Win7 VistaXp ve 8 de Hızlı açılışın Sonuçları

mustafa2116
27-05-2012, 21:28   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Bir kişi  bilgisayarının hızlı açılmasını ister. Bazı kişiler ise başlangıca ne varsa yükler bilgisayar açılsa bile yavaş kalır. Akıllı olan hangisi?

Bazen internet reklamlarında görürüz %50 PC niz hızlanacak Peki nasıl.

Wİndows Açılışı esnasında Bildiğimiz SVCHOST larla birlikte sistemi ilgilendiren yardımcılarınıda açılışa sokar.

Explorer bir genel yardımcıdır ama Açılışını İlk başlangıçta yapar ve hiç bir hızlandırıcı program Windows pencereleyiciyi ilk açılıştan kaldırmaz.

Şimdi sırasıyla Hızlandırdıklarını idda eden uygulamaların neyi neden kapattıklarını inceleyelim.
Konumuzda Uygulamaların adlarını vermeyeceğimi bildireyim.
Kapatılan uygulamaların adları verilcek ve neden kapatıldıkları anlatılacak.


Windows geri beslemesi...
 Açılışta hızımızı yavaşlatıyor bu nedenle geri besleme eğer açılış hatası yoksa gereksizdir. Peki Windows onu oraya neden koymuş tek bir amacımı var? Hayır Sistem raporunu tutan bu uygulama hizmetlerde yer alır ve bize açılış hatalarının bir sonraki açılışta oluşmaması için araştırma yapar.

WİNDOWS GEZGİNİ TEMA...
 Açılışı yavaşlatığı idda edilen ama aslında açılışı yavaşlatmadığı gibi etkili olmayan bir yapımdır. KLasik bar elbette hızlı çalışacaktır ancak İCON ları değiştirmeyi denediğinizde bilgisayarın dahada hızlandığını göreceksiniz Sorun temalardan kaynaklanmıyor Ön izleyicilerin ikon tutkunluğundan kaynaklanıyor. Oysaki Vasat bir görünüme kim ihtiyaç duyyor.

Sistem Geri Yüklemeleri...
Sistem geri yüklemeleri nerdeyse her hızndırıcı uygulamanın birinci derecede uğrak yeri. Sanki hızlandığında hiç sorun olmayacakmış gibi gidip hemen onu kapatırlar. Bazen yerel kullanıcılarda kendi elleriyle kapatır bu yapılıar oysaki uygulama okada becerikliki sistem hata yaptıysa geri alabiliyor ve onarım yapıyorsunuz. saatler kaybetmektense saniye kaybetmeyi yeğlerim. Format_geri yükleme

Taban-temel Filitreleme motoru.
Masum uygulamanın bize internette dolaşırken video depo belleğini kullandırtığını ve Video indirme uygulamlarına yardımcı olduğunu bilen çok az kişi bulunmakta. Video belleği etkinleşme süresi  açılıştan sonra başlatılırsa her başlatma için ek 1-2 saniye bekleriz. oysaki sadece açılışta başlatılsa 1-2 sny tek kaybımız olacaktır.

Disk Operatörler...
Disk operatörleri Disk açılışını %40 yavaşlatır ancak bu operatörlerin zararlarından çok faydalarının olduğunu bilen sayısıda az. Kabul etmek gerekirki bu operatörler hızımızı %20 kırmakta ancak açılış çalışma ve ansız kapanış anlarındadiski bozulmadan koruyorlar. Yani hızlı  açılış yapmasakta hızlı gittiğimizde bizi korumaya alıyorlar.

Bellek Betimleyiciler...
Hangi hızlandırıcı uygulamaya baktıysam hepsinde şu var. Bellek hata dökümleri silinsinmi?
Tamam silinsin ama uygulamanın kapatılması Yeni aygıt takıldığında aygıtın çalışmamasını sağlayacak aygıt tanınmayacak yada bu hataların tekrarlanması sonucu aygıt kaybı yaşanacak. Peki Garanti veremedikleri parçalara neden korumasız dalıyorlar.

Sistem Tepsisi ...
Sistem tepsisi sistemin açılışında işletim sisteminin kendisinde sonradan var olan tüm işlemleri için geçerli. Örneğin telefon bağlantısı. Bu bağlantı tipi eğer genel sunumdan kapatılırsa ceptelefonunu taktığınızda  suitlerin çalışmayacağını ve bazı hatalar alacağınızı bilyormusunuz. Bu uygulama diğer tüm ayarlara nazaran daha masum ama okdarda değil. Eğer profesyonel kullanıcıysanız Bu hatanın telefon hizmetinin kapalı olmasından kaynaklandığını bilirsiniz ve  birdahaki çalışmada etkinleştirirsiniz ama bilmiyorsanız telefonunuzu bozabilirsiniz.

