Windows 7 2 Yeni hata bulundu....

kirpikral123
18-08-2009, 17:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Evet aynen başlıkta okuduğunuz gibi.Windows 7 işletim sisteminde 2 yeni hata bulundu...Bunlardan ilki her bilgisayarda olmamasına rağmen bir çok kullanıcı için çok can sıkıcı bir durum.Windows 7 12 saniyede açılıyor işte böle hızlı falan diyenler şunu bir yapmanızı istiyorum sizden:

1)Önce bilgisayarınızı bir yeniden başlatın ve kaç saniyede kapanıp açıldı bir sayın...

2)Şimdi arka planınızı düz renklerden birisi ile değiştirin ve bir kez daha yeniden başlatın...Aradaki yavaşlığı açık bir şekilde göruceksiniz...Windows çok geç açılacak zor kapanacak...Hatta bazı bilgisayarda kapanmama sorunuda çıkabiliyormuş bu durumda.

Evet sıra geldi ikinci hataya:

Windows 7nin en sevilen özelliklerinden biri olan aero peek için saatin yanında bulunan simge aşırı buyuk bir şekilde karşınıza çıkabiliyor... ekran kartı driverı nedeniyle bu yuzden böyle bir hata ile karşılaşıldığı ve bir an önce en son driverların indirilmesi gerektiği bazı forum sitelerinde yazılıyor çiziliyor.Bu hata en çok nvidia ekran kartlarında göruluyor.Biri nvidiaya bu sorunu anlatan ayrıntılı bir mail atmış ve cevap olarak hatanın microsofttan kaynaklandığına dair bir cevap almış.Bakalım kim doğruyu soyluyor...Yakında çıkar ortaya...Bu hata ile ilgili olarak nette resimler vardı.Şu anda adresini kaybettim ancak bulduğum gibi sizlerle paylaşacağım...

OSMAN BAĞÇEVAN
19-08-2009, 03:24   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Henüz bitmiş bir işletim sistemi değilWin7. Yapılabilecekleri deneyin, ama olmuyorsa da, daha fazlauğraşmayın..
1. hata : gereksiz..denemeye bile değmez diye düşünüyorum
2 .hata : nvidia ekran kartım yok..ati kullanıyorum..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 19 Ağustos 2009 03:25
خH@љ
19-08-2009, 09:22   |  #3  
Ø®H@Ñ™ avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

1.Hata dediğin ben düz renk sevmem zaten :D gereksiz o boşver
2.Hata bende Nvida kullanıyorum ama öyle bir hata ile karşılaşmadım :p

kirpikral123
19-08-2009, 11:42   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Bu tarz hatalar halen daha windows 7nin tamamlanmadığını gösterir.Demekki daha windows 7 yerine oturmamış.Daha tam olarak kullanılabilicek bir işletim sistemi olmamış.Başıma windows 7 kullandığımdan beri bir suru sorun çıktı,dersenizki bu sorunlar seni rahatsız ediyorsa hatta bıktırıyosa neden vistaya geri donmuyorsun?Çünkü o kdar çok hataya o kadar çok negatif yanına rağmen gerçek anlamda bir hız söz konusu ve bu insanı çok etkiliyor.Ancak yinede sölemek isterimki windows 7 mükemmel bir işletim sistemi değil,onun koruyuculuğu yapmaya bu mukemmeldir deyip ona toz kondurmamaya hiç gerek yok.Böyle yaparak sadece kendinizi kandırıyorsunuz.Bir suru forum sitesinde yeni yeni hatalar çıkıyor ve çıkmayada devam edicek gibi görunuyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
19-08-2009, 12:04   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: kirpikral123  
Bu tarz hatalar halen dahawindows 7nin tamamlanmadığını gösterir.Demekki daha windows 7 yerineoturmamış.Daha tam olarak kullanılabilicek bir işletim sistemiolmamış.Başıma windows 7 kullandığımdan beri bir suru sorunçıktı,dersenizki bu sorunlar seni rahatsız ediyorsa hatta bıktırıyosaneden vistaya geri donmuyorsun?Çünkü o kdar çok hataya o kadar çoknegatif yanına rağmen gerçek anlamda bir hız söz konusu ve bu insanıçok etkiliyor.Ancak yinede sölemek isterimki windows 7 mükemmel birişletim sistemi değil,onun koruyuculuğu yapmaya bu mukemmeldir deyipona toz kondurmamaya hiç gerek yok.Böyle yaparak sadece kendinizikandırıyorsunuz.Bir suru forum sitesinde yeni yeni hatalar çıkıyor veçıkmayada devam edicek gibi görunuyor.
windows 7 zaten tam olarak çıkmadı..tam olarak tamamlanmadı..xp ve vista gibi değil windows 7 ..sadece rc
ve ya rtm yani deneme sürümü..şu anda herkes deneme sürümünü kullanıyor...
https://www.chip.com.tr/blog/vist ... cikmistir_3484.html
üsteki linkten daha iyi bilgi alabilirsin..

