Selam Herkeze
Sistemim vista32 bit idi yanına win7 64 kurduktan sonra vistaya bir daha giremedim.ilk başlarda win 7 kurarken seçenek çıkıyodu fakat kurduktan sonra çıkmadı ve direk olarak win7 yi giriyor Bunun bir çözümü varmı vista ile win7 nasıl kullanırım? Her iki sistemide C: ye kurdum.
Wİn7 yi Vista'nın Üstüne kurmak
iyide vista 32 bit direk olarak win7 64bit yüklemiyorki ben ne yaptımsa başaramadım
vista 64 bite yükseltip sonra win7 kurdum sen nası başardın : ))))
çift işletim sistemi [Vista (32bit) ve Windows 7 (32bit)] nasıl kurabilirim bilgisayarıma? C: ve D: sürücülerim var
hmm.. peki şimdi bende 250GBlık C: sürücüsü var. bunda vista yüklü. 116GB boş yer var. ben vistaya zarar vermeden bu C: sürücüsündeki boş yerden E: sürücüsü nasıl yapabilirim?
Şimdi ykleme linkine bas başla
Serial girdikten sonra ve kullanım sözleşmesini kabul edip ile dedikten sonra karşına
Vista/Win7 yüklemekl istediğin hdd seçeneği gelecek
Birine C diğerini d yükleyuebilirsin yükledikte nsora zaten sana açılısta sorar hangiisi ile baslatmak istiyorsunuz diye
tamam orayı anladım ben şimdiki D: sürücüme işletim sistemi kurmak istemiyorum. Bunun yerine C: sürüsünden bir miktar alıp yeni sürücü elde etmek istiyorum
Mustafa@PCWin 7 sorunsuz çalışıyor mu ?Win 7 sorunsuz çaılışyor yükseltme yapmadım sadece türkçeleştirdimYükseltme yapmış olabilirmisin ?
tekin17iyide vista 32 bit direk olarak win7 64bit yüklemiyorki ben ne yaptımsa başaramadımvista 32 bit ilk çıktığından beri 32 bit olarak kullandım hepvista 64 bite yükseltip sonra win7 kurdum sen nası başardın : ))))
bunu yaptığında 7 c: de vista istediğin yerde
Mustafa Canher iki sistem c olmaz c de windows.old diye bir klaör olması lazım onu d ye at içindekileri windows vistayı tamir et boot şimdi vistaya gircek sonra sonra 7 yi tamir et şimdi ikisi de çı
Mustafa Canher iki sistem c olmaz c de windows.old diye bir klaör olması lazım onu d ye at içindekileri windows vistayı tamir et boot şimdi vistaya gircek sonra sonra 7 yi tamir et şimdi ikisi de çınormalde hep ayrı disklere kurardım işletim sistemlerini bide sadece c ye denedim ve böyle sorunla karşılaştım bilgiler için herkeze teşekürler
arkadaşlar benim sorumada bi cevap verin.
Erdem933 :
Sırasıyla Denetim Masası- Yönetimsel Araçlar - Bilgisayar Yönetimini aç. Oradan disk yönetimini seçip daraltmak istediğin diske sağ tıkla. Birimi küçültü seç. Vista burada otomatik olarak küçültebileceği alanı hesaplıyor yani senin istediğin kadar alan vermeyebilir. Küçültü seçtiğinde boş bir disk daha çıkmış olacak. Ona sağ tıklayarak formatlayabilirsin. Kolay gelsin...
Erdem933 :
Bu işi yapabilecek profesyönel programlar da var. Partition Magic yada Acronis Disk Director gibi. Ama bu programlar paralı oldukları için bence elindeki ücretsiz imkandan faydalanmak daha mantıklı.
erdem933hmm.. peki şimdi bende 250GBlık C: sürücüsü var. bunda vista yüklü. 116GB boş yer var. ben vistaya zarar vermeden bu C: sürücüsündeki boş yerden E: sürücüsü nasıl yapabilirim?Arkadaşım bunu yapman için Acronis Disk Director programını kullanabilirsin yalnız bilgisayarında şuan vista yüklü ise vista uyumlu olan sürümü full olarak bulmalısın (yani en yeni sürümlerden birini). Bu programı kullanmayı bilmiyorsan internette resimli anlatımlarda var.
arkadaşlar bende toshiba a350 22z var gecen hafta yükseltmeyi sipariş ettım bu hafta geldi yönergeleri uyguladım ama başlarken hem w7 hem vista secenegi cıkıo. sadece tek işletim sistemı kullanmak ıstıorum neden ikisi var nasıl silebilirim vistayı .