Şu sıralar '' Microsoft '' adı geçen her yerde, İlk olarak aklınıza Windows 7 geçiyor kuşkusuz.
Başlı başına yenilikler ve grafik yüzüyle meydana getirilmeye çalışılan, Yeni client işletim sisteminin en büyük grafik-boyut,ve temalandırmaları meydana getirmeye çalışan yazılımcı mühendislerin büyük bir kısmı Hindistanlılardır.
Herşey emeğin karşılığını vermeyebilir ne yazıkki.
Geçtiğimiz ay ,e-Postalarımı okurken benimde Dubai ye davet edildiğim, Tüm masraflarımın ödeneceği taahhütüyle,İştirak edildiğim fakat, Gitme fırsatım olmadığı,(Video kaydını izlemediğim) '' Hack In The Box '' Security Conferance 'de ,Sadece tanıtımı gerçekleştirilen Windows 7 - cracklemeye çalışan program ''Vbootkit 2.0'' Nasıl olmuşda, İnternete sızdırılmış merak ediliyor.
Evet Hindistanlılara , sunumun başında yer vermiştim...
Windows 7 yi egale etmeye çalışan ''Vbootkit 2.0'' programı üzerinde başarıya ulaşanda Hindistanlı öz iki kardeş '' Vipin Kumar ve Nitin Kumar ''. Katılımcılara sadece tanıtmışlardı.
Kısa zaman diliminde bu noktaya gelebildiklerini,ve final sürümüne kadar bu program üzerinde çalışıldığında uzaktan yönetim konsolu ve bir çok uygulamayı gerçekleştirebilmeleri mümkün olabileceğini sağlayan Program, ileri düzeydeki hacker'ların elinde olmasıda mümkün oldu,ve Bir risk uyandırdı.
Yazılımcı firma Microsoft; , Program çok ciddi bir risk uyandırmadığını, ve ilgili programın devamı çalışmalarıda çok kolay şekilde sonuçsuz bırakabileceklerini ifade edip, Herşeye hakim oldukları belirtmişlerdir.
Finali'ne ramak kalan Windows 7 Bu programı bakalım nerede yarı yolda bırakacak...:)
Turkish Developer
CHİP