Öncelikle herkese Merhaba
Hp Pavilion dv6 1140et laptop kullanmaktayım.
Sorunum Vista olan işletim sistemi win7 ultimate 32bit e temiz kurulum yaptıktan sonra başladı.
Laptop prize takılı iken sorunsuz olarak çalışıyor. Ancak jakı çekip pil moduna geçtikten sonra hızda belirgin bir yavaşlama meydana geliyor. Klasörlerin yavaş açılması. Mouse imlecinin dahi zaman zaman yavaş hareket etmesi, programların yavaş açılması vs.
Daha belirgin olarak bir ses dosyası yada video dosyası yada online bir video/ses dosyası çalışırken pil moduna geçmemle beraber çok daha aşırı bir yavaşlama oluyor ve örneğin çalan şarkı çok çok yavaş çalmaya başlıyor.
Sorunu kendim çözmeye çalışırken çeşitli forumlardan araştırıp ses kartının vista sürücüsünü "uyumluluk sorunu giderme" ile kurup denedim. Ekran kartının aşırı kullanımından olacağını düşünerek önerilen hp driverının üstüne radeon un kendi yayınladığı ekran kartı sürüsücüsünü kurdum. Bunun dışında hp nin resmi sitesindeki ilişkili olabilir diye tüm driver ve yardmcı programları kurdum. Ancak sorun aynen devam etmekte. Daha sonra hp online yardımı denedim. BIOS driverını kurmamı ardından pilimi test etmemi istediler. Aynen yaptım pil sağlığı iyi oalrak göründü. vs vs Onlarda çözemediler problemi.
Umarım sorunumu açık anlatabilmişimdir. Yardım ederseniz çok sevinirim.
İyi günler.