arkadaşlar daha öncede bi konuda belirttim ancak o konuda hız sorunu biraz daha üzerinde duruldu ancak benimm bi sorunum daha var windows 7 de dvd -rw ım hiç bir cd/dvd okumuor bunu çözemedim ve araştırdımda bulamadım bu sorunu nasıl çözerim ?
windows 7 cd/dvd okumama sorunu
garantisi varsa eğer direk garantiye..
Yoksa içini açıp , temizleyin...
Cd/dvd yi temizlemek için 3-5 liralık bir ilaç gibi birşey var..Etkisi olur mu bilmem ama ondan da alabilirsiniz..
Ayrıca orjinal cd/dvd takarak denemelisin..çizik cd/dvd leri ben takmıyorum bile...
1 optik sorunlu olabilir
2 motor sorunlu olabilir
3 anakart bağlantısı sorunlu olabilir (açılıp kapanır önemli olan dvd içerde dönüyor mu?)
4 denediğiniz bütün dvd ler aynı marka olmasın
5 eğer 2 3 yıldır kullanıyorsanız ömrü bitmiş olabilir
6 içindeki kartında farkedilemeyen yada farkedilebilir bir yanık olabilir
7 dvd almayı düşünüyorsanız bekleyin tavan fiyattalar.
ben sorunun dvd rom da bulmuorum xp de çalışan orjinal cd windows 7 de çalışmaması yaw windows7 orjinal cd sini gormuo bile
Git en yakın bit pazarına yada cd dvd satan yere göz temizliyci losyonlu cdler var bir dene.Zaten bu okuma ömrünü 5 6 aya kadar uzatır sonra yenisini al.(Düzgün yazmadıgı için okunmuyor.)(Lazer tozlanmış yada işi bitmiş)
:D arkadaşlar dediğimi anlamadınız bence dvd romun ömrü bitmedi sadece windows 7 de bir takım ayarlar olabilir ondan diyorum çünkü xp cd taktım pc acılırken yüleme yapılsınmı dedi bu windows ayarları ile ilgili olabiliir die düşünüorum windows ile ilgili bir takım ayarları varmı acaba
Bak o çalışmaması olayını sana anlatayım windows 7 cd nin yada dvd nin içerigini okumaya çalışır senin dvd rom eski oldugu için çizik yerleri okuyamaz başa alır.Dvd yi takar takmaz shifte basılı tut 10 veya 20 saniye (shiften elini çek)sonra tekrar açmayı dene açılıcak ama kopyalarken sorun verebilir.
buda olmadıı ya üff başka yolu varmı acaba bide sanki pc benle dalga geçio :) cd takıom bilgisayarıma giriom ancak donuo cd çıkarıom diorki bi cd tak xD acaba başka çözümü yokmu :(
Benim bildigim birşey şuan yok, sana söylediklerimin dışında, bilen arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır umarım.
varya bu bilgisayarda bana hep masraf cıkarıo xD napcam şimdi gidip yenisini alcam malesef ama bununla ilgili bilgisi olan yazsın lütfen
buda olmadıı ya üff başka yolu varmıacaba bide sanki pc benle dalga geçio :) cd takıom bilgisayarıma giriomancak donuo cd çıkarıom diorki bi cd tak xD acaba başka çözümü yokmu :(bende çizik cd leri taktığım zaman aynen bu dediğin oluyor...
yaw cd virüslü olsa xp de anti virüs programı gorurdu şimdi kasayı açıcam kabloları kontrol etcem
Dandik bir virüs programıysa eğer görmeme olasılığı yüksek..Çok kullanıcı yapıyor bunu , dandik virüs programını kullana kullana ona iyice güveniyor..Aslında dandik ama işte bilmiyor..
Ayrıca , virüs programların görmediği virüsler ne olucak ?
Onlara da çare var mıdır ? :)
+
Geçenlerde bu sorunu uzmanıma sor bölümünde rastladım ve format atarak çözdüğünü söledi..Bilmiyorum artık ne kadar doğru ne kadar yanlış yada sorunlarınız farklı mı ,bilemicem orasını...