slmlar... win7 kullanıyorum su anda ve harici diskime XP kurmak istiyorum.. herhangi bir seye ihtiyac kalmadan xpyi normal bir şekilde harddiskime kursam harddiski takılı olunca xp takılı olmayınca Win 7 olma ihitmali var mı
win7+ XP kurulumu
slmlar... win7 kullanıyorum su anda ve harici diskime XP kurmak istiyorum.. herhangi bir seye ihtiyac kalmadan xpyi normal bir şekilde harddiskime kursam harddiski takılı olunca xp takılı olmayınca Win 7 olma ihitmali var mı
A.s
harici hard diskine xp yi kurarsan , harici hard diskini çıkarttığın zaman sorun olacağını sanmıyorum ...
her ihtimale karşı EasyBCD 1.7.2 adlı programı google den arat ve indir..eğer windows7 ye bişey olursa programla açabilirsin..
ikinize de teşekkür ederim.. xp modu nasıl acabilirm peki??
ikinize de teşekkür ederim.. xp modu nasıl acabilirm peki??bilgi için :
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html
link :
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
"Harici disk"ten kastınız usb den bağlanan sabit diskler ise yapmaya çalıştığınız şey mümkün değil. Kurmayı başarsanız bile boot işleminde sıkıntılar çıkacaktır. (anakart desteklese bile) Başlatma ortamı bulunamadı hatası alırsınız.
İkinci olasılık; ikinci bir dahili diske kurduğunuzu düşünelim. Kurma aşamasında problem yok. Fakat wimdows 7 önyükleyicisi ortadan kalkacağından win7 dvd si ile başlangıç sorununu düzeltmeniz gerekir. Akabinde eğer xp girdisi win7 önyükleyiciye eklenmemişse onu da eklemeniz gerekir. ( easybcd gibi bir araç kullanarak)
Siz önce kendinize 2 işletim sistemi kullanmaya ihtiyacım var mı diye sorsanız daha akılcı olur.
usb harddislten kurmayı düşünüyorum ama dedğiniz gibi imkansız bir şeymiş... xp modu da işlemcim desteklemiyormus.. 2 işletim sistemine de su noktada ihtiyacım var: hp yazıcımınn driverı win7 ile uyumlu değil cok arastırdırm ve xp kurup 7'dan da olmak istemiyorum
Windows 7 ezberlerimizi bozuyor. Buna alışsak iyi olur. Bende ilk yazıcı deneyimimde 1.5 saat sürücü yüklemele uğraşmıştım. (vista sürücüsünü yedirmeye çalıştım) En sonunda pes ettim ve yazıcının usb kablosunu bağladım. Tataaa... Saniyeler içinde yazıcı ve tarayıcı tanındı ve sürücüleri yüklendi.
ben de öyle bir şey bekliyordum ama olmadı:( taraycı ve yazıcıma da cok ihtiyacım var.. xp kurup ekime kadar bekleyceğim win7i kullanmak için o zmn..
Aletin marka ve modeli nedir?
biraz geç bir cevap oluyor ama HP ALL in One c3180
usb harddislten kurmayı düşünüyorumama dedğiniz gibi imkansız bir şeymiş... xp modu da işlemcimdesteklemiyormus.. 2 işletim sistemine de su noktada ihtiyacım var: hpyazıcımınn driverı win7 ile uyumlu değil cok arastırdırm ve xp kurup7'dan da olmakişlemciniz desteklemese bile virtual pc ya da virtual box programıyla xp modunu kullanabilirsiniz..
sadece gereken şey : xp cd si dir..xp cd nizi programa tanıtarak kurabilirsiniz..
sayın arkadaşım Virtual PC 2007 yi kullanarak xp üzerinde windows7 veya vista kullana bilirsin bunu yapman için gerekli olan şeyler büyük kapasiteli bir HDD ve olabildiği kadar çok ram
vitural pc yi aşağıda vermiş olduğum linkten direkt microsoftun sitesinden indire bilirsin http://www.microsoft.com/downloa ... 73B6&displaylang=en
Virtual PC 2007 nin kendi içerisinde sanal bir CD sürücü var bunu kullanarak iso yardımı ilede kura bilirsin istersen bilgisayarın CD sürücüne bir kurulum CD takarakta kurulumu yapa bilirsin sana şimdiden kolay gelsin
öncelikle herkese iyi günler benim buna benzer bir sorunum vardı yeni konu açmak istemedim
sorum şu
bilgisayarımda windows 7 kuruluydu yaklaşık 1 saat önce xp yi farklı bir harddisk bölmesine kurdum bilgisayar açılırken işletim sistemi seçme menüsü gelmiyor direk olarak xp açılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?
öncelikle herkese iyi günler benim buna benzer bir sorunum vardı yeni konu açmak istemedim
sorum şu
bilgisayarımda windows 7 kuruluydu yaklaşık 1 saat önce xp yi farklı bir harddisk bölmesine kurdum bilgisayar açılırken işletim sistemi seçme menüsü gelmiyor direk olarak xp açılıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?
ilk önce xp yi sonrasında windows7 yi kuracaktınız..yanlış yaptığınız direk xp ye giriyor..düzeltilmesi şu yöntemlerle olabilir..
EasyBCD 1.7.2 adlı programı indirip , windows7 yi bilgisayarınızın açılışına eklemeyi denerseniz
bu yöntem olmazsa windows7 dvd nizi sisteminizinle boot ederek açtıktan sonra dil ayarlarıydı sanırım(tam olarak menüsünü hatırlamıyorum) orada menü de sol aşağıda repair computer (bilgisayarı tamir etmek ) seçeneğini seçerek sonraki adımlarda başarılı olursanız(sonraki adımları hiç bilmiyorum, sizin ingilizceyse dil ayarı , ingilizcenize ve bilgisayar deneyiminize kalmış bir durum ) yapmayı denerseniz sorununuz çözülebilir..
benim tavsiye ettiğim ise , en son olarak da bunu yapabilirsiniz...
bunlarla uğraşmayıp kökten halletmek isterseniz , windows7 nin bulunduğu yerel diske, tekrar windows7 yi diskine yüklerseniz (CUSTOM u seçerek yerel diskinizi silip ya da silmeden yüklerseniz ) sorununuz düzelir..