Win7'ye Gececegim Ancak DvD im Yok?

HPQ-User
21-07-2009, 15:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

HızırAciL sormuş:
Sorunum Bilgisayarda Dvd nin olmaması Ancak Cd rom var ıkıtane+1gb usb bellek ve 2 gb usb bellek bulunmakta Windows7 ye gecmek ıstıyorum nasıl yapıcam?Burda ki bir konuda 4 gb usb bellek ile kurulum var Ancak zaten 4 gb usb bellek 20 ytl dvd yazıcılar ise 35 ytl.Benim ise hiç bütçem kalmadı Cunku ekran kartı aldım.Ltfen yardım edin

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Cd Rom ve 2 GB USB bellek

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; GTB6; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) )

HugOBoss___
21-07-2009, 15:44   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

üzülme çare var... ama sisteminde ikiye üçe bölünmüş harddiskin varsa iyi olur... şöyle..  sanal bir dvd uygulaması olan daemon tools programını sistemine indirip kuruyorsun... daha sonra indirdiğin win 7 iso kalıbını daemon toolsa yerleştiriyorsun.. buradan sonra win 7 kurulumu başlıyor ve seni yönlendiriyor... ama dediğim gibi ikiye bölünmüş hardiskinin olması önemli çünkü win 7 kurulurken sana hangi hardiske kurulum yapılacağını soracaktır... (sen mevcut işletim sisteminin üzerine kurarsan istenmeyen bir durum olabilir istenmeyen bir durum olmasa bile beta olan win 7 pek işine yaramaz şu an...) eğer bölünmüş hardiskine kurarsan kurulum tamamlanarak iki tane işletim sistemine sahip olacaksın... açılıştada hangi işletim sistemini kullanmak istediğini windows sana soracaktır...

Süleyman.
21-07-2009, 15:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sanal sürücü yazılımıyla direkt XP üzerindeyken de kurabilirsiniz. Vista'lı anlatmıştım, XP ile de aynıdır:

https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... Kurmak_t110523.html

Mustafa@PC
21-07-2009, 15:47   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Windows 7'yi yükleyebilmeniz için ya bir tane DVD'ye yada 4 GB usb belleğe ihtiyacınız var. 

Ama şöyle birşey yapabilirsiniz. Diskinizi ikiye bölüp, yeni oluşturduğunuz alanda windows 7 setup dosyasını çalıştırarak yükleyebilirsiniz. 

Yada en azından ödünç olarak bir tane 4 GB usb belleği bir kaç saatliğine alıp yükleme yapmalısınız...

HugOBoss___
21-07-2009, 15:49   |  #5  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

ama bölünmüş bir hardiskin olsa bile ve sen başarı ile kursanda olabilecek bir problemde yine dvd ye ihtiyaç duyacaksın... onun için win 7 için acele etme beta bir program sonuçta biraz daha sabret kararlı sürüm çıksın o zamana kadar İnşaallah dvd rom driver alır paşa paşa kullanırsın win 7 yi.. ;)<

Süleyman.
21-07-2009, 16:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

sanal sürücü yazılımıyla kaç disk bölümü olduğu, XP ya da Vista fark etmeksizin Windows 7 kurulabiliyor. Eğer sistem sorunu olur da DVD'ye ihtiyaç olursa 35-40 liraya bir DVD yazıcı alabilirsiniz.