Arkadaşlar iyi günler. Windows 10 Enterprise 64Bit DVD'si ile masaüstü bilgisayarımın tek bölüm olan 128GB SSD'sine her zamanki gibi AHCI mod da kurulum yaptım. Kurulum bitiminde bilgisayar yeniden başlatılırken DVD'yi çıkarttım ve windows 8.1 deki gibi kullanıcı arayüzünü oluşturma ekranının gelmesini bekledim. Ama bırakın arayüzü, bios'a bile giremediğimi fark ettim. Ardından güç düğmesini kapatıp-açıp bios'u sıfırladım
ve bios'a girerek tüm ayarları default'a alıp (yıllardır kullandığım stabil overclock vardı) AHCI modda sistemi bir daha açtım ama aşağıdaki ekranda takılıp kalıyor.
Windows 10'u DVD'den yüklerken 128GB'lik Disk 0 adında ki SSD'ye yükledim. Ayrıca Diğer 1TB diskime ait olan ve ilk defa ortaya çıkan 0 mb boyutunda ki bu bölümde neyin nesi anlamadım zira silinmiyor da.
Sistem bileşenlerim bunlar:
Intel Q9550 İşlemci
Gigabyte EP45T-UD3R anakart
Nvidia GTX 460 Ekran Kartı
Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz DDR3 Ram
Samsung 840 Pro 128GB SSD (Tek parça-Windows 10'u kurduğum disk)
WD Caviar Black 1TB HDD (Tek parça)
Donanım bileşenlerini kontrol ettim, bios pilini değiştirdim.
DVD arızalı değil biliyorum çünkü daha geçen hafta, elimde ki 3.5" 500gb hdd'nin bir bölümüne aynı DVD ile Windows 10'u sorunsuzca kurup kullanmıştım. Bu nasıl bir sorundur böyle anlamış değilim, yardımcı olursanız minnettar kalırım.