biliyorum aynı sorun birçok yerde dile getirilmiş.ancak çözümünü bulamadım...4 gb ramim var.windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi kurdum..tahmin ettiğiniz gibi 3.25 gb görüyor...ekran kartım nvidia gts450 amp!...ram olayının çözümü varsa ütfen paylaşalım arkadaşlar..şimdiden teşekkürler.
windows 7 64 bit ama ram yinede 3.25 gb.??
Aşağıdaki adımları uygulayın:
Bu şekilde Sistem Yapılandırmasını açıyoruz.
Önyükleme > Gelişmiş Ayarlardan ayarınızı bu şekilde yapınız. Hem açılış da hızlanacaktır.
Eğer olmazsa; "Maksimum bellek"i işaretleyip en yüksek değeri seçin ve iki pencerede de "Tamam" diyip sisteminizi yeniden başlatın.
Windows 7 Paylaşımlı Ekran Kartı İçin Kalan Miktarın Eksildiğini Göstermiyor :) 3-4 Tane Paylaşımlı Ekran Kartı Kullandım Hepsinde Ram Kapasitem Tam bOyutta idi . ama Görüntü Özelliklerinden Eksildiği Görünüyor. Konumuza Dönecek Olursak Gerekli Bütün Güncellemeleri alıp HP-Tupos Melen arkadaşımızın dediklerini yapmanızı öneririm
Aşağıdaki adımları uygulayın:ilk uygulama da yani çekirdek sayısıen fazla 2 oluyor ve bunun sonucunda birşey değişmiyor..bellek üst sınırını da 4096 yapıyorum ama uygula dedikten sonra tekrar sıfırlanıyor...sorun çözülmedi...:(
Bu şekilde Sistem Yapılandırmasını açıyoruz.
Önyükleme > Gelişmiş Ayarlardan ayarınızı bu şekilde yapınız. Hem açılış da hızlanacaktır.
Eğer olmazsa; "Maksimum bellek"i işaretleyip en yüksek değeri seçin ve iki pencerede de "Tamam" diyip sisteminizi yeniden başlatın.
ilk uygulama da yani çekirdek sayısıen fazla 2 oluyor ve bunun sonucunda birşey değişmiyor..bellek üst sınırını da 4096 yapıyorum ama uygula dedikten sonra tekrar sıfırlanıyor...sorun çözülmedi...:(
Tamam diyiyip reset atmalısınız yoksa olmaz. Çekirdek sayısında problem yok. Bellek üst sınırının tikini kaldırın; eğer olmazsa sonra tekrar 4096 yapın.
teşekkür ederim ama maalesef olmuyor..bellek sınırı tekrar sıfırlanıyor...biostan yapılacak birşey varsa anlatabilir misin acaba?
biliyorum aynı sorun birçok yerde dile getirilmiş.ancak çözümünü bulamadım...4 gb ramim var.windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi kurdum..tahmin ettiğiniz gibi 3.25 gb görüyor...ekran kartım nvidia gts450 amp!...ram olayının çözümü varsa ütfen paylaşalım arkadaşlar..şimdiden teşekkürler.windows 7 vistadaki gibi ramin kalanını göstermez.tamamını gösteriri. 4gb ise 4 gb gösterir.orada gösterilen görev yöneticisindeki ram miktarı gerçek ram miktarını denetim masasındaki/sistem/yüklü bellek kısmında görebilirsiniz.
Ekran kartın paylaşımlı olduğu için ramden yiyor demişler,tamam doğrudur ama denetim masasından sisteme girdiğinde gerçek ramin orda yazar.
Valla yalan söylemeyeyim BIOS'tan pek anlamam bilgisayarı gözle görmedikçe. Bir ara bende de aynısı olmuştu, o zamanlarda "Windows senden daha akıllı kullanacağı RAM'i senden iyi biliyor" demişlerdi ve gerçekten de hiçbir performans kaybı yaşamamıştım. Oyunlarda yeteri kadar RAM'i GPU'ya veriyordu; oyundan çıkınca direkt olarak 4 GB'ı kendi kullanmaya başlıyordu. Gerisini bilemiyorum ne yazık ki.
problem şu ki:sistem 4gb gösteriyo ama kullanılabilir miktar olarak 3.25 gb gösteriyor...
biosta memory rampanede gıbı bır ayar olacak onu enabled yapın
3.25 göstersin sorun olmaz 4gb ı sorunsuz kullanırsın o kadar kafana takma
arkadaşım ben 4+4 takıyorum 8 gb algılıyor biostan ayar falan istemiyor anakartla alakalı bir durum bu :S
yine bu konu başlığında birsürü farklı görüş var maalesef...:(.."biosta memory rampanede gıbı bır ayar olacak onu enabled yapın"
bu uygulamayı yaptım ve pc özelliklerinde yüklü bellek 4gb yazıyor ve parantez içindeki "kullanılabilir bellek 3.25 gb" yazısı da kalktı..umarım kullanılabilen 4 gb tır..teşekkürler..
[alıntı="western222;Y1087657"]
yine bu konu başlığında birsürü farklı görüş var maalesef...:(.."biosta memory rampanede gıbı bır ayar olacak onu enabled yapın"
bu uygulamayı yaptım ve pc özelliklerinde yüklü bellek 4gb yazıyor ve parantez içindeki "kullanılabilir bellek 3.25 gb" yazısı da kalktı..umarım kullanılabilen 4 gb tır..teşekkürler..
Ekran kartın paylaşımlı olduğu için ramden yiyor.