merhaba arkadaşlar creative sb audigy2 platinum ses kartım var ve 5,1 ses sistemim var fakat sadece 2 hoparlörden ses alıyorum şu an windows 10 kullanıyorum. windows 7 kullanırken böyle bir sorun yoktu. işin tuhaf olan yanı ise hoparlörlere sınama yaptığımda tüm hoparlörlerden ses geliyor yani 5 ide çalışıyor ama ne müzik dinlerken ne film izlerken sadece 2 tanesinden ses geliyor yardım edin lütfen
windows 10 ses sorunu
Görev çubuğundan ses işratine sağ tıkla açılan küçük menüden kayıttan yürütme aygıtları tıkla yeni bir pencere daha açılacak hoparlöre seç sol aşşağıda yapılandır olacak tıkla açılan pencereden stereo seç ileri de aralıklı höparörden ön sol ve sağ seçme ileri son de ve uygula tamam belki hoparlörlerin çalışabilir
onu da yaptım zaten onu yapınca hepsinden ses geliyor ama normalde tık yok sınarken ses var normalde yok çözemedim bi türlü
Ses kartının kullandığı bir yazılım olması lazım. Onun ayarlarına bak hoparlör yapılandırmasını 5+1 e getir düzelmesi lazım.
onuda yaptım herşeyi denedim o yazılımın güncelleştirmesinide yaptım .
Ses kartının sitesinde gördüğüm kadarıyla windows 7 64 bit desteklediği yazıyor. Şöyle bir şey deneyelim. Öncelikle ses kartının yazılımını sistemden tamamen kaldır. Sonda sitesinden en son sürümünü indir. Kurmadan önce setup dosyasına sağ tık-uyumluluk sorunu giderme-sorun giderme programı adımlarından sonra ilk seçeneği seç. Listeden windows 7 yi seç ileri de. Programı sına kurulumu yap. Bir bak bakalım böyle düzelecek mi.
abi yaptım dediğini şimdi de programı tekrar kurmuyo ses kartınıda görmüyo tamamen gitti :((