Komik :) haber, cok da ironik duruyor aslinda fakat benim tavsiyem :
1. Internet de surf, Ofis programlari, chat, film izlemek online vs icin = Netbook z520 serisi :)
ve isletim sisteminiz = Linux Ubuntu veya Windows XP
2. Oyun oynamak icin Windows XP ve desktop makina intel i5 750 3.2 quad-core islemci, good deal..
Ayni zamanda linux ubuntu 10.04 leny ile de diger her turlu isinizi yapbilirsiniz :) aklina gelebilecek hersey
3. Orta duzey bir laptop + Linux Ubuntu = internet, office programs, dvd movies
Windows Vista nin kernel ve driver lar arasindaki iliski kotu oldugu icin ki Windows 7 NT6 kernel uzerinde yeni optimizasyonlar yapildi o nedenle ancak Vista yi alt edebiliyor sadece :), Linux un yanina yaklasamiyor ee dile kolay Linux cekirdek 12 milyon kod satirindan olusuyor, Windows NT ise 33 milyon :) bu sadece kernel kismi, isletim sistemini saymiyoruz..
Windows isletim sistemleri insanlari daha pahali makinalar almaya itiyor, baska bir amac icin kullanilmiyor, cunku surekli yeni donanimlar cikiyor ve bu donanimlarim satilabilmesi icin Microsoft ile donanim ureticiler arasinda boyle bir anlasma var,
Yeni donanim + yeni Windows surumu :) = kaziklanan insanlar oluyor,
Anlamadim yani, bugun 800 milyonluk laptop ile son kullanici neyi yapamaz? :)
Herseyi yapabilir, linux ubuntu 10.04 leny ile www.ubuntu.com
Cunku son kullancinin zaten cok fazla bir sey yaptigi yok o nedenle netbook lar cikti :)
Ee oyun oynamak icin XP yetiyorsa sayet, Windows un diger surumleri icin hayvan gibi laptoplar almaya ne gerek var? aptallik
Oyun makinasi istiyorsaniz da yine hayvan gibi desktop sistemlerine gerek yok, desktop sistemleri sadece oyun amaclidir, baska bir ise yaramazlar, onun yerine Playstation 3 alin :) 800 tl civari ve bir daha PC sorunu diye bir sey duymazsiniz.. Ha note Playstation lar da linux calisiyor ;)