Merhaba,
Uzun süredir uğraştığım ve çözümünü bulamadığım bir sorun var.
Ben farklı bir programlama dili ile kodlama yapıyorum.
Kodlama yaptığım dosyaları derledikten sonra windows gezgini veya komut satırından göremiyorum.
Dosyalara sadece kodlama yaptığım editör programın dosya aç menüsünden ulaşabiliyorum.
İlk önceleri dosya sahiplik sorunu olduğunu düşündüm çünkü dosyanın sahibi görünmüyordu.
Yetki kısmından yeni kullanıcı eklemek veya sahiplik atamakta mümkün olmadı.
Dosya bulunamıyor hatası veriyor.
Daha sonra windows gezgini ile ulaştığım dosyalar ile , ulaşamadığım dosyaların özelliklerini inceledim.
Ayrıntılar kısmında özniteliklerinin farklı olduğunu gördüm.
Normal şekilde ulaşılan dosyalarda öznitelik olarak A tanımlı.
Sadece editör ile ulaşabildiğim dosyalarda ise AI öznitelikleri tanımlı.
I : İçerik dizini oluşturulmayan dosya özniteliği
Normalde komut satırından
ATTRIB -I [sürücü] [yol] [dosya adı]
komutu ile dosyaların öznitelikleri değişmesi gerekirken hiçbir değişim olmuyor.
Yine DIR /A:I komutu ile I özniteliğine sahip dosyaları listeleyebilmem gerekirken hiçbir dosya listelenmiyor.
Komut satırını yönetici olarak veya normal olarak çalıştırmamda birşeyi değiştirmiyor.
Kodlama yaptığım editör ile dosya aç menüsünden görebildiğim dosyalar üzerinde kilit simgesi var.
Normal dosyalar ile ulaşamadığım dosyalardaki tanımlı kullanıcılar ve yetkileri aynı.
Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş varmı acaba?
Windows 7'de ulaşılamayan dosyalar sorunu
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Merhaba,Anlatığımı anlayacağınızın umuyorum.
Uzun süredir uğraştığım ve çözümünü bulamadığım bir sorun var.
Ben farklı bir programlama dili ile kodlama yapıyorum.
Kodlama yaptığım dosyaları derledikten sonra windows gezgini veya komut satırından göremiyorum.
Dosyalara sadece kodlama yaptığım editör programın dosya aç menüsünden ulaşabiliyorum.
İlk önceleri dosya sahiplik sorunu olduğunu düşündüm çünkü dosyanın sahibi görünmüyordu.
Yetki kısmından yeni kullanıcı eklemek veya sahiplik atamakta mümkün olmadı.
Dosya bulunamıyor hatası veriyor.
Daha sonra windows gezgini ile ulaştığım dosyalar ile , ulaşamadığım dosyaların özelliklerini inceledim.
Ayrıntılar kısmında özniteliklerinin farklı olduğunu gördüm.
Normal şekilde ulaşılan dosyalarda öznitelik olarak A tanımlı.
Sadece editör ile ulaşabildiğim dosyalarda ise AI öznitelikleri tanımlı.
I : İçerik dizini oluşturulmayan dosya özniteliği
Normalde komut satırından
ATTRIB -I [sürücü] [yol] [dosya adı]
komutu ile dosyaların öznitelikleri değişmesi gerekirken hiçbir değişim olmuyor.
Yine DIR /A:I komutu ile I özniteliğine sahip dosyaları listeleyebilmem gerekirken hiçbir dosya listelenmiyor.
Komut satırını yönetici olarak veya normal olarak çalıştırmamda birşeyi değiştirmiyor.
Kodlama yaptığım editör ile dosya aç menüsünden görebildiğim dosyalar üzerinde kilit simgesi var.
Normal dosyalar ile ulaşamadığım dosyalardaki tanımlı kullanıcılar ve yetkileri aynı.
Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş varmı acaba?Programlar her dosyada kendilerine ait bir disk sistemi kurarlar. diğer bir deyişle formasyon.bin adlı 300mb boyutundaki bir dosya program içinde disk olarak görülür. Bu kez bin Dosyası I: sürücüsü olarak görülür ve içinde diğer klasörleri barındırır.
Bu şekilde bir sisteme sahip bir yazılım kullanıyor olabilirsiniz.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Anlatığımı anlayacağınızın umuyorum.XP'de sorunsuz olarak dosyalara ulaşabiliyordum.Programlar her dosyada kendilerine ait bir disk sistemi kurarlar. diğer bir deyişle formasyon.bin adlı 300mb boyutundaki bir dosya program içinde disk olarak görülür. Bu kez bin Dosyası I: sürücüsü olarak görülür ve içinde diğer klasörleri barındırır.
Bu şekilde bir sisteme sahip bir yazılım kullanıyor olabilirsiniz.
Söylediğiniz şekilde sanal sürücüler veya paket dosya oluşturmuyor.
Fakat söylediğiniz mantık sonucu windows 7'de ki VirtualStore klasörü aklıma geldi
VirtualStore klasörüne baktığımda ulaşılamadığım tüm dosyaları orada buldum.
Yardımınız için teşekkürler.
Belki benimle aynı problemi yaşayıpta dosyalarını arayanlar olursa diye tam dosya yolunu yazayım.
C:\Kullanıcılar\[kullanıcı adı] \AppData\Local\VirtualStore\Program Files
Windows bu klasör altında programa ait klasör oluşturmuş.
Bazı programların kendisinin oluşturduğu dosyalar, ilgili programa ait klasör içinde duruyor.
O kadar zaman kullanıcı yetkileri ve dosya sahipliğini almak için boşa uğraşmışım :S