Windows 10 PRO lisans güme mi gitti?

Tezgahtaki Mengene
25-11-2017, 17:40   |  #1  
Tezgahtaki Mengene avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2017

Herkese selamlar... Biz yaklaşık 2009 yıllarına yakın orjinal Windows 7 Ultimate DVD'si aldık ve yıllarca bunu orjinal lisansıyla kurarak bilgisayar kullandık. Sonra 2015 yılında Windows 10 yükseltmesi çıkınca yükselttik ve Windows 10 PRO sahibi olduk.

Olaya giriş yapalım. Babam masaüstü bilgisayarda oyun yüklememe izin vermiyor, bende masa üstüne takılabilecek olan başka laptop HDD'si taktım ve buna bizim aldığımız Windows 7 Ultimate kurdum, lisansını girmedim. Antivirüs yükleyeyim dedim ve Bitdefender kurdum. Fakat antivirüs SP1 istedi. Bende güncelleştirme yaparak SP1 kurdum fakat hiç lisans girmedi. Güncelleştirme sonrası ekrana Windows 7'ye geri dönme ekranı geldi Windows 10 teması şeklinde masaüstüne.Windows 10 yüklü HDD'yi taktım ve girdim windowsa güncelleştirme hatası veriyor. DVD'deki lisansı Windows 10'a girdim, sorun çıkmadı lisanstan ama yine güncelleştirme hatası çıkıyor.

Şimdi bizim Windows 10 PRO lisansı güme mi gitti, nasıl kurtarabiliriz? Format atmak istemiyorum çünkü babamın bilgisayar. Babamı öfkelendirmek istemiyorum. Yani şöyle bir şey mi oldu; aldık lisansı orjinal, kaldı mı sana marjinal?