İyi günler.
Sistem:
HP Pavilion 1242et (2 yaşında)
HDD değiştirildi: 500GB 7200rpm 16MB Seagate HDD
Win7 x64 HomePrem yüklü.
Anti-Virüs: MS Security Essentials (Taramada 0 Riskli öğe)1
Sorunun çözümü için yüklediğim yazılımlar:
Ad-aware SE (Taramada 0 Riskli öğe)
Advantage SystemCare (bir işe yaradığından şüpheliyim açıkçası)
Problem yaklaşık bir ay önce başladı. Sistem kaynakları kullanılmamasına rağmen (CPU, RAM) bilgisayarın aşırı bir yavaşlama gösterdiğini farkettim. Herhangi bir klasör veya video açılırken yavaşlıyordu video oynatmada bir problem yoktu. Bilgisayara temiz bir format çektim dosyaları yedekledim sonra yeniden kurdum sistemi. Herşey 1-2 hafta normal gitti. Ardından aynı problem yine baş gösterdi fakat daha şiddetli bir şekilde. Bilgisayardaki bilgileri yedeklemek için Windowsu açmak bile yaklaşık 75dk sürdü. Bir gecede 150GB'a yakın yedekleme anca yapabildim. Bu sefer sorunun formatla çözülemeyeceğini anladım. RAM ve CPU'da problem olmadığını bildiğim için hemde daha büyük kapasiteli bir sabit diske ihtiyacım olduğu için bir hdd aldım. Sistemi kurduktan sonra aynı olaylar yeniden tekrarlandı. Bu sefer Win7'nin açılma problemi yok fakat sistem aşırı bir yoğunluk varmış gibi çalışıyor; halbuki sabit 1.88/3 GB RAM kaynağı kullanılıyor CPU'da normal (%5-25)seviyelerde. Kaynak izleyicisine bakayım dedim. HDD kullanımında ani yüklenmeler olduğunu farkettim.
Bu problemin sebebi ne olabilir?
(Isınma ve güç kaynağı problemlerini de eledim.)