Merhabalar arkadaşlar, kuzenimin Acer marka bir bilgisayarı var ve şöyle bir sorunumuz var; Bilgisayar kullanıcısının şifresini değiştirmiş ve şifreyi hatırlamıyor, çok bilmiş bir kaç arkadaşıda bios'u kurcalarken bios'a şifre koymuş ne biosa giriş yapabiliyorum nede bilgisayarı açabiliyorum. Windows 7 yapılandırma cdsi de yok kendi Windows 7 cdimle format atmayı denedim ama hiç bir şekilde boot menüsünü açamıyorum yada biosa giremiyorum, bilgisayar açılmadığı için cd yide okumuyor. Bu konuda ne yapmam lazım format yada şifreleri sıfırlama gibi birşeyler yapabilirmiyiz bios yada kullanıcı şifresini. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar, saygılar.
Windows 7 bios şifresi ve kullanıcı şifresi sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.BIOS pilini çıkar ve biraz bekle. Daha sonra pili tekrar tak ve bilgisayarı aç. Sorun düzelmiş olacaktır.
Yukarıdaki BIOS şifresini düzeltmek içindi. Buda Windows şifresini düzeltmek için;
https://www.chip.com.tr/forum/win ... a-win7_t145314.html
evet aynen bios pilini çıkart ve tak sorunun çözülecektir
bir dahakine bios girişine şifre koyun açılışada syskey koyun ki böyle bir problem çıkmasın
laptopların bios pilini çıkararak biosunu sıfırlayamazsınız.Laptoplarda Securitychip bulunur.Biosun sıforlanmasını engeller
win98 dosyaları ile bootable bir cd oluşturun ve içine bios320.exe koyun.Bios sıfırlama programıdır.
dos ekranında bios320.exe yazdığınızda açılır.
anlatımı yapın olmazsa içine bios320.exe dosyasını da koyun bunula kırın
https://www.chip.com.tr/forum/kas ... irlama_t151101.html
windows şifresi içinde link bu (kırık link hemen yeniliyorum)
https://www.chip.com.tr/forum/win ... a-win7_t145314.html
edit:arkadaş windows şifre kırma konusunun linkini paylaşmış görmedim
Boot menüsü bile gelmiyorsa işiniz zor.
Ama yine de bir bakın:
https://www.chip.com.tr/forum/kas ... irlama_t151101.html
Bunun dışında bir iki yorum yapayım sonra bir çözüm önerisi:
Bir sorunu çoğu kişi çözemiyorsa bir ton "çok bilmiş" toplanıp ben yaparım edasıyla işi daha da berbat edecektir.. Ülkemizdeki bilgisayarcı diye geçinen bakkallar buna bir örnek...
Çözüm önerim #1:
Laptoplarda iki yonga vardır. BIOS yongası ve EC yongası. Şifre EC yongasında saklanır genelde.EC yongası da sanırım hem BIOS hem de sistem pili ile beslenir.
Laptopu sökün ve BIOS pilini çıkarın. Sonra pili de çıkarın. Kapasitörleri boşaltmak için bir kaç defa açma tuşuna basın. SOnra laptopu 10 dakika bekletip pilleri takın.
Çözüm önerim #2:
Ram slotunun altında G70 noktası var. ALttaki RAM'i çıkarıp sadece üstteki RAM'i bırakın. Daha sonra bir tornavida ya da kablo ile orayı kısa devre yapın. Bunu yaparken bilgisayarı açın. SOnra kapatın. Kısa devreyi kaldırın ve yeniden açın. Şifrenin gitmesi gerekiyor.
Çözüm önerim #3:
Farklı bir model varsa elinizde G1 Jumper'ını kısa devre yapmanız gerek.
Çözüm önerim #4:
Çoğu BIOS yanlış şifreden sonra bir Hash Code verir.
