sizce win7 puanı önemli mi ? ben harddisk engeline takıldım :)
win7 puanı sizce önemli mi?
Makine aynı makine. Ha 3 almış ha 5. Tek değişiklik görüntü ayarlarını ne kadar açacağı konusunda yaşanıyor. Ama netbook lardaki grafik işlemciler dahi şeffaflığı başarılı bir şekilde gösterebiliyor. Yani puanının 3.9 olması ile 5.9 olması arasındaki farkı bu rakam değil oyun oynarken aldığın keyif belli eder.
bildigim kadariyla puana göre sistem bazi seylere ayar yapiyor grafik kartinin kullanmasi ram degerleri vs vs.
bildigim kadariyla puana göre sistem bazi seylere ayar yapiyor grafik kartinin kullanmasi ram degerleri vs vs.evet doğru. Puan 3 ün üstündeyse şuan tam hatırlayamadığım bazı özellikleri açıp değişiklikler yapıyor, Bir başka baraj puanda 5.bir mağazada bilgisayar alacaksanız bu puanlarla performans karşılaştırması yapabilirsiniz:D yada pcmark, 3dmark kurmayı talep edebilirsiniz:DDDDDD
Puanlamanın bir güzel etkisi de yüklediğiniz sürücülerin sorunsuz çalışıp çalışmadığını anlayabiliyorsunuz:)
hdd lerde genelde 5.9. bende 320lik hdd var samsung. 5.9 puanı.
1 tb ı olanlardada 5.9
sanırım yerel disk c deki alana bakıp puan veriyor.
nedir bu puan donanımı mı ölçüyor?
sata hdd arızadan dolayı garantiye gitti.pata hdd ye sistemi kurdum.5.7 gösterdi.
tamirden gelen sata hdd ye hem kullanma hem deneme amaçlı sistemi kurdum.5.8 gösterdi.
her iki hdd aynı marka aynı GB ve aynı makineye aynı sistemi kurdum.
format sırasında bütün kapasiteyi c ye yüklerseniz işte o zaman gerçek sonucu bulursunuz. ama gerek yok. format atarken d de önemli belgeleriniz olsun.
2TB HDD'la alâkası yok... Senin 320GB HDD'n var 5,9 gösteriyor; Benim de 1TB WDCaviarGreen'im var 5,9 gösteriyor... Bir dengesizlik yok mu sence? Niye öyle gösteriyor? Çünkü ikimizin ki de 7200/rpm. Eğer WD VelociRaptor diski olan olsa her şey ortaya çıkacak da, o disk kimde!...
7200/rpm olmasi ikisininde bir seyi göstermez cache bellek olayi var sabit disklerde birde ayrica yazma okuma hizlarida firmadan firmaya degisebilir.
Birde bu testleri yaparken herseyi kapatip yaparsaniz puan artisi baya oluyor ama burada 6 7 almasi onemli degil belirli bir puani aldiginizda yetiyor herseye özellikle ram ve ekran karti icin.