windows 10 görev çubuğu çalışmaması

filmdefilm
09-04-2022, 14:33   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Herkese iyi günler. Windows 10 kullanıcısıyım ve bir süredir görev çubuğum çalışmıyor. Bir gün eşim evde laptopı smart tv mize bağlamaya çalıştı ve ondan sonra bu sorun ortaya çıktı. İnternette biraz araştırdım ancak çözüm olmadı. Windows defender virüs taramaya da ulaşamıyorum. Görev çubuğundaki birkaç uygulamanın simgesi görünmüyor mesela ama uygulamalar orada. ''Aramak için buraya yazın'' kısmı yani windows çalışmıyor. Tıklıyorum tepki yok. Avast kurdum virüs tarattım ancak bulunamadu.Örneğin görev çubuğundaki uygulamalarımdan olan spotify a tıkladığımda ''sınıf kaydedilmemiş'' hatası veriyor. Bir de netflixte. Diğer birçok görev çubuğunda sıralı uygulama ise çalışıyor. Bunun yanında örneğin ''fn+f8'' yani ekran yansıtma da açılmıyor. İlk orada farkettim zaten. Çözüm nedir?

seto__
12-04-2022, 17:56   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Ablamın laptopuna da olmuştu bu bir kere. Virüs, malware tarama, sistem geri yükleme gibi şeyler denedik ama işe yaramadı. Format attıktan sonra düzeldi.

Neoturk82
20-04-2022, 10:43   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2022

Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1 - Görev çubuğunda boş bir yere sağ tıklayıp Görev Yöneticisini çalıştırınız.
2 - Dosya menüsünten Yeni Görev ( Çalıştır )  seçeneğine tıklayınız.
3 - Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur. Seçeneğini işaretleyiniz.
4 - Powershell yazıp TAMAM' a tıklayınız.
5 - Açılan pencereye $manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest yazıp ENTER tuşuna basın.
6 - Bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.