Arkadaşlar ben bildiğim kadarıyla yani belki birazda olsa size yardımcı olmaya çalışıcam diğer arkadaşlarda yorumlarını esirgemezse sevinirim :)
1.Gereksiz Programları Kaldırma
Bilgisayarınızda kullanmadığınız programlar varsa kaldırın.Boşuna ağırlık yapar.Bunları tamamen kaldırmak için Revo Uninstaller gibi programları kapatabilirsiniz.
2.Windows Açılışındaki Programları Kapatma
Bilgisayarınız yavaş açılıyorsa Başlat-Çalıştır-msconfig-Başlatma sekmesine tıklayarak bilgisayarınızın başlangıçta açtığı programları ayarlabilirsiniz
3.Gereksiz Programları Kapatma
Bilgisayarınız açıldıktan sonra o anda bir işe yaramayan programlar vardır.Onları kapatırsanız bilgisayarınız biraz hızlanabilir
Örneğin benm Laptopum :
Açıldığında bu kadar program oluyor
Bunları kapattıktan sonra ise :
Gördüğünüz gibi arada fark var :D.Ama windowsun kendi programlarını kapatmamaya dikkat edin
4.Programlar
Bilgisayarınızdaki virüsleri temizlemek sistem için gereksiz dosyaları silmek vb işlemler için programlar vardır
Benim tavsiyem virüs programı olarak Eset Nod32
Sistem Temizleme Aracı:CCleaner
Sistem Hızlandırmak İçin:Advanced Systemcare öneririm tabi bunlar benim önerim.
Ve bu arada internetten böyle konulara bakıp regedit ile kayıt defteri verileriyle oynan şeyleri bilgisayarınıza uygalamayın.Sisteminiz yıpranabilir.Çünkü bunları yapıp bilgisayarına format atan bir sürü kişi gördüm :D
Başta dediğim gibi diğer arkdaşlarda yorumlarını esirgemesin