ben bundan once win vista sp1 kullanıyordum ekran kartıma oyun performansı olarak 5.9 verıyordu. daha sonra win 7 rc 7100 a gecıtım ama wın7 oyun performansı olarak 5.1 verdi ve gercektende oyunlarda cok fark ediyo crysısı vıstada rahat rahat oynuyordum win 7 yogun karmasa ve patlamaların oldu yerde takılma kasma yapıyor. ee hanı win 7 vistadan daha ıyıdı. bana 3d mark tesleri falan demeyım gorunen koy kılavuz ıstemez vısata gırafık performansı olarak onde su anda işalla win 7 nin stabıl surumunde bu olayı duzeltırler.
Windows 7'de nvidia geforce 7800 GT Performansı
Ben hiç Windows 7'yi denemedim ama; Windows 7 RC aşamasına gelmiş bile olsa sonuçta beta ve piyasaya çıkmamış bir işletim sistemi. Bir çok sorunu olabilir. Sadece deneme amacıyla yayınlanıyor. Çoğu ankette hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz diye Win7'yi seçeneklere ekliyorlar. Win7'yle bir çok deney yapıyorlar filan. Bunların hep Win7'nin kurtarıcı gibi lanse edilmesi ve çeşitli çevreler tarafından tabiri caizse şişirilmesine bağlıyorum. Şimdilik Vista 7'ye göre daha güvenilir hemde SP2'side çıktı. Vista'ya hep haksızlık yapıldı. Sanki XP uzun bir geliştirme sürecinden geçmemiş gibi. 7 sonuçta Vista'nın kullandığı kod tabanının geliştirilmiş halini kullanmıyor mu? Bu yüzden sizi haklı buluyorum. Final sürüm çıkana kadar Vista kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Windows 7 oyunda çok büyük fark gösterdi bana. Bunu DX11'e bağlıyorum. şuanki puanım 5,9 ama Chip dergisinin bu aykı sayısında bile henüz RC sürümündeki bir işletim sisteminin Service Patchler ile desteklenmiş işletim sisteminden daha iyi olduğu ıspatlanmış.
Tavsiyem hiçbir sürücüyü kurmamanız. Sadece isteğe bağlı güncelleştirmelerden ekran kartını, varsa monitörü güncelleseniz yetiyor. Asus Eah2900Xt kullanıcısıyım windows 7'de sürücüyü kurduğumda oyunlardan verimliliği alamıyorum ama kurmayıp güncelleme olarak yapınca crysis'i full ayarlarda çok rahat oynayabiliyorum.
daha cıkmamış bir işletim sitemi hakkında konusyoruz ve bu tür olayların olması dogal ayrıca windows 7 farklı bir puanlama sistemi kulllanıyor olabilir
Evet daha çıkmamış olabilir. Ama diğer windowsları gözle görülür şekilde geride bırakıyor. Unutmayalım daha Beta tabikide hataları olacaktır.
ben bundan once win vista sp1 kullanıyordum ekran kartıma oyun performansı olarak 5.9 verıyordu. daha sonra win 7 rc 7100 a gecıtım ama wın7 oyun performansı olarak 5.1 verdi ve gercektende oyunlarda cok fark ediyo crysısı vıstada rahat rahat oynuyordum win 7 yogun karmasa ve patlamaların oldu yerde takılma kasma yapıyor. ee hanı win 7 vistadan daha ıyıdı. bana 3d mark tesleri falan demeyım gorunen koy kılavuz ıstemez vısata gırafık performansı olarak onde su anda işalla win 7 nin stabıl surumunde bu olayı duzeltırler.benim sistemimde bundan önce vista sp 1 kullanıyordum ekran kartıma oyun performansı olarak 3,6 puanın veriyprdu...daha sonra win 7 rc 7201 e geçtim ..win 7 de de puanım 3,6 idi..hiçbir fark yoktu yani.crysis i bilgisayarım kurdum..vista da da çok rahat çalışıyordu win 7 de de..win 7 nin beta sürümünde bile bu oyunu düzgün bir şekilde oynadığımdan çok memnunum..win 7 nin beta sürümü vista dan ve xp den bence kat kat iyi..full sürümünde tabiki daha da güzel olacaktır. NOT: crysis 2 yi oyunun ayarlarından en iiyi görünüm modu yaptığımda pc ye reset atmak zorunda kalmıştım...en iyi görünüm yaptığımda bırakın oyuna girmeyi menüde bile dolaşamadım..pc çok kasmıştı..sizde böle bir şey yapıp yapmadığınızdan biliyorsunuzdur inşllahSon Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 08 Temmuz 2009 13:45
ben bundan once win vista sp1 kullanıyordum ekran kartıma oyun performansı olarak 5.9 verıyordu. daha sonra win 7 rc 7100 a gecıtım ama wın7 oyun performansı olarak 5.1 verdi ve gercektende oyunlarda cok fark ediyo crysısı vıstada rahat rahat oynuyordum win 7 yogun karmasa ve patlamaların oldu yerde takılma kasma yapıyor. ee hanı win 7 vistadan daha ıyıdı. bana 3d mark tesleri falan demeyım gorunen koy kılavuz ıstemez vısata gırafık performansı olarak onde su anda işalla win 7 nin stabıl surumunde bu olayı duzeltırler.Forumda kimse böyle bir sorun yaşamadı. Bir paragraf boyunca yakınmak yerine neden ekran kartınızn marka ve modelini söylemiyorsunuz? Bu sayede sorunu beraber çözebiliriz.
