Arkadaşlar merhaba,
Windows 7 Home Basic kurdum. Yüklemeden sonra D harddiskine erişim sağlanamıyor. D'nin özelliklerine girip baktığımda kapasite dahil bütün bilgiler sıfır görünüyor. Ancak D harddiskini Yönetimsel Araçlardan Disk Yönetiminden kontrol ettiğimde diskin kapasitesi, içindeki bilgiler veri olarak doğru görüntüleniyor ama D harddiskine erişim sağlanamıyor. Sorun hakkında fikri olan var mı ?
Windows 7 - disk problemi
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
chkdsk komutu ile operasyon yapacaksın sorun düzelecek diskin yapısı uçmuş vaziyette büyük ihtimallen virüs kaynaklı yada kontrolsüz elektrik kesintilerine bağlı oluşmuş bir sorun. önemli bilgi yoksa çek format kurtul gitsin.
OP Taze Üye
5 mesaj
chkdsk komutu ile operasyon yapacaksın sorun düzelecek diskin yapısı uçmuş vaziyette büyük ihtimallen virüs kaynaklı yada kontrolsüz elektrik kesintilerine bağlı oluşmuş bir sorun. önemli bilgi yoksa çek format kurtul gitsin.
Teşekkür ederim.
chkdsk yaptıktan sonra D' deki dosyaları command.com penceresinden görüntüleyebildim. Ancak kopyalamaya çalıştığımda izniniz yok hatası verdi. Bilgisayarımdan girmeye çalıştığımda hala erişim sağlayamıyorum. İçindeki dosyalar çok önemli format atmam çaresiz kalana kadar iyi bir seçenek değil.
OP Taze Üye
5 mesaj
OP Taze Üye
5 mesaj
OP Taze Üye
5 mesaj
önce winrar ı açın sonra resimde işaretli butona tıklayarak bilgisayarım kök dizinine ulaşın ordan d yi açmaya çalışın.
Edit: Herhangi bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum ama aklıma gelen uzun ama başarı oranı yüksek ve denenmiş bir yol geldi. herhangi bir veri kurtarma programı ile bu dosyaları geri alabilirsiniz. get data back, recover my files... gibi. silinen dosya olması şart değil.
Son Düzenleme: G00GLE ~ 12 Kasım 2009 21:18