Merhaba Arkadaşlar,
Şu an rekor kırdım. Windows 10'u açmak, açılış sesi ve simgelerin tam yerine oturması ile birlikte tam 3 dakika sürdü. Bu neredeyse hep böyle. En iyi zamanlarda 80-100 saniye sürüyor. Hızlı başlatma seçeneği seçili olmasına rağmen bu böyle. Hızlı başlatma seçeneğini kaldırsam da sonuç hemen hemen aynı.
Genelde "hoş geldiniz" yazısı 1.5 dak sonra çıkıyor. Açılış sesinin çıkması ve simgelerin tam oturması ise 2.5-3 dakikayı buluyor.
"Hızlı başlangıç" seçeneği bir kaç kez çalışmıştı.Ki 20 sn falan sürüyordu açılış.Ama o zamanlar da, "hızlı başlangıç" seçili iken ve çalışıyorken, arka usb portlarına takılı kablosuz mouse ve kablolu klavye çalışmıyor,ancak yeniden başlatmada çalışıyordu. Ama yeniden başlatma yapmadan mouse ve kalvyeyi ön usb portlara takınca çalışıyordu. Üstelik o durumda mouse ve kalvyeyi tanımayan arka usb portlarda diğer her şey sorunsuca çalışıyordu. Yani karmaşık bir durum.
Neyse ,güncellemelerle mi bilmem,mouse ve kalvye artık her durumda çalışıyor .Ama dediğim gibi bu sefer de "hızlı başlangıç" devre dışı. Ve üstelik normal başlangıç bile (2.5 dk. ) çok yavaş.
Hızlı yı bilmem ama normal başlangıcı yavaşlatabileceğini düşündüğüm bir kaç programı da sildim öyle denedim, zerre fark etmiyor.
Evet arkadaşlar, Şu " hızlı başlangıç" ı nasıl aktive edebilirim ?