Merhaba
Ben bilgisayara windows 7 ultimate 64 bit kurdum daha önce 32 bit vardı.C kısmında 32 bit kullanırken bulunan program dosyaları var ve kaptalıgı yer 19 GB silmeye çalıştıgımda ise ;
Bu klasörde değişikik yapmak için TrustedInstaller ın size izin vermelidir gibi bir uyarı alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim.
Şimdiden Teşekkü
Yetkili bilgi istiyorsan alta yazdığımı tek tek anlayarak oku?.
Kurduğun işletim sistemi 64 bit önceki ise 32 bit bu işletim sisteminin farklı olduğunu gösterir.
Bu nedenle iki ayrı işletim sistemini aynı diske yüklemiş olursun.
32 bit işletim sisteminin dosya sistemindeki kullasnıcısıyla 64 bit işletim sisteminin dosya sistemindeki kullanıcısı AYNI DEĞİLDİR. BU NEDENLE HER İKİSİNDEDE BİR BİRİNİ SİLEMEZSİN.
Yetkili kullanıcı bilgilerişni 64 bit işletim sistemine alarak silmeyi geçerli hale getirebilirsin ama işletim sisteminin kullanımda bıraktığı bir dosya burda var ise bilgisayarın hata yapıp kapanabilir ve açılamayabilir.
"TrustedInstaller" Bir kurulum kullanıcısıdır ve bu nedenle sadece kurulum için geçerli durumlarda çalışır. Bir nevi otobot kullanıcıdır.Dosya üzerinde sağ tık yapıp özelliklerden güvenlik sekmesinde bu kullanıcının yetkilerini kendi üzerinize alabilir ve böylelikle dosyalarıda silebilirsiniz.
Temiz format yada Sıfır Format atmadığınızdan dosya sistemi dosyalrı silmeden kopyasını bırakarak kurulum yapar.Dosyaları silmek için yine aynı işletim sistemi kurmuş olamnız gerekir. Bununla uğraşmak istemiyorsanız Ya yukarda anlatığımı yapabilirsiniz ki ZAHMETLİ BİR İŞTİR Yada Sıfır format atarak yeniden kurabilirsiniz.