windows 7 bana göre şu anda ki işletim sistemlerinden kat kat iyi bir işletim sistemi..bana göre mükemmel....
forum sitelerinde ki yeni hataları bilmiyorum , görmedim...sorunlarım  olsa da windows 7i silmem...

Recep Baltaş
19-08-2009, 12:23   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Alıntı: kirpikral123  
Bu tarz hatalar halen daha windows 7nin tamamlanmadığını gösterir.Demekki daha windows 7 yerine oturmamış.Daha tam olarak kullanılabilicek bir işletim sistemi olmamış.Başıma windows 7 kullandığımdan beri bir suru sorun çıktı,dersenizki bu sorunlar seni rahatsız ediyorsa hatta bıktırıyosa neden vistaya geri donmuyorsun?Çünkü o kdar çok hataya o kadar çok negatif yanına rağmen gerçek anlamda bir hız söz konusu ve bu insanı çok etkiliyor.Ancak yinede sölemek isterimki windows 7 mükemmel bir işletim sistemi değil,onun koruyuculuğu yapmaya bu mukemmeldir deyip ona toz kondurmamaya hiç gerek yok.Böyle yaparak sadece kendinizi kandırıyorsunuz.Bir suru forum sitesinde yeni yeni hatalar çıkıyor ve çıkmayada devam edicek gibi görunuyor.
Beyefendi kimse size Windows 7 mükemmel bir işletim sistemidir demedi. Ben sizin Windows 7 ile ilgili "takınıtlarınızı" anlayabilmiş değilim. Çok seviyorsanız XP'ye dönün siz de kurtulun biz de kurtulalım. Windows 7 ilk çıktığında iki tane hata olması onun mükemmel bir işletim sistemi olduğunu GÖSTERİR! Evet, gösterir diyorum çünkü anladığım kadarıyla bir işletim sisteminin ne kadar karmaşık ve kaç milyon satır koddan oluştuğu konusunda pek bilginiz yok gibi. Kusura bakmyın ama çok istiyorsanız buyrun kendiniz kodlayın.

Hatalar kadar normal bir şey olabilir mi? XP'de hiç mi hata yoktu? XP için SP1, Sp2, ve sonra da SP3 çıktı...SP3'ten sonra da 50 taneden fazla güncelleştirme çıktı. Bunlar görmemek için kör olmanız lazım. XP mükemmel halini ilk çıktığında mı aldı sanki.

Sizin aklınızla gitseydik hızlı diye şimdi Windows 98 kullanıyor olamamız lazımdı. Ciddi ciddi eğer hiç bir yeni Windows 7 özelliğini kullanmıyorsanız ve sadece hızı hoşunuza gittiyse buyrun geçin Windows 98'e.

Hatalar çıkacak tabii ki. Hatasız işletim sistemi mi gördünüz siz? Gördüyseniz bana da haber verin de ben de onu kurayım.

Ayrıca bana ne arka planını saçma sapan bir resim ile değiştirip PC açılış süresini uzatan kişilerden onların yaşadıkları saçma sapan sorunlardan?

Ayrıca yine bende de ATI ekran kartı var böyle bir saat büyümesi sorunu yaşamadım. Eminim siz de bu iki sorunu yaşamadınız ama dediğim gibi sizin Windows 7 ile ve yenilikle ilgili bir takıntınız var.

Şimdiye kadar anladığım şu: Siz Windows 7'yi zorla kullanıyorsunuz.

Hatasız işletim sistemi olmaz: XP'nin düzelmesi 4 yıl aldı! Vista prematüre doğdu. Ama Windows 7 Microsoft'un şimdiye kadar çıktığında en az sorun yaşatan ilk işletim sistemi.

Bunun en büyük nedeni de Vista'daki hata raporlama sistemi. Microsoft topladığı verileri iyi değerlendirdi ve mükemmele yakın bir işletim sistemi yaptı.