nVidia GeForce 7800 GT ekran kartım bu bilmeyen için.
Engine clock: 420MHZ
Memory clock: 1GHZ
Memory Interface: 256
Factory overclocked
20 pipelines
SLI ready
VIVO and HDTV
High Dynamic Range
Shader Model 3.0
win 7 yanına ayrıca xp sp3 kurulu 8 gb lık bı alana xpyi sadece oyun modu olrak kullanıyorum oyun oynamak ıstedıgımde xp moduna alıyorum pcyi xp sadece ve sadece oyun olarak. windows 7 ve vistaya bın basar. tabiki şu anda ilerde onunda sonu win 95 gibi olacagı kesin.
sürücüler enson cıkan nvianın kendı sıtesınden ındrıdım 1 ay oldu surucuyu ındıreli
ram.800 mhz ddr2-çift slot.2 gb
işlemci intel dual e2140 işlemci 1.6ghz. ama hız aşırtma yaptım.2.12 ghz de calısıyo
ekran kartı hariç dıger butun donanımlarıma win7 bi puan fazla verdi
sistem kötü değil gayet mkemmel bir bileşene sahip yalnız sıkıntı kullanılan sürücü bios v.b sebeplerden kaynaklanıyor bunun dışında win7 ile dandik 8400gs ortamında bile birçok oyun sorunsuz açılıyor yüksek oyunlardaki sorunuda malum ekran kartı hem en alt sınıf hemde oyun vgası değil 8400. eğer sürücüler vs. kurtarmasa birde bios sürümünü kontrol etmeni tavsiye edebilirim alternatif olarak sana.
birde şu hız aşırtmayı kapat ve öyle kullan win7 işletim sistemini overclock ile alakalı sorunda yaşatabilir amd sistemlerde win7 gerekirse bazen %35 overclock yapıyor ama sürekli değil ağır işlem yükünü atana kadar sonra gerekmiyorsa 800 mhz'e kadar çekiyor hızı. ayrıca stepby step özelliğinide işlemcinin intelde kapatmak gerekiyormu bilmiyorum overclock için eğer gerekiyor ise herşeyi default yaptığında fark yaratacağına emin olabilirsin.
sürücüler en son ama sanırım doanım uretıcılerı daha henuz rc asamasında olan bi işletım sıstemınde tam performans veren bı surucu yapmamıslar bunun basında n vıda gelıyo. emınım ilerde cıkacak suruculerle bu sorun ortadan kalkar win 7 nın bır rc oldugunu unutmadım ve onu kotumsemıyorum. işlemcimi ana karttan hız asırtma yaptım bı ara normal hızlara aldım ve win 7 işlemci puanını 4.9 yaptı dalayısıyla hersey 5 ın ustunde ama işlemci 5 in altında olunca genel puanda 4.9 oldu. bu sekılde kullanmanın bı sorun alacagını zannnetmıyorum zıra cok fark edıyo.zaten yapısı nedeniyle işlemcide su halıyle bile sadece 4 derece ısı yukselmesi oldu. yardımlarınız için tesekkurler.
bu arada ekran kartım oyun vgası degıl derken onu anlamadım yani oyunlar için uygun bı ekran kartı degilmi
Windows 7 oyunda çok büyük fark gösterdi bana. Bunu DX11'e bağlıyorum. şuanki puanım 5,9 ama Chip dergisinin bu aykı sayısında bile henüz RC sürümündeki bir işletim sisteminin Service Patchler ile desteklenmiş işletim sisteminden daha iyi olduğu ıspatlanmış.dostum 5.9 puanla nasıl crysıs ı ful ayarlarda oynuyorusn anlamadım adamlar 3 tane ekran kartıyla zorlanıyo helal olsun sana dogurusu
Tavsiyem hiçbir sürücüyü kurmamanız. Sadece isteğe bağlı güncelleştirmelerden ekran kartını, varsa monitörü güncelleseniz yetiyor. Asus Eah2900Xt kullanıcısıyım windows 7'de sürücüyü kurduğumda oyunlardan verimliliği alamıyorum ama kurmayıp güncelleme olarak yapınca crysis'i full ayarlarda çok rahat oynayabiliyorum.