Windows 7 bilmecesi en sonunda çözüldü!

CHIP Online
08-10-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7'nin tarayıcı bilmecesi nihayet çözüldü; her şeye karşı çıkan Opera yine sona kaldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -cozuldu_15705.html

Resimlerle: Windows 7 işte bunları değiştirecek...

Avrupa Komisyonu uzun süredir tartışılan meseleye son noktayı koydu.

Microsoft'un Windows XP zamanında Internet Explorer 6'yı bu işletim sistemiyle birlikte dağıtması, neredeyse bütün dünyanın Internet Explorer 6 kullanmasıyla sonuçlanmıştı. Bu haksız bir rekabet olarak görüldü ve bu duruma karşı hareket, Microsoft'un umutlarını bağladığı Windows 7'ye denk geldi.

Microsoft Avrupa Komisyonu'nun onayıyla seçim ekranı çözümünü devreye sokuyor. Uzun süredir tartışılan ve Windows 7'nin Internet Explorer'sız özel bir sürümünün bile düşünülmesine sebep olan sorun, seçim ekranıyla çözülecek.

Rakipler seçim ekranının yeterli olmadığı konusunda tartışmaları derinleştirmişti. Microsoft'un yeni işletim sisteminin çıkmasına ise çok az zaman kaldı. Komisyon sonunda Microsoft'un çözümünün yeterince rekabet ortamı yarattığına karar verdi. Şimdi Microsoft seçim ekranının resmi Pazar testini uygulayabilecek. Kullanıcılar önce internet tarayıcıların ne olduğunu anlatan bir ekranla karşılaşacak.

Tüm konu: Windows 7 bilmecesi en sonunda çözüldü!

Resimlerle: Windows 7 işte bunları değiştirecek...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kararı ve verilen tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hayalet 26
08-10-2009, 00:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Bence son derece makul bir karar.Fakat benim asıl merak ettiğim,kullanıcı İE dışında bir tarayıcı seçerse o tarayıcı ile microsoftun tüm sitelerine sorunsuz girip güncelleme ya da program indirebilecek mi.Yoksa bazı yerlerde gene İE ye mahkum mu kalacak?

hasanasd
08-10-2009, 01:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

evet ben de bunu merak ediyorum. diyelimki sadece firefox kurduk ve windowsu güncellememiz gerekiyor o zaman ie ye tekrtar mahkum mu olacaz yoksa bu işi yapan bir uygulama mı olacak win7 içinde.

Ciim
08-10-2009, 09:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

wistadan sonra güncellemeler internet explorer üzerinden gelmemeye başladı... tabi site üzerinden giriş yapıp denemedim ama gerekde kalmıyor zaten windows update yeterli bu iş için..

Mehmet-
08-10-2009, 09:57   |  #5  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

"Tarayıcı tanımları firmalardan gelecek"

Tanımların içinde "Diğerlerini boşverin biz en iyisiyiz" yazarsa şaşırmam Kahkaha

Ahmet Ertuğrul
08-10-2009, 11:05   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Microsoft Windows Update sitesini seçim ekranında verdiği tüm tarayıcılara uyumlu hale getirmeli.

Fattur
08-10-2009, 20:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Microsoft Windows Update sitesini seçim ekranında verdiği tüm tarayıcılara uyumlu hale getirmeli.

win7de windows Update üzerinden sunulmuyor zaten güncelleştirmeler.Ayrıca operaya oh olmuş :P

Ahmet Ertuğrul
09-10-2009, 01:41   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Diyelim bilgisayarının güncellemeleri yapıp yapmadığından şüpheleniyorsun. Belki de virüs bulaşmış, otomatik güncellemeleri engelliyordur. Gerçi artık bu tip zararlılar siteyi de bloke edebiliyor ama ben bir Microsoft müşterisi olarak, ve belki biraz da paranoyak olarak :P arada sırada Windows Update sitesinden güncelleştirmeleri manuel olarak kontrol etmeyi seviyorum. O yüzden otomatik güncelleştirmelerin mükemmel çalışıyor olması, Microsoft'un update sitesini elden geçirmemesi için bir gerekçe olarak öne sürülmemeli.

Süleyman.
09-10-2009, 11:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Avrupalılar düşünsün. :)