Sorum,Wİndows 7 sp1 gelene kadar,microsoft ortalama atıyorum 40 güncelleme göndermiş olsun kullanıcılarına.Kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına göre bu güncellemeleri bilgisayarlarına kurarlar.Örnek verecek olursak microsoftun 40 güncellemesinden ben 22 tanesini bilgisayarıma kurdum diyelim.Şİmdi sp1 kurmayı düşünüyorum ama aklıma takılan bi soru var.Bu sp1 içinde microsoftun şimdiye kadar gönderdiği güncellemeler mi var yoksa bu sp1 hazırlığı süresince başka güncellemeler mi hazırlandı?Kısacası sp1i kurduğum zaman bu istemediğim güncellemelerdemi sistemime yüklenecek?..Şimdiden teşekkür ediyorum
Win7 SP1 v.s. Windows7 Update?
Şu an piyasada Windows 7 Service Pack 1 Yok. Senin dediğin RC sürümü.Ben yükledim.Ama geri kaldırdım.Gerçek service pack çıkana kadar beklemeni tavsiye ederim.Soruıan gelecek olursak , Windows sana güncellemeleri yüklemek için sorar.Sende denetim masasından Update seçeneğine gir.Seçenekleri gör.İstedğine tik koy.Yükle.
Şu an piyasada Windows 7 Service Pack 1 Yok. Senin dediğin RC sürümü.Ben yükledim.Ama geri kaldırdım.Gerçek service pack çıkana kadar beklemeni tavsiye ederim.Soruıan gelecek olursak , Windows sana güncellemeleri yüklemek için sorar.Sende denetim masasından Update seçeneğine gir.Seçenekleri gör.İstedğine tik koy.Yükle.Yani Service Pack Eşit teğil Bütün güncellemeler.o dediğin normal update'ler için geçerli, yanlış anlamışsın sen. SERVICE PACK'lerde o güne kadar çıkmış bütün güncelleştirmeler ve ekstra fonksiyonellik vs. olur ve SP yüklenirken öyle sorulmaz hangisi yüklensin diye, paket olarak tüm dosyalar yüklenir yada hiç yüklemezsin o kadar.
o dediğin normal update'ler için geçerli, yanlış anlamışsın sen. SERVICE PACK'lerde o güne kadar çıkmış bütün güncelleştirmeler ve ekstra fonksiyonellik vs. olur ve SP yüklenirken öyle sorulmaz hangisi yüklensin diye, paket olarak tüm dosyalar yüklenir yada hiç yüklemezsin o kadar.Pardon yanlış okumuşum.
Hm anladım arkadaşlar.Kısacası SP1'in içinde Silverlight,office güncellemeleri,windows defender v.s olacak....Bunlar kullanmadığım uygulamalar,sanırım SP1'i kurupta sistemi bu yamalarla hantallaştırmıcam sanırım :(
Windowsun orjinalse (ki büyük ihtimal değildir) Sp 1 yüklersen illegal olan crack filan gider.Ayrıca tüm çıkan updateleri yükler.Pc hantallaşmaz fazla o konuda emin değilim ama sistemin stabilse sp 1 rc ile uğraşma derim.
Sp içeriğin de önceden yayınlanmış güncellemeler olacaktır ancak sp komple eski güncellemerin derlemesinden ibaret olmayacaktır. Kensişsiyle beraber gelen birçok ektrası olacaktır. Diğer bir konu sp içerisinde önceden yayınlanmış güncellemelerin tamamı olmayacaktır. Misal office güncellemeleri,silwerlight güncellemeleri, orjinallik bildirimleri gibi isteğe bağlı ve microrsoftun diğer yazılımlarına ait güncellemler olmayacaktır. Kısacası sp1i kurduğunuz zaman bu tür istemediğiniz güncellemeler sisteminize yüklenmeycek.
Anladım arkadaşlar,Çok teşekkür ediyorum hepinize,konuyu iyi aydınlattınız :)
Final sürümünü bekleyelim bakalım.Gerçi RC'den pek farklı bişi çıkmıcak karşımıza ama..