Boot menüsü bile gelmiyorsa işiniz zor.windows şifresi değişmiş hatırlamıyoruz dediğine göre oraya kadar gidebiliyor demektir.Ama yine de bir bakın:
https://www.chip.com.tr/forum/kas ... irlama_t151101.htmlBunun dışında bir iki yorum yapayım sonra bir çözüm önerisi:
Bir sorunu çoğu kişi çözemiyorsa bir ton "çok bilmiş" toplanıp ben yaparım edasıyla işi daha da berbat edecektir.. Ülkemizdeki bilgisayarcı diye geçinen bakkallar buna bir örnek...
Çözüm önerim:
Laptoplarda iki yonga vardır. BIOS yongası ve EC yongası. Şifre EC yongasında saklanır genelde.EC yongası da sanırım hem BIOS hem de sistem pili ile beslenir.
Laptopu sökün ve BIOS pilini çıkarın. Sonra pili de çıkarın. Kapasitörleri boşaltmak için bir kaç defa açma tuşuna basın. SOnra laptopu 10 dakika bekletip pilleri takın.
Olmazsa fakrlı bir yöntem önereceğim.
ama boot menüsü ayarında boot edeceği donanım ayarlı mı bunu da quick boot (F1 veya F2)ile aşarlar
Acer - Emachines E725, garantisi olduğu için içini açmaya çekiniyorum, teknik bir sorun olmadığı için sanırım garanti kapsamınada girmiyor. -_PcKopat_- verdiğiniz linkdeki konuya göz attım fakat boot etmem gerekiyor, bios da şifre olduğundanmıdır bilemiyorum ama boot edemiyorum çıkmıyor hiç birşey. Sayın " Recep BALTAŞ " yayınladığı konu ve programlarla deneyeceğim, yalnız kafama takılan şey konuda anlattığınız uygulamaları kendi bilgisayarımda yapıcam herhangi bir sorun yaşamam değil mi? Ayrıca sayın Recep BALTAŞ konunuzun açıklamasında şöyle bir not düşmüşsünüz " Bu işlem denenmiştir ve çalışmaktadır. Fakat BIOS şifresi yüzünden Boot menüsüne* giremezseniz lütfen belirtiniz. Bunun için başka bir yöntem ekleyeceğim. " demişsiniz, ben bu işlemleri yapacağım fakat bilgisayarın bios girişinde de şifre var bu durumda anlattığınız işlemde mi işe yaramaz? Saygılar.
CD veya DVD den boot edemezsin. Güvenlik yongası pilden enerji alarak bilgileri hafızada tutmaz (çoğu modelde). Bios pilinize bilgisayarın tamamını sökerek ulaşabiliyorsanız büyük olasılıkla pili sökerek bios pilinizi sökerek şifreyi sıfırlayabilirsiniz ama bir iki kapak açarak pile ulaşabiliyorsanız bios şifresini sıfırlamak pille bir hayal olacaktır.
Bence servise yollayın. Servis büyük olasılıkla VGA portundan bilgisayarınıza ulaşıp gerekli değişiklikleri yapacaktır. Bu işlem garanti dışında olup ücret alırlar.
taktik uygulayacaksınız :) Bilgisayar fazla ısınıyor, donuyor, reset atıyor vs gibi nedenlerle bilgisayarı servise yollayın onlar zaten müdahale etmek için bios güncellemesi yada şifre sıfırlaması yapacaklardır :) Sizi arayıp sorarlarsada abim biliyordu ablam biliyordu babam biliyordu deyip sallayın :) olmadı kafadan bir 6-8 haneli rakam sallayın. deneyip olmayınca uğraşmamak için kendileri sıfırlayacaklardır :D
Uğraşmam diyorsanız biosunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ürünün garantisi olduğu için açılmayacak diye bir durum yok. O durum sadece ürünlerine güvenmeyen yerlü üreticilerin yaptığı saşmalıktan başka bir şey değil.
Ürünü Test Merkerizimize getirebilirseniz bakabiliriz.
