Windows 7 anlamsız donma sorunu

batbil
23-09-2011, 02:05   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

İyi günler.
Sistem:
HP Pavilion 1242et  (2 yaşında)
HDD değiştirildi: 500GB 7200rpm 16MB Seagate HDD
Win7 x64 HomePrem yüklü.
Anti-Virüs: MS Security Essentials (Taramada 0 Riskli öğe)1
Sorunun çözümü için yüklediğim yazılımlar:
Ad-aware SE (Taramada 0 Riskli öğe)
Advantage SystemCare (bir işe yaradığından şüpheliyim açıkçası)

Problem yaklaşık bir ay önce başladı. Sistem kaynakları kullanılmamasına rağmen (CPU, RAM) bilgisayarın aşırı bir yavaşlama gösterdiğini farkettim. Herhangi bir klasör veya video açılırken yavaşlıyordu video oynatmada bir problem yoktu. Bilgisayara temiz bir format çektim dosyaları yedekledim sonra yeniden kurdum sistemi. Herşey 1-2 hafta normal gitti. Ardından aynı problem yine baş gösterdi fakat daha şiddetli bir şekilde. Bilgisayardaki bilgileri yedeklemek için Windowsu açmak bile yaklaşık 75dk sürdü. Bir gecede 150GB'a yakın yedekleme anca yapabildim. Bu sefer sorunun formatla çözülemeyeceğini anladım. RAM ve CPU'da problem olmadığını bildiğim için hemde daha büyük kapasiteli bir sabit diske ihtiyacım olduğu için bir hdd aldım.  Sistemi kurduktan sonra aynı olaylar yeniden tekrarlandı. Bu sefer Win7'nin açılma problemi yok fakat sistem aşırı bir yoğunluk varmış gibi çalışıyor; halbuki sabit 1.88/3 GB RAM kaynağı kullanılıyor CPU'da normal (%5-25)seviyelerde. Kaynak izleyicisine bakayım dedim. HDD kullanımında ani yüklenmeler olduğunu farkettim.
Bu problemin sebebi ne olabilir?
(Isınma ve güç kaynağı problemlerini de eledim.)

Son Düzenleme: batbil ~ 23 Eylül 2011 17:05
Kapalı Hesap (153334)
23-09-2011, 11:27   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

İşletim sistemin orjinal değilse normaldir.Adamların yaptıgı craklar bios ayarlarını bozuyor.

batbil
23-09-2011, 17:06   |  #3  
OP Üye
56 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
İşletim sistemin orjinal değilse normaldir.Adamların yaptıgı craklar bios ayarlarını bozuyor.
sistem orijinal yanlışlıkla ultimate yazmışım düzelttim.

mancukya
24-09-2011, 21:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Kurdugun programlardan birinde sorun var yada driverslar sebeb oluyor
Ayrica tek basina MSS ile tarayip bir sey bulmamasida hikaye yani e format attim yeni formatdan sonra sanki eldeki cd, dvd, yada ne bilim usb anahatara attigin program vs vs kurmadin bunuda hepiniz yapiyorsunuz

batbil
16-05-2012, 16:24   |  #5  
OP Üye
56 mesaj

Uzun bir sürenin ardından aynı hata ile tekrar karşılaştım fakat. Bu sefer biraz daha farklı.
Kaynak izleyicide disk sekmesinde en uzun etkinlik süresi sürekli %

Alıntı: mancukya  
Kurdugun programlardan birinde sorun var yada driverslar sebeb oluyor
Ayrica tek basina MSS ile tarayip bir sey bulmamasida hikaye yani e format attim yeni formatdan sonra sanki eldeki cd, dvd, yada ne bilim usb anahatara attigin program vs vs kurmadin bunuda hepiniz
USB Disk Security yazılımı ile USB'leri ve Kaspersky Virus Cleaner ile tüm sistemi tarattım. Sonuçlarda sistemde bir zararlı olmadığı gözüktü. Virüs ile ilgili birşey olsa formattan 3-4 ay sonra aktive olmaz heralde.
Birşey daha unuttum. 2-3 günde bir bilgisayar açılışında "İşletim sistemi bulunamamıştır" diye bir hata veriyor. Bilgisayarı -pil kullanmıyorken- fişten çekip açma tuşuna basıp kondansatörleri boşaltınca ve fişi takrar takınca aklı yerine geliyor. Bu Ubuntuda da oldu. (UBUNTU 12.04 LTS/Windows 7 yanına kurulu Windows 7 nin yükleyicisini kullanıyor.)
Geçen gün yedekleme yapmak için disk ayıracaktım Win7 üzerinden. Disk bölümlendirme hizmetine girdim. İşte birimi küçült vs... 34 gb küçülttü. Yeterli olmayacağı için dedim birşeyler sileyim, yaklaşık 80-90 gb yazılım oyun ve film sildim. Dedim birde disk birleştirme ve chkdsk atayım. yaptım ikisinide
ama ve lakin bu sefer chkdskde hata gördüm. Hatayı otomatik düzeltti ama içim rahat etmedi. Tarama tamamlanınca bir kere daha yaptım chkdsk (tabi windows açılmadan önce yapılan chkdsk). Tekrar buldu bozuk birim.
Şu final zamanında roman yazdırdı bana bilgisayar. Neyse yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler. Ben derse :))

efeoglu
16-05-2012, 17:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj

bence o bilgisayarı al çöpe at :)