dostum yardımın için çok teşekkürler, atheros güncellemesi yaptım bakalım aynı hatayı tekrar verecek mi. bu arada pcde cok fazla guncelleme eksiği gordum sayende, webte cok fazla driver doctor var ama bir türlü ücretsiz ve iyi randıman verenini bulamadım, bu konuda yardımın olurO tür programlara güvenme, Tavsiye etmiyorum lazım olan varsa modeli verirsin ben burdan veririm.
Windows 7 Blue Screen Hatası
- 1
- 2
sayın murat5038 bende 3 gundur yogun sekılde aynı sorunu yasıyorum pc yı kuralı bır hafta oldu daha mınıdump dosyalarını paylasıyorum benıde bılgılendırebılırsen cok sevınırım
AVG, AVAST bunlar varsa kaldırın.
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem
Gelişmiş sistem ayarlarından "Ayarlar"-"Gelişmiş"-"Ayarlar. Buradan Sanal bellek bölümünden custom size yani "özel boyut" kısmı "Önerilen" ve "en düşük" kaç ise kutucuklara yazıp ayarlayın.
"http://imageshack.us/photo/my-images/6/49xb.jpg/"
anlattıgın uzere yaptım kardesım ancak bılgılerden emın olamadım onaylaman ıcın koyuyorum resmı. avg yuklu onuda sılmem gerekıyor dedıgıne gore dogrumu ?
H diski harici harddisk, c ve f dahili sadece. Peki antivirus hic bi sekilde yuklemeyeyimmi, sorunun kaynagi onlar mi ? Cok tesekkurler bu arada yardimlarin icin
blue screnn hataları anakarttan kaynaklanır asıl temel hatası biostur genelde yanlış bios kullanım veya ayarlar veya overlocktan olabur genelde çözümü anakart ın sitesine gitmek modeli girmek bios seçeneklerinde overloc olmayanını yüklemek genelde f12 bios iyidir yükleme işlemini at bios gibi anakart temsilcilerinin sunduğu programlardır arkadaşım bilgisayarın gitmememiş ayarların yanlış sakın bilmiyorsan yanlış bios veya overlock etme
blue screnn hataları anakarttan kaynaklanır asıl temel hatası biostur genelde yanlış bios kullanım veya ayarlar veya overlocktan olabur genelde çözümü anakart ın sitesine gitmek modeli girmek bios seçeneklerinde overloc olmayanını yüklemek genelde f12 bios iyidir yükleme işlemini at bios gibi anakart temsilcilerinin sunduğu programlardır arkadaşım bilgisayarın gitmememiş ayarların yanlış sakın bilmiyorsan yanlış bios veya overlock etme
Arkadaş en iyisi biosu açabilirsen ordan formatla.Format dvd sini bilgisayarcılara biostan format için işletim sistemi dvdsi al sonra işletim sistemini varsa (muhtemelen vardır) D\ ye kur ve harddiskten önemli bilgileri al ve eski işletim sistemini sil.İşe yarar diye düşünüyorum.
Arkadaşlar şimdi mavi ekranın büyük ihtimalle neden olduğu şeyi söyleyecem.Şimdi ben Pvp 1299 oynuyorum ve mavi ekran alıyorum.Ama bu oyuna başlamadan önce almıyordum bu hatayı.yani 3-4 ay önce böyle hata vermiyodu.2-3 gün oldu pvp yükledim mavi ekran geldi.Pvp doğal olarak virüslü olduğu için antivirüs programını sildim oyunu kurdum oyundayken mavi ekran alıyorum artık 2-3 saatte bir.Yani mavi ekranın sebebi büyük ihtimalle virüstür.Ben yaşadığım olayı anlattım faydalı olursa sevinirim
murat 5038 türkçe okumasını öğren genelde ve ovarlock yazıyor madem biliyorsunda aşağıda ki çözümleri yazsaydın keko
***stop: 0x0000007 (0x000000e.0x00000000.0x00901000)
Beginning dump off physical memory
- Go to HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management DisablePagingExecutive değer 0 iken 1 yapın
- Go to HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager\ Memory Management, Largesystemcache değer O iken 1 yapın
bu kadar basit murat saygılarımla canım
anaosis yanlış bilgin ile hava atmaya çalışıyorsun havanı alıyorsun rezil etme kendini bari. çoktan çözüme kavuştu herkes sen hala kendi kafanın dikine gidiyorsun. verdiğin kodlar hdd sanal belleğini kapatır ve dikkat etti isen ben önceden neyden kaynaklandığını ve çözümü yazmıştım. Yazım kurallarına senden çok dikkat ettiğim kesin technopata bekleriz orada görürsün ne kadar Türkçenin doğru olduğunu :)
