Öncelikle Merhabalar .. Windows 7 professional dan windows 10 a geçiş yaptım fakat win.10 olduktan sonra bilgisayarı kapat diyorum yada kısayol tusuna basıyorum pc kapanmıyor. Kapanıyor gibi gözüküyor ama yeniden acılıyor power tusuna basılı tutuyorum o sekilde kapatıyorum daha önce böyle birşey basıma gelmedi ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim lütfen.
Windows 10 PC Kapanmıyor :(
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri sayfasına geliyoruz. Sonra soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıklıyoruz. Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırakıyoruz. Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra sorunumuz halloluyor ;)
aynı dertten muzdariptim ben de... yaklaşık 1 haftadır bilgisayarın normal yollardan kapanmama sorunuyla ilgili çok kafa patlattım. Bios'tan ekran kartlarına kadar her türlü güncelleme ve ayarı denedim olmadı. En sonunda laptopu bilgisayarcıya götürdüm. O da birçok ayarlamalar yaptı fakat çözülmedi. Sonunda bana dediği özellikle hp marka laptoplarda kurulu olan ve arka planda çalışan hp firmasına özel hp support center, hp message service vb programları windows 10 kapatamıyor bu sebeple bilgisayar da kapanmıyor. Diğer marka laptoplarda da onlara özel bu tarz uygulamalar olabilir. Biz henüz çözüm bulamadık ve belli ki bu uygulamalar için markaların windows 10 uyumlu güncelleme yayınlamaları gerekiyor.
windows 10 da güvenlik ve güncelleme bölümünden baştan kur kardeşim sorun bence düzelir çokta beklemezsin
ilgilenen yardımcı olan herkeze çok teşekkür ederim raziel'in dediğini uyguladım sorun çözüldü gerçekten çok teşekkür ederim
Batuhan Balta, dediğin gibi Denetim Masası > Sistem Aygıtları>Intel Management Engine Interface 'nin versiyonu 7.... olduğunu farkettim.Linkini verdiğim güncellemeden sonra sürücüsürümü : 9.5.24.1790 yükseldi.Fakat bilgisayar kapanmasında sözkonusu problem devam ediyor.Biosun en güncel versiyonu zaten yüklü.Bilgisayarı kapatmak için Bilgisayarı yeniden başlat komutunu kullanmak zorunda kalıyorum.Başka bir çözümün var mı?
KARDEŞİM BU VİDEO İŞİNE YARAR UMARIM.
BU VİDEO SANIRIM YARDIMCI OLUR..
https://youtu.be/yXA5YFgfvdc
Aynı sorunu ben 1 yıl.kafar yaşadım yeniden başlatıyordum tam pc kapanıp.yeniden başlıycakken fişini çekiyordum. Artık gına geldi ve nasıl.düzelticem diye araştırdım ve hiçbirşey bulamadım, takinşimdiye kadar. Çocukken ablamı trollemek için virüs şalası yapıyordum,
Arkadaşlar sorunun net çözümünü veriyorum. Öncelikle Intel Management Engine Interface sürücüsünün 9.xxx sürümlerinden birini yüklemeliyiz. Örneğin linkte verdiğim sürücüyü yükleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.
https://downloadcenter.intel.com ... river-for-Intel-NUC
Ardından aşağıda linkte verdiğim Microsoft aracını çalıştırın ve bilgisayarınızı taramasını bekleyin. Sonra tüm hataları tikleyip düzeltin.
http://download.microsoft.com/do ... /wushowhide.diagcab
Sorununuz büyük ihtimalle çözüldü.
HP laptopta uzun zamandır bu sorunu yaşıyordum, kimler neler neler önerdi ama çözüm olmadı. bu yöntem ile sorundan kurtuldum, teşekkürler.