Win7 Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Sorunu

SilentwolF
05-02-2010, 23:55   |  #1  
SilentwolF avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Selam arkadaşlar . İşletim sistemim Win7 Ultimate 32Bit , pc'imdeki fotoğrafları Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi yardımı ile açıyorum ama nedense  Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi pc imdeki tüm resimleri , fotoğrafları Sarı tonu açıyor buda beni delirtiyor açıkçası... Arkadaşımdada aynı win 7 var beraber yükledik ama onda herhangibi bir sorun yok , abimde Win7 Ultimate 64Bit var ondada herhangibi bir sorun yok ama bende nedense yüklendiğinden beri var :S

Arkadaşımdaki Herhangibi bir resim...

Bu da benim Pc'im deki aynı resim...

Arkadaşlar lütfen yardım ediyor çok büyük bi sorun olmayabilir(bence büyük bi sorun :) ) ama beni gıcık ediyor bilen varsa yardım etsin... Şimdiden teşekkürler...

Roadrunnner
06-02-2010, 00:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

Monitörünün renk ayarlarından kırmızı renk tonunu azaltmayı denedin mi?

SilentwolF
06-02-2010, 01:56   |  #3  
SilentwolF avatarı
OP Yeni Üye
30 mesaj

evet monitörle alakası yok ztn :D Niye diye dersen sadece windows fotoğraf görüntüleyicisinde kırmızımsı oluyo paiint ve benzeri bir program ile açarsan normal halinde görünüyor... İnş bulunur bu sorunda rahatlarım :(

uGuR.uK
06-02-2010, 03:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

aynı sorunu zamanında bende yaşadım, başka yaşayanlarada nasıl çözdüğümü anlattım olay bitti sonra sendede yarar büyük ihtimalle. aynen aktarıyorum

öncelikle ekran kartı sürücülerini kaldır ve internetten en güncel sürücüleri yükle, sora eger son zamanlarda renk ayarları yaptıysan onları geri al. masaüstüne sag tıkla ve özellikler de, görüntü ayarları kısmından renk derinliginin "32-bit" olduğundan emin ol, ardından aynı yerden "gelişmiş"e tıklatıp "renk yönetimi"ne gel ve ordan "gelişmiş" sekmesine gelip tüm seceneklerde "sistem varsayılanı"nı seçip "windows renk sistemi varsayılanları" kısmına gelerek şu 2 seçeneği aşağıdaki gibi ayarla:

1- Aygıt Profili: Sistem Varsayılanı(sRGB IEC61966-2.1)
2- Görüntüleme koşulları profili: Sistem Varsayılanı (sRGB görüntüleme koşulları için WVS profili)

eğer öteki seçeneklerde farklı farklı şeyler yazıyorsa onlarıda "Sistem Varsayılanı" olarak ayarla. ayrıca ekran kartının sürücülerinden ziyade birde monitörünün cd'sinden veya sitesinden harici olarak renk profili-sürücüsü yüklediysen onuda kaldır. bu işlemlerden sonra bilgisayarını yeniden başlat ve tekrar dene bakalım...

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 06 Şubat 2010 03:11
SilentwolF
06-02-2010, 18:44   |  #5  
SilentwolF avatarı
OP Yeni Üye
30 mesaj

Çok teşekkür ederim kardeşim Samsung - Natural Color Pro 1.0 ICM idi ICM profilini sRGB IEC61966-2.1 yapınca sorunum ortadan kalktı. Tekrar teşekkür ederim iyi günler...