Arkadaşlar windows 7 yükledim gayet güzel kullanıyordum fakat C\downloads klasörüme girmek ayrı bi dert cıkmak ayrı 10 saatte giriyorum icindekileri 10 saatte acabiliyorum iptal etmek istesem oda olmuyo anca pc reset bunu yeni yapmayya basladı 1 aydır win7 kullanıyorum bu C\downloads klasörünüde flashget kullanıyor indirmeler icin suan yaklasık 120 gb filan veri var en güncel NOD32 ile tarattım virüsde cıkmadı acaba disk temi bişey var normal kullanımda ara ara oluyo bazende pc yi bırakıp (10-15dk) geldigimde pc donmus oluyo
Sistem:
Windows 7 Ultimate 64 bit
Gigabyte X38-DQ6
Q6600 3,24 GHZ
8GB OCZ 1066 MHZ DDR2
NVİDİA GTX295
2*1TB
1*200 GB SEAGATE SATA2 DİSKLER
800 WATT TAGAN FORCE 2 PSU
windows 7 ara ara donma yardım
Başka bir güvenlik yazılımıyla da tarayın. Sabit disklerde "HD Tune" yazılımı ile kontrol yapın.
120 gb ı bir klasörün içine toplarsanız böle bir bekleme yaşabilmeniz normaldir..
eski bir 500gb lık hard diskimde 20 gb lık kurtlar vadisinin tam bölümleri var..bunu açınca beni bekletiyor...sizin kadar değil ama yine de bekletiyor..siz 120 gb ı dağıtsanız klasörülere bu bekleme işi sorun olmaz..
Sadece o klasörde sorun varsa, o klasör içindeki bir programın thumbnail'i yaratılıyorken sorun oluyordur. Yok, diğer yerlerde de bir sorun varsa sabit diskinde ya da ayarlarında bir sorun vardır:
https://www.chip.com.tr/blog/rece ... m-veriyor_3647.html
Ayrıca AHCI devrede mi?
Sadece o klasörde sorun varsa, o klasör içindeki bir programın thumbnail'i yaratılıyorken sorun oluyordur. Yok, diğer yerlerde de bir sorun varsa sabit diskinde ya da ayarlarında bir sorun vardır:https://www.chip.com.tr/blog/rece ... m-veriyor_3647.html
Ayrıca AHCI devrede mi?
öncelikle sabit disklerde sorun olamaz , çünkü yeni bir sistemim var ve sabit disklerde de sorun olmadığına eminim...
benim bu konuda şüphelendiğim tek şey sabit disklerin yavaşlığından..hem sizin verdiğiniz linkteki teknolojiyi desteklememesinden hem de klasörülerin görünümünü büyük ayarlayınca bu hata yı vermesinden..
örnek : bir harici hard diskte ki 20 gb lık klasör de , (bunu sabit disklerde de denedim aynı şey oluyor)
bu klasörü açtığım zaman o üsteki (girdiğim klasörlerin yazısının orada ) yeşil bir çizgi doluyor..yani bekletiyor..bunu da yavaşlıktan başka bir nedeni yoktur diye düşünüyorum..
bir başka nokta da resimde ki gibi videoların büyük resim olması..bir klasör de yada masaüstünde CTRL basılı tutup farenin tekerleğini oynattığımızda klasörlerin büyüyüp küçükdüğünü görüceğiz..bunu yapınca hızlı ve ya yavaş disklerde , hızının düştüğünü netce görebiliriz..buna da örnek vereyim :
bilgisayarımıza format attığımızda bütün simgelerinin küçük olduğunu , alt alta olduğunu görürüz.. format attıktan sonra bilgisayarımın diskleri hızlı oluyor , ama ne zaman ki ben CTRL- tekerlek le büyütsem klasörlerimi yavaşladığını farkediyorum..
bildiğiniz gibi de her hard disk AHCI modunu desteklemiyor..benim hard diskim desteklediği düşünüyorum , 120 gb lık bir klasöre girceğim zaman eminim konuda ki kadar kasabilir..ahcı mod deneyemedim nedeni ingilizce bilmemem olabilir...ahcı modunu google den araştırdığımda güzelcene anlatan birisi olmamış..Recep BALTAŞ bu konuda blog yazarsın artık : )Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 07 Eylül 2009 13:37
Recep Baltaş baktım o yöntem işe yaramıyor yine o resimde ki yeşil çizginin dolmasını bekliyorum, diskleri yavaş olup ,görünümü büyük resim olarak gösteren (resimdeki gibi) herkes beklemek zorunda bunu dile getirmek istedim ve ayrıntılı yazdım...sorunumu dile getirmekiçin yazmamıştım, bilgi amaçlı : )
yinede teşekkürler işe yaramasa bile çok iyi program ...
Recep Baltaş baktım o yöntem işe yaramıyor yine o resimde ki yeşil çizginin dolmasını bekliyorum, diskleri yavaş olup ,görünümü büyük resim olarak gösteren (resimdeki gibi) herkes beklemek zorunda bunu dile getirmek istedim ve ayrıntılı yazdım...sorunumu dile getirmekiçin yazmamıştım, bilgi amaçlı : )Save didkten sonra Sistmei yeniden başlatınız mı?
yinede teşekkürler işe yaramasa bile çok iyi program ...
tmm nasıl isterseniz :)
sizde bir daha ki sefere böle programları tanıtarak bizi bilgilendirirseniz , böle sorunları başlatmadan çözümleyelim, bu kadar güzel ve önemli bir programı bilmiyoruz (tabi bilmemek başta benim ve benim gibilerin suçu ) :)
Bu arada win7 32bit birşey kurmayın kuramazsanız kursanızda verim alamazsınız.
www.turkiyeservis.com
www.kartusservis.com
www.kamerakur.com