Başkalarının ne kullandığı artık umrumda değil. Ben Wİndows 7'den memnunum. İnanaılmaz verimli oldum Windows 7 sayesinde.

HİÇ BİR ŞEY OLMASA BİLE sağ alt köşedeki masaüstünü göster butonu bile beni tatmin etmeye yeter. Çünkü Bilgisayarın B'sinden anlamayanlar artık o butonu silemeyecekler!

İster kabul edin ister etmeyin Windows 7 en iyisi! XP kullananlar taş devrine yaşıyorlar!

Ekleme:

Başlığa bakan da derki aman ne büyük hatalar! Vah vah....bu hatayı oluşturmak için dur arka planımı değiştirip bir de nVidia ekran kartı satın alayım.

Bunlara hata bile denmiyor...glitch denir bunlara...aksaklık gibi bir şey. Öyle bir de CMD hatası vardı, biri ortaya atmıştı...Bizi de meşgul etti boş boş....

Zaten siz merak etmeyin. Windows 7'yi satın aalcak olanlar ve kuracak olanlar artık siz bu konuyu açtınız ya...kurmaktan ve satın almaktan vazgeçecekler.

Niye kurmadın?
Yav sorma saat büyüyomuş. Ben büyük saat sevmem. Onun için kurmadım. Daha çok geliştirmeleri lazım...saati küçültsünler kurcam ben öyle.

خH@љ
19-08-2009, 12:28   |  #7  
Ø®H@Ñ™ avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
HİÇ BİR ŞEY OLMASA BİLE sağ alt köşedeki masaüstünü göster butonu bile beni tatmin etmeye yeter. Çünkü Bilgisayarın B'sinden anlamayanlar artık o butonu silemeyecekler!

İster kabul edin ister etmeyin Windows 7 en iyisi! XP kullananlar taş devrine yaşıyorlar!

Evet yazılım dünyasında hatalar normal şeylerdir. bir "+" yerine "&" işareti koymak programda ne denli hatalar oluşturabilmektedir.Bunlar olabilir zamanla düzeltilir.

Son olarak yukarda alıntı yaptığım kısım benimde win7 de çok sevdiğim bir özellik :D

black_flood
19-08-2009, 12:54   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

arkadaşım kaba olacak ama odun yapılı kafa modelindensin sanırm sen. 1 neden diyen ve argo kullandın diye tüklenen çok olacak ama bire zeka fakiri süper arkadaş uyumsuzluk kelimesi nedir biliyormusun acaba bunu değil bilme u sunun bile nasıl şekle sahip bilemiyorsun.

o dediğin olay win eski moda arkaplan ile uyumlu değil ondan bu bir hata değil masaüstü arka planları farklı şekilde yüklenerek kullanılabiliyor sadece. arkaplan yapacağın şeyleri themepack'e dönüştür bakalım gene yavaşlayacakmı tabiki yavaşlamayacaktır bu senin ne kadar geri olduğunun kanıtı bende eski tipte var yeni tipte theme pack biçimine çevirip yükledim sorunsuz çalışıyor sen derdine yan.

gelelim 2. cisine bu dediğinde aptallığın çok ileri safhası artık yuh diyorum sana. sürücü ile alakalı tabiki aeropeek sorunu o tip hata olan makinalar en güncel yada test edip sorunsuz kullandığın sürücü sürümünü kur bakalım nasıl çalışıyor. yada kurduğun o kalın kafana birtürlü sokamadığın uyumsuz yazılımların yaşattığı çakışmalar ile sürücünün düzensiz vede kararsız çalışması hiçmi düşünmedin sen.

artık argonun alasını sayacam sen ve senin gib asparagasyon ağırlıklı saçma konu açanlara bilesiniz.

neymiş win7 ortamında makina işlemciyi %100 kullanıyormuşta cartta curtta hiç arka plana baktınmı donanım uyumluluğu sürücüler baktınmı diye sorarız yok ondan sonra ağlaşır durur.

külli yalan yazdıkların hepsini çözümü var.

