win7 ram ekran kartı hata yardım lutfen

bytok
08-10-2011, 16:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaslar öncelikle bilgisayarı daha dün aldım vatan'dan. Montajını yaptılar daha sonra özelliklerini kontrol ediyoduk. 4 gb ddr3 1600 rem olmasına ragmen (dual kit) . kullanılabilen 2 gb gibi bir sorunla karsılastık. Neyse daha sonra ordaki görevli arkadaslar bana söyledikleri kadarıyla bios ayarlarını tekrar güncellediklerini ve sorunun ortadan kaltıgını soylediler. Makineyi teslim aldım. Şu an da bilgisayarım --> özellikler kısmında 4 gb rem çözükiyor. Bu konuda sorun yok.

Gelelim benim dün geceden itibaren ara ara yaşadığım sıkıntılara. Pc ye ilk olarak Wow-catalizm kurdum 5 dk. filan oynadıktan sonra hoparlörden tırrrrrrrrrrr diye ürpertici bi ses geldi. Adeta yerimden fırladım. Sonra monitor dondu ve pc yi kapamaktan başka çare bırakmadı. Onun ardından tekrar girdim oyuna 5-10 dk oynadıktan sonra tekrar aynı sorunu yaşadım ve açıkcası üzüldüm yani. Sabaha kadar başında benim yapabileceğim bişey varmı diye ugrasırken Arasıra mavi ekran hatası aldım. Ondan sonra Lve Update 5 (msi in driver güncelleme programı ) onu çalıstırırken .xe çalıştırılamıyor hatası aldım. Ardından Media player çalıştırılamıyor hatası derken sistem geri yükleme yapmam gerektiğini düşündüm. Şu an Lve Update 5 ve Media player vs. çalışıyor. Oyuna girdim tekrar hopasrlörden gelen o ses de olmadı 1-2 saat oynadım. Fakat az önce hangi programdı hatırlamıyorum. sanırım bittorrentti çalıştırılamıyor dedi en başta daha sonra işlemci merkezi bana böyle bi sorun oldugunu rapor etti :

Run Windows diagnostics to troubleshoot the problemYour computer might be encountering a memory problem. Memory problems are typically caused by hardware failures, such as a problem with random access memory (RAM). If this is a memory problem and it's not fixed, you might lose information, or your computer might stop working.
To check for a memory problem, restart your computer. While restarting, Windows will test your computer's memory hardware components for problems and display the results. Choose one of the following options:

[url=]Restart now and check for problems (recommended)[/url]

[url=]Check for problems the next time you start your computer[/url]
Note
After running this test, if you find that you need to repair hardware that might be causing a memory problem, you will need to contact the manufacturer of your computer. It's a good idea to record the manufacturer's support contact information now, in case you have problems restarting your computer.
[url=about:blank#here]How do I find my computer manufacturer?
[/url]
Click the Start button , type msinfo32 in the search box, and then press Enter. Your computer manufacturer is listed as the System Manufacturer in the right pane of the System Information window.
Click to go online to see contact information for most computer manufacturers
More information about computer memory problems is available in a Windows help article.
[url=mshelp://windows/?id=4edd5f80-def2-4d32-965c-116d49fb9872]Click to learn how Windows diagnoses computer memory problems[/url]
[url=about:blank#here]What is random access memory (RAM)?
[/url]
RAM is the main internal storage area the computer uses to run programs and store data. Information stored in RAM is temporary and is designed to clear when the computer is turned off.

Dün gece de vermişti bu problemi. diagnostics  troubleshoot tools u kullanmıştım. Sorun çıkmadı diyor. Driverları kontrol ediyorum güncel. Directx11 i yükledim gereksiz belki ama (ekran kartı yuklu cunku) fark yok. Bazende falanca program çalıştırılamadı diyor. Her an oyundayken o hoparlörden ürpertici ses gelicek diye korkuyorum. Şu an Call of Duty Black Ops u indiriyorum. onunlada denicem bi sorun olucak mı diye...

Bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim. Benim yapabilecegim bişey varsa eger. Yoksa yarın vatana geri götürücem makineyi. Performans testi yapcaklar veya problem varsa bilmiyorum ne zaman elime gecer makine ama dusunmek istemiyorum. 1 gun once almısım cunku...

Sistem özellikleri :

amd phonom 2 x4 965 b.e. 3.4 işlemci
MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
Sapphire 6850 ekran kartı,
2*2dr3 dual kit corviar rem,
seatage hard disk 500 gb sata3
Aopen nagas G6 (6 adet fan) 550 watt ama +80 değil sanırım.
1 adet işlemci fanı (thermatek b29 mu g29 u oyle bişidi)
*işletim sistemini  flaştan çektim. lisanslı değil. (win 7 ultimate 64 bit.)
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Pc konusunda fazla bilgim olmadığı için boyle acık acık yazdım.

Son Düzenleme: bytok ~ 08 Ekim 2011 16:33
Erdem_Aydın
08-10-2011, 17:40   |  #2  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

Ram bellekte sorun var diye düşüüyorum. İmkanın varsa başka bi ram takıp dene bakalım yine sorun çıkartacak mı?

bytok
10-10-2011, 05:39   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

tesadüfen mi oldu bilmiyorum ama. 4 tane ram slotu vardı. 2 siyah 2 mavi. Öndeki 2 tane de takılıydı ramlar. 1-3 yaptım yerlerini. Nazar değmesin bugün hiç sorun çıkartmadı.