Yeni aldığım bilgisayarım windows 10 ile geldi. Kurulumunu yaparken Dili Türkçe ve bölgeyi Türkiye seçmeme rağmen bilgisayar dili yarı Türkçe yarı İngilizce oldu. Örneğin; Ayarlar değil Settings yazıyor, bütün ayarlar penceresi ve tüm sağ tuş kombinasyonları da İngilizce. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Windows 10 Yarı İngilizce Problemi
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
7 mesaj
Yazmıyor, sorunu çözemedim hala.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
384 mesaj
Ayarlar-Zaman ve Dil-Bölge ve Dil-Diller altındaki seçenekte Türkçe dili var mı bir bak varsa varsayılan olarak atanmış mı kontrol et. Eğer sistemin single langue olarak gelmişse dil ayarlarını yapmak biraz zor oluyor.
OP Taze Üye
7 mesaj
Evet atanmış ayarlarda Türkçe olarak ve maalesef single language. Bin pişman oldum Windows 10 ile gelmesinden.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
384 mesaj
Evet atanmış ayarlarda Türkçe olarak ve maalesef single language. Bin pişman oldum Windows 10 ile gelmesinden.Single language olduğu için dil değiştirilemiyor. Microsofttan Türkçe dil olan versiyonu indirip kursan maalesef lisansın gidecektir. Bilgisayarı aldığın yerle bir görüş yardımcı olabilirler mi. Sonuçta lisansıyla birlikte satın almışsın.
OP Taze Üye
7 mesaj
Lisans gitmiyorsa Türkçe versiyonu indirip temiz kurulum yapacağım, teşekkürler.