infoman
19-08-2009, 13:11   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Recep Hocam Xp'nin ve Vista'nın masaüstünü göster butonunu artık flash bellekte taşıyorum :D
Ayrıca birinci hata denen şeyi denedim bende herhangi bir sorun oluşturmadı, açılma kapanma hızında değişiklik olmadı.
Nvidia ekran kartı kullanıyorum ve belki 7000 sürümünden buyana windows 7 kullanmama rağmen hiç saat büyümesi gibi bir sorun yaşamadım.
anketlerde görünen o ki hiç windows 7 kullanmayanların %43 ü yaşasın XP diyor:) komik mi acınası bir durum mu bilmiyorum. 
tek dileğim şu XP fanatiklerini utandırmak için windows 7 in açılış hızının xpden daha iyi olması. Bu konudada gözden kaçan windows yardımda bahsedilen bilgisayarını kapatmayı sadece sistem güncellemelerinde sürücü yüklemelerinde ve parça değişikliklerinde tavsiye etmesi diğer durumlarda uyku ve hazırda bekletme tavsiye ediliyor, durum böyle olunca xpden kat kat daha hızlı açılıyor, benim en çok sevdiğim şey masaüstünü görünce hemen bilgisayarı kullanabiliyor olmak:)
Bugün pentium II işlemcisi olan bir bilgisayara windows 7 kurmayı deneyeceğim ama henüz ob ekran kartı görüntü vermeyi istemiyor, Büyük olasılıkla Ram kaynaklı bir sorun ve aşacağımı umuyorum, aşınca  bakacağım kuruluma izin vereckmi yoksa değişiklik yapmamız gerekecekmi.

4murat
19-08-2009, 13:58   |  #10  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
1. hata : gereksiz..denemeye bile değmez diye düşünüyorum
2 .hata : nvidia ekran kartım yok..ati kullanıyorum..
İşte cvp budur... O Nvidia nın problemi win 7 nin değil

4murat
19-08-2009, 14:03   |  #11  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Hatasız işletim sistemi olmaz: XP'nin düzelmesi 4 yıl aldı! Vista prematüre doğdu...Recep  Baltaşdan alıntı...
Kesinlikle doğru ....ama sp2 vistayı baya bir topladı ne dersin .....

Mustafa Akın
19-08-2009, 16:46   |  #12  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

XP nin Service Pack 2 den sonra bile kaç tane güncelleme indirdiğini biliyor musunuz? Tam 102 tane. Donanımınıza göre değişiklik gösterebilir. Bu güncellemelerde Zararlı Uygulama Kaldırma Yazılımı'nın her ayki sürümü değil, sadece en günceli var, gerisinin hepsi ya güvenlik açığı ya da sistemi yavaşlatan şeyler.

Nvidia daha çıkmamış bir sistem için driverını yanlış yapmışsa bu onun Nvidia'nın sorunudur ve bu elbet düzelecektir.
Recep Baltaş gerekli cevabı vermiş zaten.

melen
19-08-2009, 17:52   |  #13  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Recep Baltaş gerekli ceabı vermiş; ayrıca siz niye akrabanızı yordunuz da Windows 7 aldınız ki? HP leptonunuzu recovery edip, Vista'ya dönün o zaman. Windows 7'nin o kadar çok sorununuz çıkacağını zannetmiyorum. Sizin ORİJİNAL => (akrabanızın getirdiği) Windows 7 Home Premium hiç kimsede problem çıkarıyor. (Ya da siz çıkarıyorsunuz)

black_flood
19-08-2009, 20:15   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

yokki zaten öyle hatalar amaçları milleti soğutmak başka yazılımlara yönlendirmek genelde zaten bu kişilerin. beta sürümünü derse ilk çıkan virüs bulaşınca dediği gibi sapıtabiliyor sistem.

Mustafa@PC
19-08-2009, 22:21   |  #15  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Samanlıkta iğne aramanın anlamı yok. Üstelik Windows 7 şuana kadar ki en az hatalı işletim sistemidir...

melen
19-08-2009, 22:24   |  #16  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Aynen öyle. Eskiden Vista fanıydım şimdi 7 fanı oldum ;D

Mustafa@PC
19-08-2009, 22:27   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Bunun "fan" lıkla ilgisi yok sadece gerçekler hem şu birinci hatadaki "düz" renkler meselesini anlamış değilim... Üstelik hata denilebilmesi için binlerce bilgisayarda denenmiş tescil edilmiş olması lazım, kaynak neresi...

melen
19-08-2009, 22:29   |  #18  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Tabi de Windows 7'yi seviyorum 2 hatayı tek PC'de bulunmuş belki de atılmış. Sadece Windows 7'yi sevdiğimi belitmek istedim ;D