Sayfa 38'e bakın.
infoman, öneriniz için teşekkürler güzel taktikmiş :)
Ürünün garantisi olduğu için açılmayacak diye bir durum yok. O durum sadece ürünlerine güvenmeyen yerlü üreticilerin yaptığı saşmalıktan başka bir şey değil.Test merkezinizle nasıl iletişime geçebilirim?Ürünü Test Merkerizimize getirebilirseniz bakabiliriz.
Sayfa 38'e bakın.
taktik uygulayacaksınız :) Bilgisayar fazla ısınıyor, donuyor, reset atıyor vs gibi nedenlerle bilgisayarı servise yollayın onlar zaten müdahale etmek için bios güncellemesi yada şifre sıfırlaması yapacaklardır :) Sizi arayıp sorarlarsada abim biliyordu ablam biliyordu babam biliyordu deyip sallayın :) olmadı kafadan bir 6-8 haneli rakam sallayın. deneyip olmayınca uğraşmamak için kendileri sıfırlayacaklardır :Dbu taktik yemez bios şifresi sıfırlama garanti dışı bir işlemdir.100 liraya yapılırUğraşmam diyorsanız biosunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
bu taktik yemez bios şifresi sıfırlama garanti dışı bir işlemdir.100 liraya yapılır
şifreyi açmadan bilgisayarı tamire yolluyorum, bunun için para mı alacaklar:) çok basit bir işlemle şifreyi kaldırmazlarsa bilgisayarı tamir edemezler. Ben ekrandaki sorundan dolayı toshiba bilgisayarımı şifre varken servise yolladım, ekran yapıldı geldi ve bilgisayarda şifre falan da yoktu. Mecbur müdahale etmek için şifreyi açacaklar.
Aynı şeyler vaktinde aldığım 2nci el telefon içinde olmuştu. telefonda şifre vardı ve malum 2nci el olunca şifreyi bilmiyordum. gittim kvk ya bunda şifre var açabilirmiyiz dedim. tabiki dediler faturada yazan isim buraya gelirse 40 tl karşılığında açarız dediler. nerden biliyim adam nerede dedim vermeden çıktım dışarı. ertesi gün aklıma bu yöntem geldi ve servise gittim telefon görüşme yaparken kapanıp açılıyor dedim, malum orada tecrübe edemediler:) ve servise aldılar. ertesi gün mesaj geldi yapıldı diye gittim aldım yeni sürüm yüklenmiş test ok :) baktım şifre den eser yok :) masraf sıfır lira
şifreyi açmadan bilgisayarı tamire yolluyorum, bunun için para mı alacaklar:) çok basit bir işlemle şifreyi kaldırmazlarsa bilgisayarı tamir edemezler. Ben ekrandaki sorundan dolayı toshiba bilgisayarımı şifre varken servise yolladım, ekran yapıldı geldi ve bilgisayarda şifre falan da yoktu. Mecbur müdahale etmek için şifreyi açacaklar.
Aynı şeyler vaktinde aldığım 2nci el telefon içinde olmuştu. telefonda şifre vardı ve malum 2nci el olunca şifreyi bilmiyordum. gittim kvk ya bunda şifre var açabilirmiyiz dedim. tabiki dediler faturada yazan isim buraya gelirse 40 tl karşılığında açarız dediler. nerden biliyim adam nerede dedim vermeden çıktım dışarı. ertesi gün aklıma bu yöntem geldi ve servise gittim telefon görüşme yaparken kapanıp açılıyor dedim, malum orada tecrübe edemediler:) ve servise aldılar. ertesi gün mesaj geldi yapıldı diye gittim aldım yeni sürüm yüklenmiş test ok :) baktım şifre den eser yok :) masraf sıfır
bios şifresinden bahsediyoruz ama bilgisayar bios'u bile geçemiyor parola engeline takılıyorsa ve eprom sökülüp takılacaksa ne olacak.Bios pili demeyin her makinada yemezSon Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 26 Haziran 2010 01:39