win98 e uyumlu programı winxp de çalıştırmak?

bakb
11-07-2009, 19:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

internetten eski bir oyun indirdim. setupını çalıştırdığım zaman oyunu sahip olduğum işletim sistemiyle yükleyemeyeceğimi win95 veye win98 gerektiği şeklinde bir hata alıyorum. ne yapabilirim?

işletim sistemim, winxp home edition service pack 2.

Son Düzenleme: bakb ~ 11 Temmuz 2009 19:26
Kapalı Hesap (2197)
12-07-2009, 06:21   |  #2  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Setup dosyasının üzerine sağ tıklayıp özellikler yazısına tıkla. Sonrasında "Uyumluluk" segmentine tıkla ve "uyumluluk modu" yazısının altındaki kutucuğu işaretle. etkinleşen bardan ise "Win98/WinME" seçeneğini tıkla ve önce uygula sonra Tamam a tıkla. Bu eski ve bilinen bir yöntemdir fakat %100 çalışacağına garanti yok. En azından bir alternatif. Saygılarla...

ismet35
12-07-2009, 11:32   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Alıntı: THE_CROW  
Setup dosyasının üzerine sağ tıklayıp özellikler yazısına tıkla. Sonrasında "Uyumluluk" segmentine tıkla ve "uyumluluk modu" yazısının altındaki kutucuğu işaretle. etkinleşen bardan ise "Win98/WinME" seçeneğini tıkla ve önce uygula sonra Tamam a tıkla. Bu eski ve bilinen bir yöntemdir fakat %100 çalışacağına garanti yok. En azından bir alternatif. Saygılarla...
Ben de bunu biliyorum sadece ama setup dosyası demişsiniz ama ben hiç bi setupta görmedim,sadece uygulamaların kısayollarında olduğunu biliyorum ? Yanlış hatırlıyo olmayasanız ?

Kapalı Hesap (2197)
12-07-2009, 18:37   |  #4  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: ismet35  
Ben de bunu biliyorum sadece ama setup dosyası demişsiniz ama ben hiç bi setupta görmedim,sadece uygulamaların kısayollarında olduğunu biliyorum ? Yanlış hatırlıyo olmayasanız ?

Uygulamaların kısa yollarında sadece yoktur. ( Zaten kısayol sadece .exe yönlendirmesidir. kısayola uygulasanda o .exe ye uygulanacaktır. )  .exe'lerde de mevcuttur bu durum. Yanlış hatırlamıyorum çünkü bende XP Professional kullanıyorum. ilk setup.exe sine bunu yap. Olmaz ise kurduğun programın .exe sine uygula. Dediğim gibi %100 garanti değil çalışacağı. Saygılarla...