sorunu belkide çözmüşsündür ama aynı sorundan müzdarip olanlar için paylaşıyorum. bunun formatla düzelebileceğini zanneden arkadaşlar bir kere en baştan yanılıyorlar bu sorunu aldıktan sonra muhtemel mavi ekran karşına çıkmış olup memory management tarzı bir hata aldıysan ramlerini kontrol etmenden fayda var 2 slotta 2 ram takılı ise iki ramin birbiri ile tutarsız çalışıyor olabilir birini çıkar slotta kalan rami çıkarttığın ramin slotuna yerleştir sonra memtest tarzı programlar ile memoryi test et aynı işlemi diğer ram ile de yap ramlerde sorun var mı diye bilmen gerek muhtemel birinden biri testte başarısız olacaktır yada her ikiside başarılı bir şekilde testten geçtiyse ikisinden birini kullanıp aynı hata ile karşılaşıyor musun kontrol etmelisin
biosta ekran kartı yani gpu hız ayarları vardır kimi auto yapar kimi manuel örneğin ati sürücüsü overlock programınla gelir bunların komutları driver dosyasının içindeki atikmpag.sys atikmdag.sys gibi dosyalardır neden overlockla geliyor derseniz hd series ve üzeri kartlar ek kart özelliğinle gelir bir örnek daha verecek olursak en yüksek puan grafiklere aittir hesaplamaları yaparken bilgisayar cpu ve belleğiniz düşükse pshcal memory kaldırmaz birde üstüne iki işlemi aynı anda yapıyorsanız örneğin tv izlerken oyun oynamak bu yüzden memory kapasitesini yüklemek ve açmak için kernel ayarlarını kırmak gerekir diğer bir örnek hızlı başlatlarda görüntü programı kullananlar örneğin tv kartınız var codec yüklediniz eğer tv kartınızı açarken codec hızlı başlatta gözüküyorsa bu fazladan memory işlemdir birden çok işlem yaparsanız mutlaka kasar hızlı başlattaki programlar güvenlik açığı olan en kolay kırılan programlardır elinizden geldiğince hızlı başlatatta program bırakmayın
çalıştır komutu: regedit
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management DisablePagingExecutive değer 0 iken 1 yapın bu standartta zaten onaylıdır
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager\ Memory Management, Largesystemcache değer O iken 1 yapın
bilgisayarınız oyun pcsi ise bios ayarları auto internet ise normal biostan anlamıyorsanız f7 tuşu eski haline sıfırlar
ayrıca sitelerde verilen regedit ayarları ıvır zıvırdır ve çoğu kopyalı yapıştır ve çoğu yabancı kaynaklardandır bilmediğiniz regedit ayarlarını yüklemeyin
hizmetler regedite bağlıdır ince ayarları ise gpedite
murat sırf senin icin kayıt oldum...Özel mesajında bildirdim.Şuna bir göz atıp bana ayrıntılarını bildirirsen sevinirim.
http://dosya.co/v2ut70y464gj/Yeni_Sıkıştırılmış_Klasör.zip.
Ben bir bilgisayar muhendisi olarak bu blue screen hatasinin donanimsal bir hatanin kesin oldugunu soyleyebilirim Ama en cok bu RAM lerden kaynaklanir eger bilgisayarin laptop ise laptop uzerinde bir degisiklik yapilamaz eger masaustu bilgisayar kullaniyorsaniz su adimlari izleyin
1-RAM a bir bakin herhangi bir yerinde bir arizalik varmi
2-RAM larin uyumlu slotlara takildigindan emin olun
3-harddiskinizi fabrika ayarlarina döndurun
4-windows u yenileyin
5-kasanizin icindeki butun kablolari cikartim yeniden atakin ama dogru yerlere takin
benden bu kadar daha fazla bulgi veremem
Ben bir bilgisayar muhendisi olarak bu blue screen hatasinin donanimsal bir hatanin kesin oldugunu soyleyebilirim Ama en cok bu RAM lerden kaynaklanir eger bilgisayarin laptop ise laptop uzerinde bir degisiklik yapilamaz eger masaustu bilgisayar kullaniyorsaniz su adimlari izleyinkardeş tm sen öyle diyorsun ama ben yanlış diyorum çünkü benim bilgisayarım da c ve d sürücüleri olmak üzere ikisinde Windows sürümler var ben d ye home premium 32 bit kurdum ve oyun kuracaktim dll dosyası eksik dedi bende dll files filex indirdim güncelledim ve google uygulamasına girmemle kapadı güvenli modda açtım blue screen hatası var dedi bişey yapamıyorum ama c diskindeki windowsu kullana biliyorum bi çözüm varsa bildirin lutfen1-RAM a bir bakin herhangi bir yerinde bir arizalik varmi
2-RAM larin uyumlu slotlara takildigindan emin olun
3-harddiskinizi fabrika ayarlarina döndurun
4-windows u yenileyin
5-kasanizin icindeki butun kablolari cikartim yeniden atakin ama dogru yerlere takin
benden bu kadar daha fazla bulgi
Son Düzenleme: NaruSaku Hato ~ 21 Temmuz 2015 23:34
- 1
- 2