware ve spyware yazılımları var onları googlede aratıp bulabilirsin. Mutlaka güncelleyin.
Buna artı olarak. Kaspersky 2010'da güzel onuda deneyebilirsiniz.
Saygılar...
64 bit Windows 7 kullanıyorum
Windows klasörü: 13.5 GB
x86Program files: 2.52 GB
x64Program Files: 501 Mb
GData Antivirus
Microsft Office Enterprise 2007
Nero 8
TuneUP Utilites, kurulu olan programlar.
Diğer kurulu olanlar diskte fazla yer kaplamadığı için yazmadım.
Bâzı klasörlerin eksik olduğunu belirtmiş, 7GB lık bir "Hayâlet Dosya" dan bahsetmişsiniz. Kurduğunuz Windows 7 ile oynanmış olabilir. Preactivated Win 7 lerden uzak durun. SHA1/CRC32 değerleri kontrol edilmiş MSDN sürüm Windows 7 kurmayı deneyin.
Optimize edilmiş windows özellikleri (Windows 7 Ultimate 32-bit) Benim bilgisayarım (:
Advanced System Care ve CCleaner'ı KESİNLİKLE kullanmalısın!
sistem geri yükleme noktalarını sildim. makinemde ad-aware, antivir ve spybot S&D var. taramalarda sistem temiz çıkıyor. belgelerim aramalar vs user klasörlerini ben sistemi yükledikten sonra kendim manuel olarak klasör özelliklerinden konum değiştir seçeneğini kullanarak taşıdım. win7'im orjinal ultimate. karspersky kullanıyordum lisansı bitti bende antivir kurdum.