Ek turbo istemcileri...
Bir oyunun yada yapımcının yaptığı eklentinin kaldırılması sistemi zarara uğratmıyor ama açılış hızlanırken normal çalışma %20 yavaşlıyor. Bir oyun normalde hızlıyken turbolar devreden olmadığından yavaş çalışabiliyor.

Sistem günlükleri...
Sistemin günlük tutması iyi bişi ama günlükleri ara sıra temizlemekte fayda var. Bunumicrosoft neden yaptırmamış derseniz gayet basit bilgisayrımız format atılana kadar bu hatalardan birini ansızın yaşayabilir ve bu günlükler o andahayati önem taşır. Ancak günlük tutulmaması ise hata sürekliliğine neden olur. Örneğin Mozilla firefox Flash kurulumunu her açılışta tekrardan isteyebilir yada Bir oyun hep aynı bölgede kendiğiliğinden oyunda çıkabilir.

sistem destek üniteleri...
Bunlar sistemin sonradan kurduğu yada bizm kurduğumuz hizmetlerdir. Örneğin ekran kartı driversi.
Bu destekler yine sistemin içinde var olan diğer alt yapılarla çalışır ve eğer bu alt yapılar çalışmıyorsa drivers çalışmayacak aygıt hata yapacak bilgisayarınız mavi ekran verecejktir. Bunlar açık seçik sistemin alternatifleri olup bu yolların kapatılması hemen hatayı göstermeyebilir. Sürekli kayıt hatası alan yapı zaman içinde kendini tıkayacak ve hızını %40 artmışken % 80 yavaşlayacaktır.


Her sistem hızlandırıcı Sistemi Hızlandırıyor(gerçek olanlar Virüsleri değil). Ama neyi nasıl kapatığını bilmek hata olduğundasorunu hemen çözmek bize büyük bir kazanç sağlayacaktır.

Forumda okuduğum bazı kişilerin sorunların altında hep bu tip sistem hizmet başlatılma hataları yer alıyor.
Ekran kartı devreye girmiyor.
interentten video inmiyor.
oyun çalışmıyor
USB kiylendi.


Arkadaşlar şunu bilinki  windows Aslen 8-15 sny de açılıyor. Açılışın nasıl yapıldığını göstermek elbette mümkün ancak o halde siz sadece not defterinde yazı yazabilir yada bir kaç resim izleyebilirsiniz.

viking20
27-05-2012, 22:25   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

https://www.chip.com.tr/forum/win-7-acilisi-hizlandir_t239790.html

Kapalı Hesap (153535)
27-05-2012, 22:25   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bende de hepsini okuyamadım ama geçen benim PC'de sorun olmuştu ve birçok servis devre dışı kalmıştı.PC açılışı da gözle görülür bir şekilde hızlıydı.Hele Hoşgeldiniz ekranını saniyede geçmişti.

mustafa2116
28-05-2012, 11:30   |  #4  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Şöyle anlatayım.

Açılış hızının hızlı olması bilgisayarın hızlı olduğu anlamanıa gelmiyor.
Benim bilgisayarın açılış hızı 5 dk dan fazla sürüyor. Beilgisayarım yavaş değil ama kontrolü başlamak varken bilgisayarımı tehlikeye atmak baya bi saçmalık

Bende açılışta 9 farklı ek uygulamada devreye giriyor bunlardan 2 si ağ operatörleriyle işlem yapıyor bu nedenel an fazla açılış hızı kaybını burda yaşıyorum 3 dk burdan yediriyorum.

Farzedinki  açılış hızının 8-15 sny kuralını burda anlattım.( ki anlatmıştım)
Açılış hızıın artması için bir çok ek sistemden vaz geçimiş oluyoruz. (ekran kartı driversleri açılışı 2 -10 sny geciktirir. ve bunun gibi diğer yapılarda) Driversler aslında sadece açılış sonrası hızlnamayı yapar. Açılışta hızlanmayı sadece sistemin en direk bağlantı noktasını etkiliyorsa yapar.

Normal işini Bilen Bilgisayarcılar Yazılımcılar Asıl Hızlanmanın Açılış olmadığını Açılış Sonrası Tüm sistemin Uyumunun Olduğunu Bilir. Gel gelelim genel kullanıcılar ise bunun farkında olmadığı gibi hızlı açılsın hızlı çalışsın mantığındalar.
Buda Zamanla kendini gösterecek hataların oluşmasına 2-3 ayda bir formatlamaların oluşmasına disk tıkanmalarına bilgisayar donmalarına mavi ekran hatalarına neden oluyor.

Karar sizinç Hızlı bilgisayar istiyorsanız dikkatli düşünün ve hızınızın nekadar artacağını ve nekadar güvenli olacağını siz hesaplayın.