win7 64 bit rtm kurdum. ekran kartım ati hd 4650 1 gb ddr3.
bazı oyunlarda ekran çözünürlüğünü oyunun ayarlarından düşürdüğüm zaman ekran o çözünürlüğe geliyor yani 1024*768 yaparsam oyun çözünürlüğünü ( 1366*768 de bir sorun yok tüm ekranı kaplıyor. hd ready bu arada ekran )
ekranın sağ ve sol kenarlarında yaklaşık 15 er santimlik siyah boşluklar oluşuyor.
crysis de full screen seçeneğini seçersem kayboluyor ama diğer oyunlarda çaresini bulamadım :( vistada böyle birşey yoktu. 1024 * 768 yapınca ekranı otomatik olarak kaplıyordu oyun.
neden böyle yapıyor ? benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da var.
Win7 RTM oyunlarda ekran kenarları siyah...
Ekran kartı driverini güncellediniz mi? Bir de tam ekran göstermiyorsa Alt+Enter yapabilirsiniz.
windowsunuz orjinal mı ayrıca Ekran kartınızın yüklü olduğundan emin olun Microsoftun Hazır ekran kartını demiyorum bir de directx güncel mi?
Buraptor BULDUM BULDUM!!!!! sorunun çözümünü buldum... Artık kenarlarda şeritler yok oyunlarda :)))
SorununÇözümü şöyle: Masaüstüne sağ tıkla, Nvidia denetim masasını aç.Gelişmiş ayarları seç. Açılan ayar penceresinde "Düz PanelÖlçeklemesini Değiştir" sekmesini aç. Orda 4 tane seçenek var. En üstteolanını yani "Nvidia Ölçeklendirmesi Kullan" seçeneğini seç ve kaydet.Artık oyunlarda bi sorun yok. Dene gör. :)))
En iyisi sadece driveri kurmak.Catalys Control Center a gerek yok :D
@buraptor ...ekran kartım ati hd 4650 1 gb ddr3.Atı ekran kartım yok :).. Ama Atı'nın gelişmiş ayarlarına girip ölçelendirme, ekran doldurma gibi bi ayar bulun ve ölçeklendirmeyi ekranın-işletim sisteminin kontrolünden alıp Atı'ye verin. Ekran kartı çözünürlük ne olursa olsun görüntüyü tüm ekrana yayacaktır.
@BeyazLotus ???!!!
https://www.chip.com.tr/forum/win ... oblemi_t115800.htmlBenim yazdığım çözüm Nvidia ekran kartları için. Senin verdiğin linktede Ati ekran kartları için olan çözümü yer alıyor. Sonuç olarak aynı ayar sadece yapılışı farklı.buldum beyler :D buradaki linkte bi arkadaş vermiş. oldu.