Gigabyte GA-965P-S3 model bir anakarta sahibim. Windows 7 32 bit ultimate sürümünü bilgisayarıma kurdum. Şöyle ki Logitech 5+1 ses sistemiyle xp işletim sisteminde tüm kolonlardan gayet iyi ses elde edebiliyoken, windows 7 de tüm ayarları yapmış olmama rağmen arka kolonlardan ya ses gelmiyor yada cızırtılı geliyor. Yapılandırdan 5+1 ayarını seçtim driver'ı kurduktan sonra da denedim. maalesef bir türlü başarılı olamadım. En güncel driver olan realtek high definition 2.40 sürümünüde kurdum yine olmadı. Çözüm bekliyorum arkadaşlar. yardımınıza ihtiyacım var.
windows 7 5+1 ses problemi
http://www.gigabyte.com.tr/produ ... _33.html?os=win7_32
Burdaki audio kısmındaki sürücüyü denediniz mi ? (GA-965P-S3 (rev. 3.3) ) rev 3.3 değilmi sizinki ?
denedim fakat olmadı bir türlü. evet rev.3.3....
5+1 sistem demek sürekli 6 hoparlörden ses alacaksınız demek değil.
Stereo kodlamalı bir Mp3 dosyası dinlerken sadece ön kolonlardan ses gelir. Fakat AC3 ve diğer 5.1 kodlama formatlarında kaydedilmiş sesleri (DVD filmler, 5.1 kanallı DivX ve HD videolarda) tüm hoparlörden duyarsınız. Yüzyılın yanlış anlaşılmasıdır bu konu. Birileri 5.1 sistem alır ama müzik dinlerken niye tüm hoparlörler çalışmıyor diye yapmadığını bırakmaz. 2 kanallı ses = 2 hoparlör. Bu kadaR!
Windows XP'de 5.1 ses elde etmiş olduğunuzu sanmanız durumu değiştirmez. Muhtemelen ek bir efekt ayarı veya program ile 2 kanal ses arkalara da yayılmıştır. Fakat bu sesin 2 kanallı olmasını değiştirmiyor, dinlediğiniz şey yine 2 kanaldır, sadece tüm hoparlörleri kullanıyomuş gib sizi kandırır. Windows 7'ye geçtiğinizde ise olması gerektiği gibi 2 kanal sesi (yani mp3'lerinizi) 2 hoparlörden duyarsınız. Bu bir hata değildir.
Kullanacağınız her efekt programı sadece 2 kanalı arka kolonlara yayarak sizi kandırır. AC3 ile kodlanmış film izleyin, farkı anlarsınız.